Atgirmez Mahallesi, Bu Yıl Bitmeden Kanalizasyon Sistemine Kavuşacak! Türkiye’nin İlk Ücretsiz LGS Hazırlık Kursu Yenice’de Açılacak

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus’un kırsal mahallelerinden biri olan ve çeyrek asırdan fazla süredir kanalizasyon sorunu yaşayan Atgirmez Mahallesi sakinlerine müjde verdi.

27 Haziran 2020 Cumartesi, 09:26
Atgirmez Mahallesi, Bu Yıl Bitmeden Kanalizasyon Sistemine Kavuşacak! Türkiye’nin İlk Ücretsiz LGS Hazırlık Kursu Yenice’de Açılacak
-

Başkan Seçer, 3 milyon lira bedelli kanalizasyon ve paket arıtma projesi için ilk kazmayı 4 Temmuz’da vuracaklarını, yıl bitmeden Atgirmez Mahallesi’nin kanalizasyon sorununun çözüleceğini söyledi.
Önümüzdeki 2 yıl içinde Yenice Mahallesi’nde 22 milyon liralık kanalizasyon ve altyapı yatırımı yapacaklarını da ifade eden Başkan Seçer, Yeniceli ortaokul öğrencilerine de bir müjde verdi. Türkiye’nin ilk ücretsiz liselere geçiş sınavı hazırlık kursları Kasım ayında Yenice’de açılacak.
Başkan Seçer, Yenice ve Atgirmez Mahallelerindeki halk buluşmalarında, Belediye’nin pandemi sürecinde yaptığı sosyal yardımları da anlattı. Büyükşehir Belediyesi’nin 500 bin kişilik sıcak yemeği yoksulların, yaşlıların evine gönderdiğini anlatan Seçer, “Sosyal devlet, sosyal belediyecilik, vatandaşına sahip çıkmak bu. Sadece yol yapmak, bina yapmak değil. Belediyecilik garibin sesini duymak, yoksulun ihtiyacını gidermek, çaresizin çaresi, kimsesizin kimsesi olmak. Belediyecilik bu. Biz onu da yapıyoruz” dedi.
Vatandaşlara hizmet borçlarının olduğunu vurgulayan Başkan Seçer, “Bizim sizlere sahip çıkma borcumuz var. Ayırmadan, kayırmadan. Bunu da yapacağız. Yapıyoruz da. Allah bilsin yapıyoruz” diye konuştu.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus’un kırsal mahallelerinden Günyurdu-Atgirmez Mahallesi’nin çeyrek asırdan fazla süredir devam eden kanalizasyon, yol ve yağmursuyu sorununu çözmek için düğmeye bastı. Mahallede yurttaşlarla bir araya gelen Başkan Seçer, hem kanalizasyon, hem yol sorununun bu yıl bitmeden ortadan kalkacağını söyledi. Başkan Seçer, Yenice’de de 22 milyon liralık altyapı yatırımı yapacaklarını, 4 önemli caddeyi daha modern hale getireceklerini belirterek, Türkiye’nin ilk ücretsiz Liselere Geçiş Sınavı (LGS) hazırlık kursunu Yenice’ye açacaklarını müjdeledi.
Başkan Seçer, sorunları yerinde görmek ve devam eden projeleri denetlemek için başlattığı ilçe gezilerini Tarsus’ta sürdürdü. Başkan Seçer’in Tarsus’taki ilk durağı Yenice Mahallesi oldu. Seçer, “Belediyecilik garibin sesini duymak, yoksulun ihtiyacını gidermek, çaresizin çaresi, kimsesizin kimsesi olmak. Belediyecilik bu. Biz onu da yapıyoruz” dedi.
Yurttaşlarla bir araya gelen Başkan Seçer, “Siyaset uzun bir maraton. Hizmet maratonu. Siyaset demek hizmet demek. Siyaset cebine para biriktirme sanatı değil. Millete, memlekete hizmet etme, onlara yaptığın hizmetlerle onları sevindirerek sevinme sanatı. Onları onurlandırarak onurlanma sanatı” dedi.
“1 Haziran itibariyle startı verdik”
Görevde olduğu 1 yıllık süre içinde Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde mali ve idari disiplini sağladıklarını kaydeden Başkan Seçer, şöyle devam etti:
“Mersin, zor bir kent ama aynı zamanda kolay bir kent. Çünkü Mersin, güçlü bir kent, üreten bir kent, geliri iyi olan bir kent. Ama buna rağmen sorunları çok olan bir kent. Yukarıdakiler, aşağıdakiler. Asgari ücretle çalışanlar, yılda milyon dolarlar kazanan çok büyük firmalar, işadamları. Burası Mersin. Burası dünya kenti. Burada her şey var. Şunu net olarak söyleyebilirim. Mersin, Türkiye’nin değil dünyanın yıldızı parlayan şehirleri arasında olacak. Bunu yakın tarihteki gelişmeler bize gösterecek. Biz de bu gelişmelere ayak uyduracak vizyonla belediyemizi yönetmeye çalışıyoruz. Biz bu gelişmelere ayak uyduracak mesaiyle, çalışkanlıkla, azimle, projelerle kentimizi yönetmeye çalışıyoruz ve başarılı olacağız. Hiçbir endişemiz yok. Adaptasyon ve pandemi sürecinin yarattığı etkilerden arındırılmış olarak Belediyemiz 1 Haziran itibariyle start verdi. Artık geçmiş geçmişte kaldı. Herhangi bir bahanenin arkasına sığınmadan, seçim öncesi Mersin halkına hangi konuda söz verdiysek, hangi yatırımları, projeleri gerçekleştireceğimizi onlara bir vaat olarak verdiysek, artık bunları gerçekleştirme zamanı.”
“Bölgede 25 milyon liralık altyapı yatırımı yapılacak”
1 Haziran’dan sonra Belediye Başkanı olarak her yere gitmeye başladığını anlatan Başkan Seçer, sorunları yerinde görmenin, yurttaşlarla beraber çözmenin belediyeciliğin esası olduğunu vurguladı. Başkan Seçer, Yenice’de tespit ettikleri sorunlar ve yatırım programına alınan çalışmalar olduğunu ifade ederek, Yenice’nin altyapı ve kanalizasyon sorununu çözmek için 2022’de başlayıp 2023’te bitecek çalışmalar planlandığını söyledi.
Bu yatırımların 22 milyon lira değerinde olacağını kaydeden Seçer, Atgirmez Mahallesi’nde yapılacak 3 milyon liralık proje de dikkate alındığında, Yenice bölgesinde altyapıya 25 milyon lira harcanacağını ve sıkıntıların giderileceğini ifade etti.
Yenice ve civar mahallelerde yaşayan öğrencilere müjde
Şu anda atıl durumda olan Yaşar Bayboğan Kültür Merkezi’ni hem kreş hem kadınlar için meslek edindirme kursu olarak düşündüklerini anlatan Başkan Seçer, şu an ortaokulda olan ve önümüzdeki yıl liselere geçiş sınavına girecek olan öğrencilere de müjde verdi. Başkan Seçer, “Türkiye’de ilk, Mersin’de ilk, Yenice’de Kasım ayında açacağız, liseye geçecek, ortaokulda okuyan öğrencilerimiz kırsaldan gelsinler, bizim çağdaş, yönü ileriye dönük, aklı, fikri ilimde olan, düsturunu, ülküsünü Atatürk’ten almış öğretmenlerimizle LGS’ye hazırlansınlar. İlk kursu burada, Yenice’de başlatıyoruz. Eğitime ayırdığımız pay her geçen yıl artacak. Bu ülkeyi eğitim kurtaracak. Daha çok kırsala yatırım yapıyoruz. Eğitimde fırsat eşitliği yaratmak için, kırsalda yaşayan çocuklarımızın da görece olarak geliri iyi olan ailelerin çocuklarıyla aynı eşit koşullarda okuyabilmeleri için, eğitim almaları için, Belediyemiz elini uzatıyor ve uzatmaya da devam edecek” dedi.
“10 bin eleman var ama eleman eksikliği sorunumuz var”
Yenice’deki Sıdkı Baba Caddesi, Atatürk Caddesi, Çiçekli Caddesi ve Uğur Mumcu Caddesi’nin düzenleme işini yatırım programına aldıklarını söyleyen Başkan Seçer, “Sıdkı Baba Caddesi’ni 2020 yılında yapacağız, diğerlerini 2021 yılında tamamlayacağız” dedi. Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi’nde yeni bir sayfa açtıklarını da vurgulayan Başkan Seçer, Belediye’nin personel sıkıntısı konusunda ise “10 bin elaman çalışıyor. Önüne gelen alınmış. Çok büyük sıkıntı çekiyoruz. Eleman fazlalığımız var, ama eleman eksiğimiz var. Bu da yaman çelişki. Çünkü çalışacak adam yok. Usta yok. Eli anahtar tutan yok. Bunları düzeltiyoruz. Bunların da sancılarını yaşıyoruz. Meclis’teki tartışmaları görüyorsunuz ama bunları düzeltiyoruz” dedi.
