Akdeniz'de Tandırda Pişen İlk Ekmek Başkan Gültak’a İkram Edildi

Başkan Gültak, seçimlerden önce kadınlara verdiği sözünü yerine getirdi, mahalleli kadınların ortak kullandığı tandırlar yenilendi. Bu tandırlarda pişen ilk ekmek de Başkan Gültak’a ikram edildi.

01 Temmuz 2019 Pazartesi, 12:16
Akdeniz'de Tandırda Pişen İlk Ekmek Başkan Gültak’a İkram Edildi
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, yerel seçimler öncesinde mahalleleri ziyaret etmiş, halkın talep ve şikâyetlerini dinlemişti. Mahalleli kadınlar ise, özellikle ortak kullandıkları ekmek tandırlarının yıpranıp döküldüğünü belirtmiş ve tandırlarının yenilenmesini istemişti. Mustafa Gültak da seçilmesi halinde ilk işlerinden birinin tandırları yenilemek olduğunu belirtmiş ve kadınlara söz vermişti.
Başkan Gültak, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin ardından bu sözünü unutmadı, onun talimatıyla görevlendirilen fen işleri ekibi, Karacailyaslı kadınların ortak kullandığı 6 tandırı baştan sona yeniledi. Tandırların kırık-dökük yerlerini onarırken, etrafını da çimento, sac ve profil ile kaplayıp güçlendiren ekip, bu ocakları adeta ömürlük hale getirdi. Tandırlarının tadilatı sırasında mahalleli kadınlar da fen işleri ekibine yardım etti.
Tandırlarda pişen ilk ekmek Başkan Gültak’a ikram edildi
Hafta sonunda, Karacailyas Emek Mahallesi’ni, eşi Behiye Gültak ile birlikte ziyaret eden Başkan Mustafa Gültak, tamamen yenilenen ve güçlendirilen tandırları da yerinde inceledi, ekmek yapan mahalleli kadınlarla sohbet etti. Başkan Yardımcısı Zafer Şahin Özturan’ın da katıldığı ziyarette Başkan Gültak, mahalleli kadınların yenilenen tandırlarda pişirip ikram ettiği sıcak tandır ekmeğinin tadına baktı.
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak; “Seçimler öncesi verdiğimiz sözümüzü yerine getirdik, Karacailyas Emek mahallesinde yaşayan kadınların ortak kullandığı 6 tandırı, fen işleri ekiplerimiz tarafından yenileyip güçlendirdik. Tandır geleneğinin, bölge halkımızın kültüründe taşıdığı önemin farkındayız. Tabi mahalleli kadınlar da verdikleri sözü unutmadı ve bu tandırlarda pişen ilk ekmekten yemek bize kısmet oldu. ‘Ellerine sağlık’ diyor ve bu duyarlılıklarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.
Emek Mahallesi Nuri Kalka da Başkan Mustafa Gültak’a teşekkür etti, bundan sonra Akdeniz ve Mersin’de birçok şeyin değişeceğine inandığını dile getirdi. Tandırlarının yenilenmesi nedeniyle Başkan Gültak’a teşekkür eden mahalleli kadınlar da, hizmetten memnuniyetlerini dile getirdiler.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”
Bir Dönem Mersin İdman Yurdu’nda Top Koşturan Kamerunlu Futbolcu Joseph Boum Hayatını Kaybetti
Mersin’in Tarsus İlçesinde Yalnız Yaşayan Suna S. İsimli Kadın Evinde Ölü Bulundu
Mersin’in Erdemli İlçesinde Sandık Dolu Depoda Çıkan Yangın Büyümeden Söndürüldü
Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı (Msk), Pizza Lazza Harem Spor’u 81-92 Mağlup Etti
Mersin’de Düzenlenen Euroleague Fınal Four Sona Erdi, Fenerbahçe Alagöz Holding İkinci Kez Avrupa Şampiyonu
Başkan Seçer’den Sma Hastası Mehmet Ali Bebeğin Kampanyasına Destek: “Mehmet Ali’yi Bir An Önce Tedaviye Göndereceğiz”

Mersin Haber ,Mersin