Aşırı Yağışın Düştüğü Tarsus’ta, Büyükşehir Ekiplerinden Özverili Çalışma

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, aşırı yağışın düştüğü dün akşamdan sabah saatlerine kadar, her hangi bir sorun yaşanmaması için kentin her noktasında özverili şekilde çalıştı.

24 Aralık 2019 Salı, 09:34
Aşırı Yağışın Düştüğü Tarsus’ta, Büyükşehir Ekiplerinden Özverili Çalışma
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Ülke genelinde olduğu gibi bölge genelinde de etkili olan sağanak yağış nedeniyle Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, her hangi bir sorun yaşanmaması için Tarsus’ta birçok noktada özverili şekilde çalıştılar.

Dün akşam saatlerinde etkili olmaya başlayan sağanakla birlikte Büyükşehir Belediyesi, Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ve MESKİ ekipleri, tespit edilen veya şikayet gelen noktalara ivedilikle müdahale etti.

Vatandaşların can ve mal güvenliklerinin korunması, cadde ve bulvarlarda trafik akışında sorun yaşanmaması için yoğun çaba gösteren Büyükşehir ekipleri, iş makinalarını da kullanarak su birikintisi olan noktalarda anında tahliye çalışması gerçekleştirdi.

Battı-çıktı da su tahliyesi

Tarsus merkez kabristanı yanından geçen Yavuz Sultan Selim Caddesi üzerindeki battı-çıktı da aşırı yağışlar nedeniyle oluşan su birikintisine Büyükşehir ekipleri müdahale etti. Güvenlik nedeniyle bir süreliğine araç trafiğine kapatılan yol, Büyükşehir ekiplerinin çalışması ve biriken suyun tahliye edilmesinin ardından yeniden trafiğe açıldı.

Sorunlar kısa sürede giderildi

Büyükşehir Belediyesi, Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü Koordinatörü Ali Boltaç’ın yakın takibinde 50 kişilik personelle lokal sorunlar yaşanan Sefa ve Vefa Köprüsü, Atatürk Caddesinin bazı noktaları, Kleopatra kapısı civarı, Fahrettin Paşa, Gazipaşa ile Kasım Ekenler Bulvarı, Yeni Mahalle Polis Merkezi civarı ile Alifakı’da bulunan Tarsus Kampus Cezaevinde Büyükşehir ve MESKİ ekipleri çalışma yaparak sorunları ortadan kaldırdı. Sorunlu bölgeler tespit edilerek önümüzdeki günlerde kalıcı çözüm bulunması için raporlar hazırlandı.

Çalışmalar kapsamında 2 jcp, 2 vidanjör, 2 kamyon, 1 ağaç budama aracı, 2 kanal açma aracı, 1 motopomp kullanılırken, İtfaiye ekipleri de hazır olarak bekletildi.

Salı ve Çarşamba günü de yer yer etkili olması beklenen sağanak yağışlarda vatandaşlar, 444 2 153 Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi’ni ve Alo 185 MESKİ Çağrı Merkezi’ni arayarak ihbarda bulunabilir veya yardım isteyebilirler.

Büyükşehir personeli ve MESKİ ekipleri, yağış etkisini kaybedene kadar hazır bekletilmeye devam edecek.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti

Mersin Haber ,Mersin