“Bizim sizlere hizmet borcumuz var”
Başkan Seçer, Yenice’deki halk buluşmasının ardından Günyurdu Mahallesi’ne geçerek, yurttaşlarla çay içip sohbet etti. Seçer, daha sonra, yaklaşık 30 yıl önce tarım emekçileri tarafından kurulan, o günden bu yana hizmet alamayan, başta kanalizasyon olmak üzere birçok sorun yaşayan Atgirmez Mahallesi’nde yurttaşlarla bir araya geldi.
Seçimlerde “Vahap Seçer ayrımcılık yapmaz” diyen her kesimden insanın kendisine oy verdiğini kaydeden Başkan Seçer, “Bizim sizlere hizmet borcumuz var. Bizim sizlere sahip çıkma borcumuz var. Ayırmadan, kayırmadan. Bunu da yapacağız. Yapıyoruz da. Allah bilsin yapıyoruz” dedi.
“Belediyecilik sadece yol, bina yapmak değildir”
Pandemi sürecinde yapılan sosyal yardımlardan Atgirmez Mahallesi’ndeki yurttaşların da faydalandığını belirten Başkan Seçer, “Yaşlı, engelli ya da kronik rahatsızlığı olan yurttaşlarımıza evlere kadar 500 bin kişilik yemek gönderdik. Sosyal devlet, sosyal belediyecilik, vatandaşına sahip çıkmak bu. Sadece yol yapmak, bina yapmak değil. Belediyecilik garibin sesini duymak, yoksulun ihtiyacını gidermek, çaresizin çaresi olmak, kimsesizin kimsesi olmak. Belediyecilik bu. Biz onu da yapıyoruz. Ama eğer bir bölgemiz kanalizasyon sorunu yaşıyorsa, yol sorunu yaşıyorsa, en temel hakkı temiz içmesuyu sorunu yaşıyorsa, biz o yatırımları da yapmak zorundayız” diye konuştu.
Yıllardır süren kanalizasyon sorunu bitiyor
Başkan Vahap Seçer, Atgirmez Mahallesi sakinlerine, kanalizasyon sorununun çözüleceği müjdesini de vererek, şöyle devam etti:
“Sizin bir kanalizasyon sorununuz var. Şu anda yüklenici firma bizimle tüm anlaşmalarını yaptı. Ayın 4’ünde çalışmalar başlıyor. Kanalizasyon miktarı yaklaşık 6 kilometre civarında. Bir de paket arıtma yapacağız. Nüfusunuz 4 bin. Bizim planladığımız bunun çok üzerinde bir kapasiteye sahip. Bizim yapacağımız işler günü kurtarma adına yapılmıyor. Gerçekten kalıcı olsun, gerçekten ihtiyaca cevap versin. Altyapıyı yaptık, yolu yaptık, bir sene sonra çökmesin. Kanalizasyon patlamasın. Bugüne kadar yapılanları görüyorum. İyi yapanların eline sağlık. Aldığı para helali hoş olsun. Ama birileri halkın parasını israf etmişse, yanlış iş yapmışsa ben aldığı para helal olsun diyemiyorum. ‘Harcayacağımız her kuruşun karşılığını alıyor muyuz, almıyor muyuz?’ diye gözetlememiz lazım. Bunu da sizin adınıza yapacağız. Burada dört başı mamur, gayet güzel bir kanalizasyon sistemimiz olacak. Kanalizasyonu döşedikten sonra yollarınızı da yapacağız. Yağmursularını DSİ drenajlarına bağlayacağız. Atgirmez’in içinde 1300 metrelik yol çalışmamız olacak. Günyurdu ile Atgirmez arasındaki yol bozuk. O da yaklaşık 4 kilometrelik bir yol. Sathi kaplama yapacağız. Bu yıl içinde tamamlayacağız. Kanalizasyon sistemi de bu yıl içinde tamamlanacak.”
Mahalleli kurban kesmek istedi, Seçer engelledi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Atgirmez Mahallesi’nde yurttaşların yoğun ilgisiyle karşılandı. Mahalle sakinleri, Seçer için kurban kesmek istedi ancak Seçer, kurbanı bağışladığını belirterek, kesilmesini engelledi. Mahallede yaşayan yurttaşlara hitabından sonra sorularını yanıtlayan Başkan Seçer, özellikle kadınların okul talebiyle karşılaştı. Başkan Seçer, okulun Milli Eğitim Müdürlüğü’nün tasarrufunda olduğunu belirterek, Yenice’de kuracakları kreşten ve kurs merkezinden Atgirmez sakinlerinin çocuklarının da faydalanabileceğini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin