Amatör Sporculara Ücretsiz Ulaşım, Her Mahalleye Spor Tesisi Sözü

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, sporcu dostu bir belediye başkanı olacağını belirterek, amatör sporculara ücretsiz kent içi ulaşım olanağı sağlayacaklarını söyledi.

26 Şubat 2019 Salı, 13:53
Amatör Sporculara Ücretsiz Ulaşım, Her Mahalleye Spor Tesisi Sözü
-

İhtiyaç olan her mahallede spor tesisi yapacaklarını ifade eden Vahap Seçer, “Bu anlayış belediyenin spor politikası olacak” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) üyesi spor kulüplerinin başkan ve yöneticileriyle kahvaltıda bir araya geldi.
Toplantının açılışında söz alan ASKF Başkanı Mithat Ertaş, “Vahap Seçer’in geçmişte amatör olarak futbol oynamış olması, amatör ve profesyonel kulüplerde yöneticilik yapması bizim için şans. Sporun içinden gelen, sporu bilen bir belediye başkanımız olacak” dedi.
Belediyeler Kanunu’na göre belediyelerin, amatör spor kulüplerine yardım etmesinin zorunluluk olduğunu ifade eden Ertaş, birçok belediyenin kulüplere yardım yapmayı zül saydığını, yardım etmediğini ifade etti.
CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer de, “Spora yakın bir insanım ve belediye başkanı olduğumda spora destek vereceğim. Sporcu dostu bir belediye başkanı olacağım” dedi.
Belediye bünyesinde bir amatör spor kurulu oluşturacaklarını, şehirdeki amatör sporu bu kurulun sevk ve idare edeceğini belirten Vahap Seçer, “Amatör sporcuların büyük kısmı yoksul ailelerin çocukları. Bunların antrenmana gitmesi, gelmesi aile bütçesine bir yük getiriyor. Faal olan ve ulaşım desteğine ihtiyacı olan amatör sporculara belediyeye ait toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanma hakkı getirebiliriz. Bununla ilgili çalışma yapacağız. Bu çocuklara, onlara sahip çıkıldığını hissettirmek lazım” dedi.
Akdeniz Oyunları için yapılan spor tesislerinin atıl durumda kaldığını ifade eden Vahap Seçer, ilgili kurumlarla da görüşerek bu tesisleri belediye uhdesine almak istediklerini söyledi.
Vahap Seçer, “Bütün ilçelerde, bütün mahallelerde spor tesisi sorunumuz var. Mümkün olan her yere, ihtiyaç duyulan her yere, her mahalleye spor tesisi yapacağız. Bu anlayış belediyenin spor politikası olacak” dedi.
MERSİN İDMAN YURDU İÇİN KALICI ÇÖZÜM
Vahap Seçer konuşmasında, bu sezon amatör ligde mücadele eden Mersin İdman Yurdu için de ayrı bir paragraf açtı. Mersin İdman Yurdu’nun Mersin’in en köklü kulüplerinden biri olduğuna, Mersin markası olduğuna işaret eden Vahap Seçer, “Mersin İdman Yurdu’nu bulunduğu yerden daha iyi konuma getirmek için gereken desteği vereceğiz. Elbette destek vermek yetmez. Mersin İdman Yurdu’nun kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayacak bir sistem de kuracağız” diye konuştu.
‘BİZ DE SİYASETTE KAZANMAK İSTİYORUZ’
Spor camiasından oy desteği isteyen Vahap Seçer, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Mersin’de 2 adaylı bir seçime gideceğiz. Aslında 3 adaydık ama maalesef Sayın Kocamaz’ın adaylığıyla ilgili sorun çıktı. Ortada bir komplo, bir tertip varsa bu demokrasi adına, adil seçim adına kabul edilebilir bir durum değil. Ama görünen o ki 2 adaylı bir seçim olacak. Siyasette insan ayrımı yapmıyoruz. Derdimiz kimseye gününü göstermek değil, birilerinden rövanş almak değil. Derdimiz herkesten destek almak, belediye başkanı olmak ve herkese eşit hizmet vermek. Adayların vizyonunu değerlendirin, Projelerini değerlendirin. Söylemlerini, hayata bakış açısını değerlendirin. Mersin’e yeni bir vizyon katacak kimse götürün oyunuzu ona verin. Elbette ben de iddialıyım, en iyisini ben yaparım diyorum. Siyaset bir iddia işi. Tıpkı spor gibi. Kazanmak için sahaya çıkıyorsunuz. Hadi bir gol de rakibe ikram edelim, şike yapalım, berabere bitsin demiyorsunuz. Biz de siyasette kazanmak istiyoruz, onun için herkesin oyunu istiyoruz.”
‘HELAL PARA KAZANANLARA YARDIMCI OLMAMIZ LAZIM’
CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, Nakliyeciler Sitesi’ni de ziyaret ederek nakliye esnafı ve şoförlerle bir araya geldi. Ziyarette Mersin Nakliyeciler Sitesi Başkanı Halil Polat ile sektörde faaliyet gösteren iş insanlarından biri olan CHP’nin tanınmış isimlerinden Yücel Ceylan da Vahap Seçer’e eşlik etti.
Mersin’in nakliye sektörü için önemli bir şehir olduğuna işaret eden Vahap Seçer, “Biz dünya ile sizler aracılığıyla ticaret yapıyoruz. Sizler olmasanız limana gelen yükü transitçiler Irak’a gönderemez. Burada portakal üreten çiftçi ürününü yurtdışına gönderemez. Onun için bizim temel sektörlerimizin başında nakliye sektörü geliyor” dedi.
İşi gereği nakliyecilerle, kamyoncularla çalıştığını, onların sorunlarını çok yakından bildiğini ifade eden Vahap Seçer, “Kamyoncular, nakliyeciler, tıpkı çiftçiler gibi helal para kazanıyor. Bizim sizlere şefkatle yaklaşmamız lazım. Bu adamlar helal para kazanıyor, bu adamlara biz de yardımcı olalım dememiz gerekir” diye konuştu.
Mersin Nakliyeciler Sitesi’nin, bu zorlu ve önemli mesleği icra eden insanlara yakışmayacak kadar kötü durumda olduğuna değinen Vahap Seçer, belediye başkanı olduğunda Mersin’e ve meslek mensuplarına yaraşır, insani yaşam koşullarına uygun, modern bir nakliyeciler sitesi yapacaklarını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin