Bilgi:
Instagram'da @mersinhaber'i
takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Akdeniz Belediye hizmet binası önündeki alanda düzenlenen buluşmaya, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Veysel Topkaya, Akdeniz Kent Konseyi Başkanı Mustafa Erim, Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Soner Demir, Kızılay yetkilileri, belediye başkan yardımcıları, STK temsilcileri, öğretmenler, aileler ile otizmli çocuklar ve gençler katıldı.
Gültak; “Erken müdahale ile etkin sonuç alabiliriz”
Otizmin, eksiklik değil farklılık olduğunu vurgulayan Akdeniz Belediye Başkanı Gültak; dünyada otistik doğan bebek sayısının her geçen gün arttığına işaret etti, erken teşhis ve müdahalenin önemine dikkat çekti. Başkan Gültak; “Otizmli çocuklarımıza erken müdahale edebilirsek, çok daha hızlı ve etkili sonuç alabiliyoruz. Belediye olarak, özel veya engelli çocuklarımız için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Akdeniz’in ilk engelli kooperatifini kurduk, yetmedi; Türkiye’de e-engelsiz ticaret sitesini kuran belediyelerin de başında geliyoruz. Özel çocuklarımızı ve ailelerimizi yalnız bırakmayacağımıza, sorunları ile ilgileneceğimizin bir kez daha sözünü veriyorum” ifadelerini kullandı.
Topkaya; “Herkese büyük sorumluluk düşüyor”
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Veysel Topkaya ise konuşmasında, “Otizm konusunda toplumsal farkındalığın artması, erken yaşta teşhis oranlarını yükseltebileceği gibi, verilen doğru eğitimlerle otizmli çocuklarımız ve gençlerimizin sosyal hayata kazandırılmasını da sağlayacaktır. Otizmli bireylerin her türlü imkâna ulaşması için her türlü ihtiyaçlarının karşılanması konusunda tüm kurum, kuruluş, sivil toplum örgütleri ve yerel yönetimlere büyük görevler düşmektedir” şeklinde konuştu.
Demir; “Birlik olursak aşamayacağımız engel yok”
Mersin’de engelli bireylere yönelik hayata kattıkları hizmet ve çalışmaları anlatan Engelliler Meclisi Başkanı Soner Demir ise, Türkiye’de sınavla engelli memur yerleştirmede 2 yıl üst üste birinci olduklarını belirterek; “Biz birlikte ve beraber olursak, aşamayacağımız hiçbir engel yoktur” diye konuştu. Mersin Otistik Çocukları Yaşatma ve Kazanma Derneği Başkanı Nazmiye Yaman da konuşmasında, Türkiye’de doğan her 48 çocuktan 1’inin otizmli dünyaya geldiğini belirterek, otizmin çığ gibi büyüdüğünü ifade etti. Otizmin belirgin tedavisi olmadığını dile getiren Yaman; “Otizmin tek tedavisi yoğun, kaliteli bir eğitim ve sosyalleşmedir. Dernek olarak 4 yıldır ilmek ilmek otizmi Mersin’de fark ettirmek için çalışıyoruz. Otistik çocuklarımızın uzattığı elini tutun, seslerini duyun. Otizmli çocuklarımıza yalnız olmadıklarını lütfen hissettirin” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.