ATB Başkanı Çandır Siyasetten, aklıselim davranan yapıya kavuşmasını istiyoruz

ANTALYA - Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, 1 Kasım’da yapılacak seçimlerden sonra siyaset kurumundan birinci beklentilerinin ülke siyasetinin vasatlıktan kurtulması, sorunları doğru tespit eden, birleştiren, kullandığı dille topluma örnek olan aklıselim davranan ve çözüm üreten bir ..

28 Ekim 2015 Çarşamba, 15:53
ATB Başkanı Çandır Siyasetten, aklıselim davranan yapıya kavuşmasını istiyoruz
-

ANTALYA - Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, 1 Kasım’da yapılacak seçimlerden sonra siyaset kurumundan birinci beklentilerinin ülke siyasetinin vasatlıktan kurtulması, sorunları doğru tespit eden, birleştiren, kullandığı dille topluma örnek olan aklıselim davranan ve çözüm üreten bir yapıya kavuşması olduğunu söyledi.

Çandır, siyasetten ikinci beklentilerinin ise yapılacak seçimlerde ortaya çıkacak millet iradesinin, bu kez dikkate alınması, oyalanmaksızın ülkeyi sürdürülebilir bir yönetime kavuşturması olduğunu ifade etti. Siyasettin sınıf atlamasını istediklerini isteyen ATB Başkanı, “Vasat siyasetin kullandığı ayrıştıran, ötekileştiren, kavgacı dil-üslup, bizi biz yapan bu değerlerimizden uzaklaşmamıza neden olmaktadır.” dedi. Beklentilerinin sadece siyasilerden olmadığını hatırlatan Çandır, “Ülkesini seven herkesin asli vatandaşlık görevini yerine getirmesi ve 1 Kasım’da oyunu mutlaka kullanmasıdır. Çünkü tarlada izi olmayanın harmanda sözü olmaz.” şeklinde konuştu.

ATB'nin ekim ayı olağan meclis toplantısında konuşan Ali Çandır, ekonomik gelişmelerle ilgili yaptığı değerlendirmelerde ise şunları kaydetti: “Geçen yıl eylül ayına göre bu yıl eylül ayında karşılıksız ve protesto olan çek-senet sayısı Türkiye’de yüzde 3 azalırken, tutarda yüzde 9 artmış durumdadır. Yani küçük tutarlılardan çok büyük tutarlı çek ve senet ödemelerinde önemli sıkıntılar yaşanmaktadır. Antalyamızda durum daha da vahimdir. Sayıda yüzde 6 azalış yaşanırken, tutarda yüzde 25’lik bir artış yaşanmıştır.”

Çandır, toplam kredilerin takibe düşme oranları da son 10 yılda, yüzde 100 artışla yüzde 2’den yüzde 4’e yükseldiğini, kullanılan kredi toplamının mevduata oranı ise yine son 10 yılda, yüzde 90’dan yüzde 183’e yükseldiği bilgisini verdi. ATB Başkanı, "Yani artık kullandığımız krediler, sahip olduğumuz mevduatın 2 katına yakın düzeyine çıkmış durumdadır.” diyerek sözlerini tamamladı.


CİHAN

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
ÇÖP EV, ÜÇÜNCÜ KEZ TEMİZLENDİ! 6 TON ÇÖP ÇIKTI
SİLİFKE'DE AĞAÇLIK ALANDA YANGIN
ÜLKÜ OCAKLARI MERSİN İL BAŞKANI AHMET BEBEK, ÜLKÜ ÇİÇEKLERİ YAZ KAMPINI ZİYARET ETTİ
MERSİN VALİSİ TOROS’U, ADANA VALİSİ KÖŞGER VE OSMANİYE VALİSİ YILMAZ ZİYARET ETTİ
MERSİN'DE AİLESİ HİLAL URAL'DAN HABER ALAMIYOR
EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI 16 BİN 881 TL
KADINLARI GÜÇLENDİREN ‘PAZARTESİ BULUŞMALARI’ SÜRÜYOR
Mersin ve Adana, Fuarlarda Tek Vücut: "Hedef ‘Çukurova Fuar Merkezi"
ELEKTRİK HATTI KAYNAKLI YANGINA SU TANKERLİ MÜDAHALE
TARSUS ÜLKÜ ÇİÇEKLERİ MORAL DEPOLADI

Mersin Haber ,Mersin