AKPM, mültecilerin kullandığı “transit ülkeleri” ziyaret edecek

STRASBOURG - Avrupa konseyi parlamenterler meclisi “AKPM” mültecilerin Avrupa’ya göçü sırasında kullandıkları “transit ülkeler” hakkında bir rapor hazırlayacak

09 Kasım 2015 Pazartesi, 15:09
AKPM, mültecilerin kullandığı “transit ülkeleri” ziyaret edecek
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
STRASBOURG - Avrupa konseyi parlamenterler meclisi “AKPM” mültecilerin Avrupa’ya göçü sırasında kullandıkları “transit ülkeler” hakkında bir rapor hazırlayacak. Rapor için yetkililer Makedonya, Sırbistan ve Slovenya’yı kapsayan dört günlük gezi yapacak.

AKPM heyeti, 10-13 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirecekleri gezide, göçmenlerin durumlarını yakından görmek istiyor. Batı balkanlardan Avrupa Birliği sınırlarının kuzeyine giden bu yolda, mülteciler ve hala yolda olanlarla bir araya gelinecek. Heyet konaklama, sınırlarda kurulmuş sağlık tesislerini yerinde ziyaret edecek.

Heyet, ziyaret sırasında BM Mülteciler Yüksek Komiserliği “BMMYK”, uluslararası otoriteler, STK’lar ve gönüllüler ile bir araya gelecek.

AKPM heyeti, göç ve iltica sorunu ile başa çıkabilmek, sınır kontrollerinin durumu düzenlemek için kapsamlı ve hak temelli bir çözüm bulmayı hedefliyor.

Ziyaret 10 Kasım Salı günü Makedonya ve Yunanistan sınırındaki alım tesislerini ziyaretle başlayacak.

11 Kasım Çarşamba günü, sabah Üsküp’te ulusal otoritelerle bir araya gelecek heyet ardından Makedonya cumhuriyeti ve Sırbistan arasındaki bölgeyi ziyaret edecek.

12 Kasım perşembe günü Belgrad’da ulusal makamın temsilcileri ile bir araya gelecek.

13 Kasım Cuma günü ise Slovenya’nın başkenti Ljublijana’da yetkililerle bir araya gelecek olan heyet ardından Slovenya ve Avusturya arasında ziyaretlerden bulunacak.


CİHAN

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin İl Sağlık Müdürlüğü'nde TAMP Toplantısı Yapıldı
VALİ TOROS'UN GÜN İÇİNDE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ KABULLER
TARSUS TİCARET BORSASI’NDAN YEŞİLOVA ZİYARETİ
TARSUS BELEDİYESİ’NDEN ORAK HÜCRE ANEMİSİNE DİKKAT ÇEKEN KAN BAĞIŞI ETKİNLİĞİ
TÜM EMEKLİLER DERNEĞİ GENEL BAŞKANI’NDAN BAŞKAN SEÇER’E ZİYARET
ADANA'DA YANGIN SÖNDÜRME UÇAĞI DÜŞTÜ
Tarsus'ta TÜBİTAK Bilim Fuarları Festivali
BAŞKAN SEÇER, EĞİTİME KALICI ESER KAZANDIRAN ‘HAYIRSEVERLERLE BULUŞMA PROGRAMI’NA KATILDI
TARSUS'TA BAĞIMLILIKLA MÜCADELE TOPLANTISI
KADINLAR ÜRETMEYE, MERSİN GÜÇLENMEYE DEVAM EDİYOR

Mersin Haber ,Mersin