Akdeniz’de Koronavirüs İle Mücadele Aralıksız Sürüyor!

Akdeniz Belediyesi’nin; Koronavirüs salgını (Covid19) ile mücadelesi kapsamındaki dezenfekte-ilaçlama çalışmaları, ilçe genelinde ve kesintisiz şekilde sürüyor.

07 Nisan 2020 Salı, 10:35
Akdeniz’de Koronavirüs İle Mücadele Aralıksız Sürüyor!
-

Akdeniz Belediyesi’nin kurduğu kriz masasına bağlı çalışan 100 kişiden oluşan mobil ekip, insan yoğunluğunun oluştuğu sağlık ocakları, aile sağlığı merkezleri ve eczaneleri ilaçlamaya devam ediyor. Aralıksız çalışan ekipler; aralarında emniyet, jandarma ve siyasi parti binaları ile camiler, sanayi sitesi, banka şubeleri, Mersin balık hali, kuyumcular, otobüs durakları, apartman girişleri, asansörler ile iş merkezlerinin bulunduğu yüzlerce mekânı ilaçladı. Ekipler, Karaduvar Limanı ve balıkçı gemileri ile teknelerin ardından, Çamlıbel Balıkçı Barınağı’nda bulunan teknelerin ilaçlama çalışmalarını da gerçekleştirdi.
Akdeniz Zabıta Müdürlüğü ekipleri de ilçe sınırlarında kurulan semt pazarlarında stantlar açarak, alışverişe gelen vatandaşlara maske, eldiven ve dezenfektan jel dağıtıyor. İnsanlara, pazara maskesiz girmemeleri ve sosyal mesafelerini korumaları konusunda sık sık uyarılarda bulunan zabıta ekipleri, küçük çocukların pazara girmesine de engel oluyor. Tezgâhlar arasında 3 metre kuralına uyulup uyulmadığını da kontrol eden zabıtalar, esnafa da sık sık uyarılar yapıyor.
Diğer yandan Akdeniz Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarla da vatandaşlara, zorunlu olmadıkça evden çıkmamaları ifade ediliyor, “Evde Kal” çağrıları yineleniyor. Belediye tarafından “Evde Kendin Yap” adıyla hazırlanan çeşitli görsellerde ise; evde güzel vakit geçirebilmek adına, ev içinde yapılabilecek spor hareketleri gösteriliyor; usta bir öğretici de ebru sanatını uygulamalı bir şekilde izleyicilere öğretiyor.
Akdeniz’de; kent merkezi ile birlikte, kırsal mahallelere de ilaçlama hizmeti veriliyor. Dezenfekte ekibi, Akdam, Iğdır, Esenli ve Hebilli mahallelerinde ilaçlama çalışmaları gerçekleştirdi. Öte yandan Başkan Gültak’ın talimatıyla; Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında, kent merkezinde insan hareketliliğinin yoğun olduğu İstiklal, Kuvay-i Milliye ve Silifke caddelerine çöp kovaları yerleştirilmeye başlandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor

Mersin Haber ,Mersin