Akdeniz'de Tehlike Yaratan Metruk Binalar Yıkılıyor!

Akdeniz’de; vatandaşların can güvenliğini tehdit eden; toplumsal sorunlara yol açan, kent estetiğini bozmasının yanı sıra, çevre kirliliği ve kötü görüntüye sebep olan terk edilmiş yapıların yıkımına aralıksız devam ediyor.

27 Aralık 2019 Cuma, 11:43
Akdeniz'de Tehlike Yaratan Metruk Binalar Yıkılıyor!
-

Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe sınırları içerisinde tespit edilen, insanların can ve mal güvenliğini tehdit etmesinin yanı sıra, sosyal riskler yaratan, kent estetiğini bozan terk edilmiş harabe haldeki yapıların yıkım çalışmalarına kararlılıkla devam ediyor. Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, son günlerde kentte etkili olan yağmurlardan olumsuz etkilenen, insanların can ve mal güvenliğini tehdit eden terk edilmiş yapıların yıkımına hız verdi.

Son birkaç gün içinde 6 farklı mahallede 6 terk edilmiş bina yıkıldı

Ekipler; son olarak, Belediye Encümeni’nde görüşülüp hukuki süreçleri tamamlanan Özgürlük Mahallesi 6225; Gündoğdu Mahallesi 5725; Mesudiye Mahallesi 5111; Siteler Mahallesi 5635 ve Çankaya Mahallesi 4728 sokaklar ile Barış Mahallesi 128 Cadde üzerinde bulunan terk edilmiş 6 yapının yıkımını gerçekleştirdi. Yıkım öncesi zabıta ekipleriyle güvenlik önlemi alan ekipler, ardından iş makineleri yardımıyla terk edilmiş yapıların yıkımını yaptı; ortaya çıkan tonlarca inşaat atığı mahallelerden çıkarıldı. Yıkım çalışmalarını memnuniyetle izleyen vatandaşlar, çocukları için risk oluşturan, yer yer madde bağımlılarının mekânına dönüşen binaların yıkımından dolayı belediye ekiplerine teşekkür ettiler.

Başkan Gültak; “Vatandaşlardan gelen talep ve şikâyetler hemen değerlendiriliyor”

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, yaptığı açıklamada, metruk yapıların yarattığı tehlikeler nedeniyle mahalle sakinleri ve muhtarlardan yoğun şikâyetler aldıklarının altını çizdi. Başkan Gültak, şikâyet üzerine ekiplerin en kısa sürede harekete geçtiğini; tespit ve incelemelerin ardından yapı sahipleriyle iletişime geçilerek yıkım sürecinin başlatıldığını anlattı. Başkan Gültak; “Önceliğimiz, insanlarımızın can ve mal güvenliği ile huzurunun sağlanması, ayrıca kent estetiğinin korunmasıdır. Zira Harabe yapılar, can ve mal güvenliği açısından yarattığı risklerin yanı sıra, madde bağımlılarının mekânına dönüştüğü için toplumsal bir sorun haline de gelmektedir. Bu nedenle metruk yapıların yıkımıyla ilgili yasal süreç, ilgili müdürlükler ve ekiplerimiz tarafından en kısa sürede tamamlanmaktadır” diye konuştu.

Akdeniz ilçesi sakinleri, metruk yapılarla ilgili şikâyet ve taleplerini, Teknik Hizmet Birimlerinin (2387954) ve (2387955) numaralı telefonları üzerinden Fen İşleri Müdürlüğü yetkililerine iletebilirler.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Aşire savul gerekenin yaptırılması İ TALEB EDİYORUM
13:19
27 Aralık 2019 Cuma
Benim kaldığım binanın da yıkılmasını istiyorum suyumuz paslı akıyor esnaflar uyuşturucu madde satıyor tekel tamer kaçak rakı şarap VS satıyor böylesi bir binanın duruşu bile hatadır asırların binası ardından malsahşbşde ortada yokken bu neden yıkıma hazır DEYİL anlamıyorum bu binanın derhal yıkımını boşaltılması İ TALEB EDİYORUM GERÇEĞİNİ İSTİYORUM
94.123.167.117
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin