Alata ve Kargıcak’ın Kanalizasyon Çilesi Sona Eriyor

MESKİ Genel Müdürlüğü, Mersin merkez ve ilçelerinin kanalizasyon, içmesuyu ve yağmursuyu eksikliklerini gidermek için altyapı çalışmalarına hız verdi.

19 Ağustos 2020 Çarşamba, 15:49
Alata ve Kargıcak’ın Kanalizasyon Çilesi Sona Eriyor
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Bu kapsamda yapımına başlanan çalışmalar ile kanalizasyon hattı bulunmayan Erdemli İlçesi Alata ve Kargıcak Mahallelerinin atıksuları toplanarak, Erdemli Atıksu Arıtma Tesisi’ne iletilecek. Çalışmaların tamamlanmasının ardından Alata ve Kargıcak Mahalleleri modern altyapı sistemine kavuşacak, mahalle sakinlerinin yıllardır yaşadığı kanalizasyon çilesi son bulacak.

MESKİ Genel Müdür Vekili İrfan Korkmaz, “MESKİ Genel Müdürlüğü olarak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’in öncülüğünde, mesai arkadaşlarımızla birlikte, kentimizi daha modern ve sorunsuz işleyen altyapı ağlarına kavuşturmak için 7 gün 24 saat hizmet veriyoruz” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, kanalizasyon altyapısı bulunmayan Erdemli İlçesi’ne bağlı Alata ve Kargıcak Mahallelerinde kanalizasyon hattı çalışmalarına başladı. Yapılacak çalışmalar ile mahalle sakinlerinin yıllardır beklediği altyapı sorunu çözüme kavuşacak.

Alata ve Kargıcak Mahallelerine yaklaşık 6,5 kilometrelik kanalizasyon hattı döşeniyor

MESKİ, Alata ve Kargıcak Mahallerinin atıksu sorununun çözülmesi için 2 milyon 571 bin TL yatırım tutarındaki çalışmalara başladı. Bu çerçevede, 5 bin 769 metre Ø300 mm ve 472 metre Ø400 mm HDPE esaslı koruge boru ile şebeke hattı, 1771 metre Ø150mm HDPE esaslı koruge boru ile parsel bağlantısı, 153 adet muayene bacası, 253 adet parsel bacası imalatları ile 37 metre karayolu altından yatay geçiş yapılacak. Çalışmalar kapsamında, Alata ve Kargıcak Mahallelerinin kanalizasyon hatları yapılarak, bölgenin atıksuları Erdemli ilçe merkezinde bulunan mevcut hatta bağlanacak. Toplanacak atıksular, Erdemli Atıksu Arıtma Tesisi’ne taşınarak, hâlihazırda kullanılan derin deniz deşarjı ile alıcı ortama verilecek.

MESKİ Genel Müdür Vekili İrfan Korkmaz, konuyla ilgili bilgiler vererek; “Mersin genelinde kanalizasyon hattı bulunmayan yerleşim bölgelerine yeni kanalizasyon hattı döşeme çalışmalarına devam ediyoruz. Alata ve Kargıcak Mahallelerinde yaklaşık 6,5 kilometrelik kanalizasyon şebekesi imalatları yapacağız. 2021 yılı Şubat ayı içerisinde tamamlanması planlanan kanalizasyon hattı çalışmamızla, mahalle halkının daha temiz bir çevrede yaşamalarını hedefliyoruz. MESKİ Genel Müdürlüğü olarak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’in öncülüğünde, mesai arkadaşlarımızla birlikte, kentimizi daha modern ve sorunsuz işleyen altyapı ağlarına kavuşturmak için 7 gün 24 saat hizmet veriyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”
Bir Dönem Mersin İdman Yurdu’nda Top Koşturan Kamerunlu Futbolcu Joseph Boum Hayatını Kaybetti
Mersin’in Tarsus İlçesinde Yalnız Yaşayan Suna S. İsimli Kadın Evinde Ölü Bulundu
Mersin’in Erdemli İlçesinde Sandık Dolu Depoda Çıkan Yangın Büyümeden Söndürüldü
Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı (Msk), Pizza Lazza Harem Spor’u 81-92 Mağlup Etti
Mersin’de Düzenlenen Euroleague Fınal Four Sona Erdi, Fenerbahçe Alagöz Holding İkinci Kez Avrupa Şampiyonu
Başkan Seçer’den Sma Hastası Mehmet Ali Bebeğin Kampanyasına Destek: “Mehmet Ali’yi Bir An Önce Tedaviye Göndereceğiz”

Mersin Haber ,Mersin