Antalya'da şampiyon yine Dubuisson oldu

ANTALYA - Montgomerie Maxx Royal Sahası’nda bu yıl üçüncü kez düzenlenen Turkish Airlines Open’da Victor Dubuisson ikinci kez mutlu sona ulaştı

01 Kasım 2015 Pazar, 18:09
Antalya'da şampiyon yine Dubuisson oldu
-

ANTALYA - Montgomerie Maxx Royal Sahası’nda bu yıl üçüncü kez düzenlenen Turkish Airlines Open’da Victor Dubuisson ikinci kez mutlu sona ulaştı. Büyük çekişmeye sahne olan final raundunda son iki çukurda yaptığı iki birdie ile şampiyon olan Fransız oyuncu, Türkiye’nin kendisine uğurlu geldiğini söyledi.

Avrupa Turu Final Serisi kapsamında düzenlenen Turkish Airlines Open’da Victor Dubuisson ikinci kez şampiyon oldu. 7 milyon dolar toplam ödüllü turnuvanın son raundunda inişli çıkışlı bir grafik çizen genç oyuncu son iki çukurda yaptığı iki birdie ile rakiplerini geride bıraktı. Final raundunu 66, turnuvayı 266 vuruşla tamamlayan Dubuisson, Avrupa Turu’ndaki ikinci zaferini de Antalya’da yaşadı.

Montgomerie Maxx Royal sahasında düzenlenen turnuvanın final raundu beklendiği gibi büyük çekişmeye sahne oldu. Güne Dubuisson ve Jaco Van Zyl’in bir stroke gerisinde başlayan Kiradech Aphibarnrat, ilk dört çukurda yaptığı dört birdie ile liderliği ele geçirdi. Van Zyl altıncı çukurda yaptığı birdie ile yaniden zirveye ortak oldu. İlk dört çukurda yaptığı üç birdie’nin ardından par 3’lük beşinci çukurda double bogey (+2) yapan Victor Dubuisson bir ara liderin dört vuruş gerisine düştü.

Turnuvanın başından bu yana skorbordun en üst sırasında yer alan Jaco Van Zyl, 13 ve 14. çukurda üst üste iki birdie yaparak bir vuruşluk avantaj yakaladı. Victor Dubuisson, 17. çukurda 1.5 metrelik başarılı pata ile birdie yaparak zirveye ortak oldu. Herşeyin belli olacağı 18. çukurda dramatik anlar yaşandı. Van Zyl ve Dubuisson’un bir vuruş gerisinde son çukura giren Aphibarnrat’ın eagle için yaptığı vuruş direğe çarparak dışarı çıktı. Taylandlı oyuncunun yaklaşık 25 santimetreden birdie için attığı pata da deliği bulmadı. Bu çukurda ikinci vuruşunu bayrağın yaklaşık 1.5 metre yakınına atan Dubuisson ilk vuruşunda eagle’ı kaçırdı ama birdie yapmayı başardı. Van Zyl bu çukuru par ile bitirince Dubuisson rakibinin bir vuruş önünde şampiyon oldu. Güney Afrikalı Jaco Van Zyl toplamda 267 vuruşla ikinci olurken, Kiradech Aphibarnrat bir vuruş gerisinde üçüncü oldu. Turnuvanın son gününe şampiyonluk hedefiyle çıkan yıldız oyuncu Rory McIlroy son günü 71 ile bitirebildi ve Peter Uihlein ile birlikte toplamda 272 vuruşla altıncılığı paylaştı.

KUPA İLKER AYCI’DAN

Şampiyonluk sonrası 18. çukurda antrenörüne arılarak uzun sure ağlayan Victor Dubuisson, Montgomerie Maxx Royal Sahası’nın kendisine uğurlu geldiğini söyledi. Turnuvanın sponsor Türk Hava Yolları’na teşekkür eden Dubuisson, gelecek yılki turnuvaya da katılmak istediğini söyledi.

Turkish Airlines Open’ın ödül töreni 18. çukurda yapıldı. Törene Dışişleri eski Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Muammer Türker, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ve Türkiye Golf Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ağaoğlu katıldı. Turnuvanın şampiyonu Victor Dubuisson’a şampiyonluk kupası ve sembolik ödül çekini THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı sundu. Turkish Airlines Open’ın en başarılı amatör oyuncusu olan Ali Altuntaş’a da kupa verildi.
CİHAN

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MERSİN'DE GÜLNAR VE SİLİFKE'DE YANGIN
TAŞUCU SAHİLİNDE AKDENİZ FOKU GÖRÜNTÜLENDİ
OTOYOL JANDARMASINDAN DRONE DESTEKLİ TRAFİK DENETİMİ
GECE ASFALT SERİLDİ, GÜNDÜZ PALETLİ GEÇTİ
Tarsus TAG Otoyolunda Feci Kaza: Uzman Çavuş Hayatını Kaybetti
Çöp Kamyonuna Çarpan Otomobil Can Aldı
ÇAMLIYAYLA- ÇAKIRLI ARASI 6 KİLOMETRELİK YOL ASFALTLANDI
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN "ZİRAİ DONDAN ZARAR GÖREN TÜM ÇİFTÇİLERİMİZİN ZARARLARINI KARŞILAYACAĞIZ"
ERDEMLİ'DE KÜSTÜLLÜ-KIZILEN ARASI 4 BİN 200 METRELİK BAĞLANTI YOLU YENİLENDİ
BÜYÜKŞEHİR GÜLNAR’DA 105 BİN DOMATES FİDESİ DAĞITTI

Mersin Haber ,Mersin