Alanya’dan Kamyona İstiflenen Köpekler Mersin’e Bırakılmak İstendi

Antalya’nın Alanya İlçesi’nden kamyona yüklenen ve Mersin il sınırları içerisindeki muhtelif bölgelerde bırakılmak amacıyla yola çıkarılan 70 köpek, hem jandarma ekiplerinin hem de Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin çabaları ile geri gönderildi.

07 Aralık 2019 Cumartesi, 09:53
G: 07.12.2019 - 10:39
Alanya’dan Kamyona İstiflenen Köpekler Mersin’e Bırakılmak İstendi
-

Antalya’nın Alanya İlçesi’nden kamyona yüklenen ve Mersin il sınırları içerisindeki muhtelif bölgelerde bırakılmak amacıyla yola çıkarılan 70 köpek, hem Jandarma ekiplerinin hem de Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin çabaları ile geri gönderildi.

Şoför sorulara yanıt veremedi

Alanya’dan yola çıkan ve Mersin’e kamyon ile getirilen küpesiz ve aşısız vaziyetteki toplam 70 köpek, jandarma ekipleri tarafından Bozyazı-Aydıncık yolu civarında yakalandı.

Alanya’dan gelen şoför, jandarma ekiplerinin köpekleri nereye götürdüğüne ilişkin sorularına cevap veremedi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Aydıncık İlçe Müdürlüğü ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı arasında yapılan görüşmeler sonucunda hayvanların Alanya ilçesinden yüklenerek, Mersin’e doğru yola çıkarıldıkları öğrenildi ve kentin muhtelif yerlerine bırakılacakları beyan edildi.

Suç, Jandarma tutanağı ile de belgelendi

Alanya’da barınaktan yüklenen köpek dolu araç, 5 Aralık günü saat 23.50 sıralarında gelen ihbar neticesinde komutanlığın sorumluluk sahasında bulunan Aydıncık-Gülnar Yolu Eskiyörük Mahallesi yol ayrımında durduruldu. Kontrolü yapılan kamyonun kasasında cinsleri tespit edilemeyen 70 köpeğe rastlandı ve köpeklerin kimlik kartı ile küpeleri bulunmadığından hayvanlar muhafaza altına alındı. Jandarma ekipleri tarafından olayla ilgili olarak araç ve sürücü hakkında gerekli işlemler yapıldı.


Büyükşehir olaya el attı

Jandarma ekiplerinin durumu ilk olarak Anamur Doğa Koruma ve Milli Parklar yetkililerine bildirmesi üzerine görevliler Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ulaştı. Büyükşehir ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Aydıncık İlçe Müdürlüğü’nün olaya el atmasının ardından da Alanya Belediyesi ile görüşüldü ve yaptıklarının yasal olmadığı, bir suç işledikleri ifade edildi. Bunun üzerine köpekler tekrar Alanya’ya geri gönderildi.

Büyükşehir Belediyesi, daha önceleri de komşu illerden devamlı olarak bu tarz olaylar ile karşı karşıya kalıyordu. Bu sefer belgeler ve tutanaklar ile olay açıklığa kavuşturuldu ve köpekler geldikleri yere geri gönderildi.

İl değiştirecek hayvanların menşe şahadetnamesi ile nakilleri yapılıyor

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, yasaya göre hayvanların başka bir ile nakli için menşe şahadetnamesi gerektiğini belirterek, sözkonusu 70 köpekle ilgili hiçbir belge bulunmadığı için geri gönderildiklerini bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Hayvansever
11:03
7 Aralık 2019 Cumartesi
Hayvanları ölüme terk ediyor katiller.
46.221.237.148
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin