Akdeniz’de Okul ve İbadethaneler Koruma Altında

Akdeniz Belediyesi’nin, gelen talepler ve ekiplerin sahadaki tespitleri sonucu; ilçe sınırlarında bulunan eğitim kurumları ve ibadethanelere yönelik bakım, onarım, tadilat ve temizlik çalışmaları devam ediyor. Öğrencilerin can güvenliğini korumak için de okulların çevresine kasisler yerleştiriliyor.

03 Eylül 2019 Salı, 14:18
Akdeniz’de Okul ve İbadethaneler Koruma Altında
-

Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, okulların açılmasına az bir süre kala; öğrencilerin daha temiz, sağlıklı ve düzenli bir ortamda eğitim alabilmeleri için okullara yönelik hizmet ve çalışmalarını hızlandırdı. Son olarak, Siteler Mahallesi’nde bulunan İstiklal İlkokulu’nda tadilat ve bakım çalışması gerçekleştiren fen işlerine bağlı ekipler, okulun binasını ve sınıfları boyadı.
Mahalle sakinlerinden Başkan Gültak’a teşekkür
Ayrıca zaman içinde zayıflayan ve risk yaratan okulun çevre koruma duvarını da iş makineleri yardımıyla yıktı. Eski duvarın yıkılmasının ardından okulun çevresine yeni ve daha sağlam bir çevre koruma duvarı örülecek. Çocuklarının okulunda yapılan çalışmaları izleyen mahalle sakinleri, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ve belediyenin fen işleri ekiplerine teşekkür ettiler.
Cami, Mescit ve Kur’an kursları temizleniyor
Akdeniz’de bulunan eğitim kurumlarının yanı sıra; ilçede yer alan 105 cami, mescit ve Kur 'an kurslarının temizlik ve bakımı da periyodik şekilde sürüyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ibadethane temizlik ekipleri, son olarak Demirhisar Mahalle Camii'nin temizlik ve hijyen çalışmalarını tamamladı. Çalışmayla birlikte mahalle sakinleri, gül suyu kokan temiz ve nezih bir ortamda ibadetlerini yerine getirebilecek.
Okul, cami ve semt pazarları civarına kasisler yapılıyor
Diğer yandan; Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak'ın, geçtiğimiz günlerde Güneş Mahallesi Pazar Sokağı ziyaretinde vatandaşlar; araçların hızını düşürmeleri için yola hız kesici kasisler konulmasını talep etmişlerdi. Başkan Gültak'ın talimatıyla, Pazar Sokağı’na hız kesici kasislerin montajı yapılarak araç trafiğinden doğabilecek riskler en aza indirildi. Vatandaşlar ve muhtarlardan gelen taleplerle birlikte, teknik ekiplerin yerinde incelemesi neticesinde, ağırlık olarak okul ve camii çevreleri olmak üzere, uygun olan yerlere de fen işleri ekiplerince kasisler monte edilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti

Mersin Haber ,Mersin