Arslanköy'ün Kurtuluşu'nun 100. Yılı Coşkuyla Kutlanacak

Toroslar Belediyesi, 1 Mart Arslanköy’ün Düşman İşgalinden Kurtuluşu'nun 100'üncü yılını 2 gün sürecek çeşitli etkinliklerle kutlayacak.

26 Şubat 2020 Çarşamba, 01:14
Arslanköy'ün Kurtuluşu'nun 100. Yılı Coşkuyla Kutlanacak
-

Kutlama programı kapsamında; Arslanköy’ün Kurtuluşu Konulu Şiir Yarışması, Kurtuluş Kupası Kros Yarışları, Fener Alayı yer alacak.

Kurtuluş Kupası Kros Yarışları 29 Şubat'ta Yapılacak

Kutlama etkinlikleri, Kurtuluş Kupası Kros Yarışları ile başlayacak.
29 Şubat Cumartesi günü saat 13.00'de Arslanköy Mahallesi'nde yapılacak yarışlara; Arslanköy Mahallesinde ikamet eden ve Arslanköy Mahallesi nüfusuna kayıtlı olanlar katılabilecek. Büyük erkekler, genç erkekler, büyük kadınlar ve genç kızlar kategorilerinde gerçekleştirilecek yarışlarda birinciye 750 TL, ikinciye 500 TL ve üçüncüye ise 250 TL para ödülü verilecek. Yarışlarda; erkekler 3 kilometrelik parkurda, kadınlar ise 2 kilometrelik parkurda koşularını tamamlayacak.

Fener Alayı, Kurtuluş Coşkusuna Renk Katacak

Arslanköy'deki etkinliklerin bir sonraki adresi ise 29 Şubat Cumartesi günü saat 18.00'de Arslanköy Yayha Aydın Lisesi bahçesinde organize edilecek Fener Alayı olacak.
Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; "Kahraman ecdadımızın yaktığı kurtuluş ve bağımsızlık ateşinin halen aynı şevk ve heyecanla devam ettiği Arslanköyümüzde halkımızın katılımıyla düzenleyeceğimiz fener alayı ile kutlamalara renk katacağız" dedi.

Şiir Yarışması'nın Ödülleri 1 Mart'ta Verilecek

Milli mücadele ruhunu yaşatmak ve yeni nesillere tarih şuuru kazandırmak amacıyla düzenlenecek Arslanköy’ün Kurtuluşu konulu şiir yarışmasının başvuruları 26 Şubat 2020 Çarşamba günü mesai bitiminde son bulacak. Yarışmaya, yaş sınırı olmadan herkes katılabilecek.
Arslanköy'ün destansı mücadelesinin anlatılacağı şiir yarışmasının sonuçları ise 1 Mart Pazar günü saat 09.00'da Arslanköy tören alanında yapılacak Kurtuluş Programı'nda açıklanarak dereceye girenlere ödülleri takdim edilecek. Birinciye 750 TL, ikinciye 500 TL ve üçüncüye ise 250 TL para ödülü verilecek.
Kutlamalara katılmak isteyen vatandaşlar için Toroslar Belediyesince ücretsiz servis imkanı da sunulacak.

Başkan Yılmaz, "Kutlamalara Tüm Hemşehrilerimiz Davetlidir"

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Arslanköy'ün milli mücadele dönemindeki destansı kahramanlığının tüm Anadolu'ya örnek olduğunu belirterek; "Kurtuluş Savaşı'nda düşman işgali altındaki Mersin'de Kuvayi Milliye mücadelesinin başladığı yer olarak tarihe geçen ve kahramanlık destanı yazan Arslanköyümüzün düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünü, çeşitli etkinliklerle ve büyük bir coşkuyla kutlayacağız.Bu etkinliklerle amacımız bize emanet edilen bu kentin ne kadar kıymetli olduğunu gelecek nesillere aktarmak ve tarih bilinciyle yetişmelerini sağlamaktır. Tüm hemşehrilerimizi 29 Şubat Cumartesi ve 1 Mart Pazar günü Arslanköy Yaylamızda gerçekleştireceğimiz etkinliklerimize bekliyoruz" şeklinde konuştu.
Arslanköy'ün Kurtuluşu'nun 100. Yılı Coşkuyla Kutlanacak

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti

Mersin Haber ,Mersin