Akdeniz’de Tarım Yolları Açılıyor, Üreticilerin Ulaşımı Kolaylaşıyor

Akdeniz Belediyesi, merkez - kırsal ayırımı yapmadan ilçeye bağlı her mahalleye ihtiyaç duyduğu hizmet ve çalışmaları götürmeye, ilçenin çehresini değiştirmeye devam ediyor.

12 Eylül 2019 Perşembe, 14:14
Akdeniz’de Tarım Yolları Açılıyor, Üreticilerin Ulaşımı Kolaylaşıyor
-

Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçenin kırsal mahallelerinde yaşayan çiftçilerin ulaşımlarını kolaylaştırmak ve yetiştirdikleri ürünlerini iş ve dış pazara rahatlıkla ulaştırmalarını sağlamak için tarım arazileri etrafında yeni yollar açıyor. Ekipler, ihtiyaç duyan mahallelerde asfalt yama, kaldırım ve kilit taşı onarım çalışmalarını da sürdürüyor.
Akdam, Esenli, Hal, Hebilli, Şakir Gülmen, Yukarı Burhan…
Fen işleri ekipleri, son olarak Akdam, Esenli, Hal, Hebilli, Şakir Gülmen ve Yukarı Burhan gibi kırsal bölgelerde yaşayan üreticilerin ulaşımını kolaylaştırmak ve ürünlerini pazara rahatlıkla ulaştırabilmelerini sağlamak amacıyla kilometrelerce uzunlukta yeni arazi yolları açtı. Çalışmalar çerçevesinde ekipler, ilk olarak yolun yumuşak olan üst katmanını tesviye ediyor, daha sonra da ‘bypass’ tabir edilen alt temel dolgu malzemesini seriyor. Son olarak silindir makinesi dolgu malzemesini sıkıştırıyor ve yol hazır hale geliyor.
Hal Mahallesi’nin bazı sokaklarında da asfalt yama çalışması yapan ekipler, araç sürücüleri ve vatandaşların karşılaştığı tehlike ve sıkıntıları ortadan kaldırdı. Çalışmaları takdir ve beğeniyle izleyen muhtarlar, üreticiler ve mahalle sakinleri, Belediye Başkanı Gültak ve fen işleri ekiplerine teşekkürlerini dile getirdi.
Başkan Gültak; “Tarım yolları, üreticilerimiz için büyük önem taşıyor”
Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak da çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada, belediyenin bütçe ve kaynaklarını, en verimli ve etkin şekilde Akdeniz ilçesi ve mahalle sakinleri için kullandıklarının altını çizdi. Vatandaşların yaşadığı sıkıntı ve sorunları çözmek için ekiplerin kesintisiz görev başında olduğunu vurgulayan Başkan Gültak; “Halkımıza söz verdik, sözümüzde duruyoruz. Gönül belediyeciliği ilkesiyle; Akdeniz’de yaşamı güzelleştiren, insanımızın günlük hayatını kolaylaştıran hizmet ve çalışmalarımız devam ediyor.
Kent merkezinin yanı sıra, kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın, ihtiyacını duydukları bütün hizmet ve çalışmaları eksiksiz yerine getireceğiz. Kadastral yol olarak tabir edilen, tarla ve bahçeleri anayola bağlayan bu yolların, üreticilerimiz için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Özellikle üretim ve hasat dönemlerinde sık kullanılan bu yollar, büyük kapasiteli nakliye araçlarına daha fazla hareket kabiliyeti sağlayacak. Bu yollar sayesinde üreticilerimiz daha az emek ve zaman harcayıp ürünlerini iç ve dış pazara sunabilecekler” dedi.
Akdeniz’de Tarım Yolları Açılıyor, Üreticilerin Ulaşımı Kolaylaşıyor

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin