Ankara katliamı, birinci ayında Bursa’da sessiz yürüyüşle protesto edildi

BURSA - Ankara’da 100’ün üzerinde insanın yaşamını yitirdiği canlı bomba saldırısının birinci ayı Bursa'da düzenlenen sessiz yürüyüşle anıldı.

10 Kasım 2015 Salı, 20:45
Ankara katliamı, birinci ayında Bursa’da sessiz yürüyüşle protesto edildi
-

BURSA - Ankara’da 100’ün üzerinde insanın yaşamını yitirdiği canlı bomba saldırısının birinci ayı Bursa'da düzenlenen sessiz yürüyüşle anıldı.

Bursa’da KESK, DİSK, TMMOB, TTB tarafından ortak düzenlenen yürüyüşüyle saldırı bir kez daha lanetlendi. Ayrıca saldırının ardından bir ay geçmesine rağmen tam olarak aydınlatılmaması protesto edildi.

Ankara'da 10 Ekim'de yaşanan bombalı saldırıda hayatını kaybedenler için KESK, DİSK, TMMOB ve TTB tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında akşam üzeri Mahfel’de toplanan grup, sessizce yürüyüşe geçti. Ankara’daki patlamada hayatını kaybedenlerin resimlerinin de bulunduğu 'Katilleri tanıyoruz, unutturmayacağız. Hesabını soracağız, barış ve demokrasiyi getireceğiz' yazılı pankart eşliğinde yürüyen grup sessizce patlamayı protesto etti. Patlamadan sonra sorumlularının da bulunmamasına isyan eden grup, ayrıca 'Barış için gittik katledildik, hesabını soracağız' yazılı pankart taşıdı.

Yalnızca ıslık ve alkışlarla yürüyen ve CHP’li milletvekillerinin de eşlik ettiği grup, Heykel’e gelince Atatürk heykeli önünde mumlarla ‘barış’ yazıp sesiz protestosuna devam etti. Daha sonra barış için dilek balonları uçuran gruptakiler, ardından basın açıklaması ile yaşanan patlamayı unutmadıklarını belirtti. Sorumluların bulunmasını isteyen protestocu grup, 'Katiller halka hesap verecek' ve 'Faşizme karşı omuz omuza' şeklide slogan attıktan sonra dağıldı.

"ANKARA KATLİAMINI UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ"

Yürüyüşte basın açıklaması yapan TMMOB Bursa il İKK genel sekreteri Rezmi Çınar, “10 Ekim Ankara katliamını unutmadık, unutturmayacağız. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük katliamının üzerinden tam bir ay geçti. Bu bir ayda bizim için en uzun ay olarak tarihteki yerini aldı. Her saniyesini, her dakikasını, her gününü yasımızla, isyanımızla, öfkemizle ve yaşamını yitiren yoldaşlarımızı anarak geçirdik.” dedi. Rezmi Çınar, Ankara katliamının faillerinin bulunup adalet önüne çıkarılmadığı takdirde daha çok bu tür katliamların yaşanacağını söyledi.
CİHAN

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Kadın İstihdamı İş Birliği Protokolü Tanıtım Toplantısı Tarsus TSO’da Gerçekleştirildi
VALİ TOROS, AVUSTURYA TÜRKİYE BÜYÜKELÇİSİ GABRİELE JUEN VE BERABERİNDEKİ HEYET İLE GÖRÜŞTÜ
VALİ TOROS BAŞKANLIĞI'NDA GÜVENLİK VE ASAYİŞ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
TARSUS 'TA SEYİR HALİNDEKİ ARAÇTA YANGIN
ERDEMLİ'DE ORMAN YANGINI
TARSUS BELEDİYESİ'NDEN YAŞAMA DOKUNAN HİZMET
Tarsus Amerikan Kültür Kids okulunda aylardır süren skandal iddiaları doğru mu?
Fazıl Say Konserinde Tepki Çeken Uygulama: "Sahneye Sandalye Atıp En Önü Kapladılar"
Tarsus Ticaret Borsası’ndan İngilizce Dil Eğitimine Önemli Destek!
MEZİTLİ'YE 150 YATAK KAPASİTELİ DEVLET HASTANESİ

Mersin Haber ,Mersin