Akkuyu Ngs 1. Güç Ünitesinde Kuru Reaktör Koruyucu Monte Edildi

Büyükeceli, Mersin, Türkiye. Akkuyu NGS inşaat sahasındaki işlerin önemli bir aşaması daha tamamlandı.

10 Eylül 2020 Perşembe, 17:22
Akkuyu Ngs 1. Güç Ünitesinde Kuru Reaktör Koruyucu Monte Edildi
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
9 şiddetindeki bir deprem de dahil olmak üzere acil durumlarda nükleer santralde güvenliğin sağlayan kuru reaktör koruyucu birinci güç ünitesine monte edildi.
Konuya ilişkin firma tarafından yapılan açıklama ise şöyle;
Koruyucu, reaktör kapasitesinin ölçümü için gereken ölçüm kanalları konumundaki iyonlaştırıcı hücrelerin sürdürülebilir şekilde çalışmasını sağlar.

Nükleer reaktör kazanını çevreleyen ve serpantinit betonla doldurulmuş kalın duvarlı silindirik çelik bir yapı şeklindeki kuru koruyucu, 500°C’ye kadar yüksek sıcaklıklara dayanıklıdır.

Kuru koruyucu, üst ve alt olmak üzere iki elemandan oluşur ve bunlar sızdırmaz şekilde birbirine kaynaklanarak elde edilen silindir betonla doldurulur. Birleştirilmiş konstrüksiyon betondaki fazla nemin tahliyesi için 220 derecelik bir sıcaklıkta kurumaya gönderilir. Ardından konstrüksiyon, beton içinde çatlak olup olmadığı konusunda test edilir. Bunun için nötron profilleme yapılır; nötron akımları silindirin bir tarafından verilir ve onların yoğunlukları ise dışarıdan bir sensörle tespit edilir. Akkuyu NGS’nin 1. güç ünitesinde kullanılacak kuru koruyucu üzerinde yapılan araştırma, dökülen betonun yüksek kalitede olduğunu doğruladı.

Ağırlığı 142 ton, dış çapı 6.5 metre, yüksekliği de 5 metreden fazla olan kuru koruyucunun montajı, özel bir travers kullanılarak gerçekleştirildi.

Kuru koruyucu, Akkuyu NGS için Tyazhmash fabrikası (Syzran, Rusya) tarafından üretildi. 26 Ağustos’ta Tyazhmash, 2. güç ünitesinin güvenliği için bir başka önemli eleman olan kor tutucuyu Akkuyu NGS sahasına ulaştırmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Sofu "Zevzek Tepesi'ndeki Restaurant Hizmete Girdi"
Gökyüzünün En Görkemli Olayları Büyükşehir İle İzleniyor
MESKİ, Sarıkaya Mahallesine Yeterli İçme Suyu Sağladı
Tarsus’ta Spor Camiasını Yasa Boğan Vefat Haberi: Salih Bülbül Vefat Etti
Silifke'de Orman Yangınıyla İlgili 4 Şüpheli Tutuklandı
Prof. Dr. Büyükafşar, Uv Işığının Damar Gevşetici Sırrını Araştıracak
Müftü Akçay, Ayvagediği Yatılı Yaz Kur’an Kursu’nu Ziyaret Etti
Adana'da 3 Ayrı Noktada Orman Yangını Söndürüldü
Silifke'de Orman Yangınının Nedeni Kaynak İşçileri Çıktı
2025 Yılı Mısır Alım Fiyatları Belirlendi

Mersin Haber ,Mersin