Bakanlık 2. El Araç ve Konut Fiyatlarındaki Yükseliş İçin Beklenen Adımı Atıyor

Faiz indirimi sonrası isyan ettiren konut ve 2. el araç fiyatlarındaki yükseliş için bakanlıktan beklenen hamle geliyor. Fırsatçıları neler bekliyor.

02 Temmuz 2020 Perşembe, 13:41
Bakanlık 2. El Araç ve Konut Fiyatlarındaki Yükseliş İçin Beklenen Adımı Atıyor
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Ticaret Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı, fiyat farklılıklarının tespiti konusunda çalışma yaparak, dert yanılan konuyu çözüme kavuşturacak.
Kamu bankalarının başlattığı düşük faizli kredi kampanyası sonrası otomobil ve konut piyasasında ciddi hareketlenmeler başladı. Faizlerin düşmesi nedeniyle artan talep fiyatlara yansıdı. Bir de bunların yanına fırsatçıların yapmış olduğu fiyat artışları eklenince konut ve araç fiyatları yükseldikçe yükseldi. Yaşanan durum sonrası vatandaşlar, yetkililerin olaya el atmasını isterken, beklenen açıklama Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'dan geldi. FİYAT FARKLILIKLARI TESPİT EDİLECEKPekcan bugün yaptığı açıklamada, fiyat farklıları hakkında bir çalışma yapacaklarını belirtti. Pekcan, "İkinci el araç ve konut satışında ilan edilen fiyat farklılıklarının tespiti konusunda Hazine ve Maliye Bakanlığıyla çalışacağız" ifadelerini kullandı.KAMU BANKALARININ KREDİ FAİZ ORANLARIKamu bankalarının başlattığı kampanya kapsamında sıfır konutlar için 12 ay ödemesiz, 15 yıla kadar vadeli aylık %0,64 faiz oranı ile kredi imkanı sunuluyor. İkinci el konutlar için ise faiz oranı 0,74. Sıfır araçlar için sunulan kredilerde aylık yüzde 0,49 - yüzde 0,69 faiz oranı kredi sunuluyor. İkinci el araçlarda bu oran 0,82'ye çıkıyor.FAİZ İNDİRİMİ SONRASI FIRSATÇILAR HAREKETE GEÇTİKamu bankaları tarafından açıklanan kredi kampanyası sonrası fırsatçılar da harekete geçmişti. Konut fiyatlarında yüzde 30'a varan artış yapılırken, vatandaşlar duruma isyan etmişti. Benzer fiyat artışları 2. el araç piyasasında da yaşandı. Her hafta daha da yükselen fiyatlar sonrası birçok kişi sıfır araçlara yöneldi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi
Başkan Seçer, ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın Son Gününde Seçim Başarısının Formülünü Anlattı
Mersin Büyükşehir’in 1. Uluslararası Çocuk Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı

Mersin Haber ,Mersin