Ali Uyan: "Bu Proje Trafiği Rahatlatacak, Kente Vizyon Katacak"

Mersin Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından Tarsus’ta yürütülen ‘Kentsel Tasarım ve Yenileme Projesi’ tüm hızıyla sürüyor.

22 Ağustos 2023 Salı, 09:30
Ali Uyan: "Bu Proje Trafiği Rahatlatacak, Kente Vizyon Katacak"
-

Projenin ilk etap çalışmaları olan Tarsu AVM kavşağı ile Demirkapı kavşağı arasında kalan bölüm ile Muvaffak Uygur Caddesi’nde çalışmalar devam ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ali Uyan, Büyükşehir Koordinasyon Şube Müdürü Soner Yetgin ve projede görev alan teknik personeller, çalışmaların tüm hızıyla sürdüğü caddeler üzerinde bulunan esnafları ziyaret ettiler.

Cumhuriyet Halk Partisi Büyükşehir Meclis Üyesi Ali Uyan, tüm esnaflarla tek tek sohbet edip, proje hakkında bilgi verip, beklentileri dinledi. Uyan, Tarsus Kültür Park yanında bulunan ve elişi ürünler satarak aile ekonomilerine katkı sunan üretici kadınları da ziyaret ederek, görüş ve önerilerine kulak verdi.

“Tarsus’ta trafiğin yükünü çeken caddeler modern görünüme sahip olacak”
‘Kentsel Tasarım ve Yenileme Projesi’nin Tarsus kent trafiğini rahatlatacak ve vizyon katacak bir proje olduğunun altını çizen Ali Uyan, “Başkanımız Sayın Vahap Seçer, göreve geldiği ilk günden bu yana ulaşım altyapısının kalitesini arttırmaya azami özen gösteriyor. ‘Kentsel Tasarım ve Yenileme Projesi’ de bunlardan biri ve en önemlilerinin başında geliyor.

Etap etap hayata geçecek proje ile kaldırım, kavşak, refüj, süs havuzu gibi açık alanlara, daha modern ve yenilikçi yapılar kazandırılacak. Asfalt zemin yenilenecek. Görüntü kirliliği oluşturan havai iletim hatları yer altına alınacak. Tarsus’ta trafiğin yükünü çeken cadde ve bulvarlarımız modern bir görünüme sahip olacak” dedi.

Projenin ilk başlangıç noktası olan Tarsu AVM ile Demirkapı kavşağı arasında ki çalışmaların son aşamaya geldiğini belirten Ali Uyan, “Burada ki faaliyet son aşamasında. Eylül ayının ilk günlerinde burada ki çalışmalar tamamlanacak ve yol trafiğe açılacak. Muvaffak Uygur Caddesi’nde ise Eylül ayının sonunda işlemler tamamlanacak ve yepyeni görünümüyle yeniden trafiğe açılacak.

Projemizin bundan sonra ki bölümünde ise Atatürk Bulvarı, Alparslan Türkeş Bulvarı, Hilmi Seçkin Bulvarı, Kardeş Langen Bulvarı, Rasim Dokur Bulvarı, İsmetpaşa ve Adana Bulvarı’nda da yenileme işlemi uygulanacak.

Elbette güzelliklerin ortaya çıkması adına sıkıntılar çekiyoruz. Fakat, kentimize yakışır bu projenin tamamlanmasıyla birlikte, modern cadde ve bulvarlara kavuşacağız. Sabırlarından dolayı tüm esnaflarımıza ve vatandaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Mersin Büyükşehir Belediyemizin, Başkanımız Sayın Vahap Seçer öncülüğünde güzel kentimiz Tarsus’a hizmetleri artarak devam edecek” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin Yenişehir İlçesi Cumhuriyet Mahallesinde 32 Yaşındaki Gencin Cansız Bedeni Bulundu
Mersin’in Tarihi Ve Turistik Güzellikleri Bir Gözlükle Daha Yakın
Büyükşehir’in Yol Çalışmaları İle Çiftçi Ve Yaylacılar Daha Mutlu
Büyükşehir Ekipleri Ali Menteşoğlu Caddesinde Çizgileme Çalışması Yaptı
3. Uluslararası Tarsus Festivali” Hazırlık Toplantısı Yapıldı
Mersin’in Anamur İlçe Belediyesinin Aldığı Karara Göre İlçede Havai Fişek Atılması Yasaklandı
Önce Büyükşehir’de Eğitim Aldı Şimdi İşinin Başına Geçti, Kaynakçı ‘Sevgi Usta’, Hikâyesiyle Kadınlara Cesaret Veriyor
Mersin’de Bir Gün Değil Her Gün Emekli Yurttaşların, Emeklilerin Yaşam Kalitesi Büyükşehir İle Artıyor
Mersin Emniyeti Anahtar Çalarak Hırsızlık Yapan Şebekeye Operasyon Düzenledi
Büyükşehir Birim Amirleri İle MESKİ Görevlilerinin De Hazır Bulunduğu Programda, Muhtarlar Ve Vatandaşlarla Sohbet Edildi

Mersin Haber ,Mersin