Baki Şimşek, “Hükûmet bugüne kadar Mersin'de afetle ilgili hiçbir şey yapmamıştır”

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, “Mersin'de yaşanan afet, Karadeniz'de olsa Bakanlar Kurulunu Karadeniz'de toplardınız. Mersin'e duyarsız kalıyorsunuz. Mersin selam değil,para bekliyor.”

11 Ocak 2017 Çarşamba, 16:40
Baki Şimşek, “Hükûmet bugüne kadar Mersin'de afetle ilgili hiçbir şey yapmamıştır”
-

(Haber: MersinHaber.com)

Anayasa görüşmeleri devam ederken, gündem dışı söz alan MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Mersin’de yaşanan sel felaketni bir kez daha gündeme taşıyarak Mersin’in acilen afet bölgesi ilan edilmesi geretiğini söyledi.
 
Şimşek yaptığı konuşmada, “Türkiye'nin yoğun gündeminde, Anayasa görüşmeleri devam ederken Mersin yaklaşık bir aydır doğal afetlerle mücadele etmektedir. Fırtına, don, kar ve sel Mersin'i esir almıştır. Mersin'de Karayolları, Devlet Su İşleri, AFAD ve ENERJİSA sınıfta kalmıştır. Sayın Bakanımız ENERJİSA'ya teşekkür ediyor yapılan çalışmalardan dolayı. ENERJİSA on beş günde 5.500 şikâyet almıştır. Şu anda bile elektriği kesik olan -köyleri bırakın- ilçeler vardır Mersin'de. Maalesef, ENERJİSA, bırakın kışı yazın bile elektrikle ilgili sıkıntıları çözememektedir. Mersin'de 805 tane muhtar vardır. Buradan sayın milletvekillerine sesleniyorum: Herhangi bir muhtarı arasınlar, "ENERJİSA'dan memnun musunuz, değil misiniz? Elektrik kesintileri ne durumda?" desinler alacakları cevap kesinlikle "Memnun değiliz." olacaktır.”dedi.

“Karayolları Mersin’de Sınıfta Kaldı”

Şimşek devamında, “Karayolları Ankara-Mersin yolunu bile açık tutamamıştır. Dün saat 13.00'te Ankara'dan çıkan Mersin'e ait bir otobüs firması sabah dörtte Mersin'de olabilmiştir. Sadece Ulukışla'yla Gülek Boğazı arasında kar yağmaktadır. Bu bölgede yoğun kar yağışının yaşandığı bölge Ulukışla ve Gülek arasıdır, toplam 40-50 kilometrelik bir yerdir. Ama, maalesef bu 40-50 kilometrelik bir yerde 15-20 santim kar yağıyor, yol kapanıyor. Dün saat birde Ankara'dan yola çıkan otobüsler sabah saat dörtte yani beş saatlik yolu on beş saatte almışlardır; Karayolları da sınıfta kalmıştır.”

“Devlet Su İşleri maalesef dereleri temizlememiş”

Mersin’de DSİ’ye ait olan derelerin ıslah edilmediğine dikkat çeken Şimşek, “Mersin'de yaklaşık şu anda 136 bin dönüm arazi hâlâ sular altındadır. Sayın Bakanımız buradaydı ama... Devlet Su İşleri maalesef dereleri temizlememiş, dereleri ıslah etmemiştir. Mersin'in içerisinden geçen 10 tane dere vardır. Sayın Bakan bize söz verdi buradan "2018 yılında Pamukluk Barajı bitecek, buradan sulama gerçekleştirebileceğiz." dedi. Yalnız, Sayın Bakanımı ben buradan uyarıyorum, 2017 yılının Ocak ayında uyarıyorum. Gelecek yıl ocak ayında inşallah yine Allah ömür verecek, Sayın Bakan da, biz de burada olacağız ama karınca hızıyla gidiyor. Pamukluk Barajı'nın bu çalışmayla maalesef bitmesi mümkün değildir.”

“Hükûmet bugüne kadar Mersin'de afetle ilgili hiçbir şey yapmamıştır”

Baki şimşek son olarak, “Sayın Bakan çiftçilerimize müjde verdi, "Doğal afetle ilgili çiftçilerin vergi ve SSK borçlarını erteliyoruz." dedi sayın milletvekilleri. Hepiniz bilirsiniz, bu bölgede çiftçilik yapan milletvekillerimiz de vardır: Çiftçilerin çoğunluğu küçük tarım işletmesidir, bunların çoğunluğunun vergi mükellefiyeti yoktur, kendi imkânlarıyla karınca kararınca karnını doyurmaya çalışan insanlardır. Bunların sadece tarım BAĞ-KUR'u vardır, tarım BAĞ-KUR'unda zaten aralık ayında borcu olanlar yapılandırılmıştır. Yani, Hükûmet bugüne kadar Mersin'de afetle ilgili hiçbir şey yapmamıştır, yalnız çıkıp "Vergi ve SSK borcunu yapılandırdık." diye açıklama yapmıştır.” İfadelerini kullandı.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
eflatun
22:42
11 Ocak 2017 Çarşamba
Sayın M.Vekili acaba Mersin'i anlatırken yanlışlıkla tüm Türkiyenin sorunlarını mı söyledi. Yorumunu hem okudum hem konuşmasını izledim fazlasıyla abartılı. Neredeyse Mersin'i Suriye sınırları içerisine almış tablo o kadar vahim değil. 1 aydır doğal affet olduğunu söylüyor doğal affet bir gün sürdü, kar yağışını abartmış kar her yerde yağıyor.
86.242.169.134
SON DAKİKA
Müdür Ateş "14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü Kutlu Olsun"
Tarsus'ta Kur’an-ı Kerim Okuma Teknikleri Semineri Gerçekleştirildi
TARSUS MÜFTÜLÜĞÜ İLE TDV, ÜLKER AYDIN YAŞLI DAYANIŞMA EVİ'NDE ÇORBA DAĞITTI
MERSİN'DE ECZACILAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ
TARSUS TSO, HAFTALIK TOPLANTISI'NI. GARDENKOALA'DA YAPTI
TARSUS'TA TRAFİKTE TAHRALI KAVGA
OFLAZ İLE DOĞAN, BAŞKAN KOÇAK İLE GÖRÜŞTÜ
TARSUS TSO MESLEK KOMİTE BAŞKANLARI İSTİŞARE TOPLANTISINDA BİRARAYA GELDİ
SGK MÜDÜRÜ METİN’DEN, BAŞKAN AVCI’YA ZİYARET
19 MAYIS'TA SENA ŞENER VE CEREN ÖZDEMİR AYNI SAHNEDE ALACAK

Mersin Haber ,Mersin