Atatürk ve Uğur Mumcu Caddelerinin Ardından Sıtkı Baba Caddesi de Yenilendi

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Tarsus’un Yenice ilçesinden kuzey-güney aksında geçen Uğur Mumcu Caddesi’nin D-400 karayolu ile hemzemin geçit arasında kalan bölümünde kaldırım yenileme, refüj bordör taş döşeme ve sıcak asfalt serim işlemi gerçekleştirdi.

08 Ağustos 2021 Pazar, 12:14
Atatürk ve Uğur Mumcu Caddelerinin Ardından Sıtkı Baba Caddesi de Yenilendi
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki caddelerde sürdürdüğü yenileme atağına bağlı mahalle grup yollarında da devam ediyor. Yaz sezonunda kırsal mahallelerin grup yollarında asfalt atağına geçerek, kent genelinde yüzlerce kilometre yolu yenileyen Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri, kaldırım döşeme, refüj bordür taş döşeme, bozuk zemin sökümü ve sıcak asfaltla kaplama çalışmalarına hızlı şekilde devam ediyor.

Yüksek kalitede yollara kavuşuluyor

Tarsus’a bağlı en büyük mahalle konumunda olan Yenice merkezde de asfalt atağını sürdüren Büyükşehir ekipleri, Atatürk Bulvarı üzerinde kaldırım yenileme, refüj, yağmursuyu tahliye sisteminin revize edilmesi ve yıpranmış asfalt zeminin sökülmesinin ardından sıcak asfaltla yeniden kaplama faaliyetlerini gerçekleştiriyor. Ekipler, Yenice’den kuzey-güney aksında geçen Uğur Mumcu Caddesi’nin D-400 karayolu ile hemzemin geçit arasında kalan bölümünde kaldırım yenileme, refüj bordör taş döşeme ve sıcak asfalt serim işlemini tamamladı.

Büyükşehir Belediyesi, Yenice’de oldukça sık kullanılan fakat bugüne kadar kaldırım döşeme veya sıcak asfaltla kaplama çalışmasının uygulanmadığı Sıtkı Baba Caddesi’ni modern bir hale getirdi. 800 metre uzunluğunda bulunan Sıtkı Baba Caddesi’nde kaldırım döşeme, zemin düzenleme işlemlerinin ardından sıcak asfaltla kaplama çalışması yerine getirildi.

Refüjler yeşillendiriliyor

Uğur Mumcu Caddesi’nin tüm işlemlerinin tamamlandığı D-400 karayolu ile hemzemin geçit arasında kalan kısmının refüj bölümüne ise Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi ekipleri tarafından çiçek ve ağaç dikilerek, yeşillendirme işlemi uygulanıyor. Çiçek dikim faaliyetleri, caddelerdeki çalışmaların tamamen bitmesiyle diğer bölümlerde de uygulanacak.

Ulaşım kolaylaşıyor, vatandaş memnuniyeti artıyor

Geçtiğimiz aylarda Tarsus kent merkezinde Duatepe ile Gözlükule Mahallelerinin sınırını oluşturan Adile Hala Caddesi ile Mithatpaşa Mahallesi’nde bulunan Tataristan Caddesi’nde kaliteli yol yapım çalışmasını yerine getiren Büyükşehir ekipleri, yine Anıt Mahallesi’nde yer alan Zafer Caddesi’nde ve Altaylılar Mahallesi’ndeki 02110 Sokak üzerinde, ayrıca Eski Ömerli Mahallesi’nde bulunan İstiklal Caddesi’nde standartlara uygun şekilde kaldırım yenileme ve ardından sıcak asfaltla kaplama yapmıştı. Fahrettinpaşa Mahallesi’ndeki Cemal Gürsel Caddesi’nde de zemin düzenlemenin ardından asfaltlama yapan ekipler, hayata geçirdikleri çalışmalarla ulaşımı kolaylaştırarak, vatandaş memnuniyetini de arttırıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin