Antep Fıstığı Tomurcuğunu Mersin'de Yeniliyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliğiyle Silifke, Gülnar ve Mut ilçelerinde Antep fıstığı üretiminde kalite ve verimliliği artırmaya yönelik ‘Antep fıstığı Tomurcuğunu Mersin'de Yeniliyor’ projesini hayata geçiriyor.

18 Kasım 2016 Cuma, 20:10
Antep Fıstığı Tomurcuğunu Mersin'de Yeniliyor
-

Başta portakal, limon, muz, çilek olmak üzere birçok sebze ve meyvenin yetiştirildiği Anadolu’nun en verimli topraklarından biri olan Mersin’de bu kez Antep fıstığı üretimi için Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Türkiye için stratejik bir tarımsal değere sahip olan Antep fıstığı üretiminde verim ve kaliteyi artırmak, rekabetçi ve sürdürülebilir bir üretimle bölgedeki ekonomik refaha katkı sağlamak için Büyükşehir Belediyesi uzman kurum ve kuruluşlarla işbirliğine giderek “Antep fıstığı Tomurcuğunu Mersin’de Yeniliyor” projesini başlattı. Bu kapsamda 5 mahalleye kavlatma makinası ve yıkama eleği kurulumu gerçekleştirilirken dal yaprak ayırma makinası ile ilgili projelendirme çalışmaları da devam ediyor.

“Antep Fıstığında Mersin Türkiye Markası Olmalı”

Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile birlikte hayata geçen ‘Antep fıstığı Tomurcuğunu Mersin’de Yeniliyor’ projesinin bölgede bir sinerji yaratacağına ve benzeri örnek proje ve üretimin önünü açacağına inandıklarını belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Antep fıstığı üretimi Anadolu’da Hititlerden bu yana yapılmaktadır. Bu nedenle Antep fıstığında Türkiye’nin bir dünya markası olmasının yanında Mersin’in Antep fıstığının Türkiye markası olarak değerini bulması en büyük arzumuzdur. Doğru modern yöntemlerle üretim yapıldığında bu ürünün ekonomik değeri yükselecek ve yöre halkının gelir düzeyi artacak. Bu sayede karnı doğduğu yerde doyan üreticimizin kırsaldan kente göçü kısmen önlenecektir. Antep fıstığının Mersin’de üretim alanlarının arttırılması, bölge için alternatif ürün olması ve tarıma elverişli olmayan arazilerin değerlendirilmesi açısından da ayrı bir öneme sahip” dedi. 

Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Nevzat Aslan ise projeyle bölgede sürdürülebilir tarım yapılmasını ve Antep fıstığı üretiminde kalite ve verimi artırmayı hedeflediklerini belirterek sosyal ve ekonomik anlamda da katkı sağlanacağını kaydetti.

Projenin uygulama alanı olarak, Silifke, Gülnar ve Mut İlçeleri belirlendi. Proje kapsamında üreticilere verilecek uygulama tabanlı eğitim programlarıyla Antep fıstığı yetiştiriciliğinde doğru ve uygun tarım teknikleri bölgede yaygınlaştırılacak.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN :"AKKUYU'DA İLK ELEKTRİĞI YIL SONUNDA VERECEĞİZ"
VALİ TOROS, MEZİTLİ KAYMAKAMLIĞI'NI ZİYARET ETTİ
SEKTÖR KAMPÜSTE: GENÇLER VE SEKTÖR TEMSİLCİLERİ BULUŞTU
BÜYÜKŞEHİR, SANAT KADROSUNU GENİŞLETTİ
"Beni Öldürmeye Çalıştı” İddiası!
Tarsus'ta “Kahramanlarımızı Ziyaret Ediyoruz” Buluşması
ODAK MERSİN TARIM ÇALUŞMA GRUBU TOPLANDI
MÜDÜR ATAŞ'TAN, DEĞERLENDİRME TOPLANTISI
MÜDÜR FAZİLET DURMUŞ, KURUM AMİRLERİ İLE TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRDİ
Tarsus Kerim Çeliktaş Anaokulu'nda Yıl Sonu Etkinlikleri

Mersin Haber ,Mersin