Akdeniz’de Ekmekler Pişiyor, Çorba Kazanları Kaynıyor

Akdeniz Belediyesi; sokağa çıkma yasağı nedeniyle vatandaşların mağdur olmaması için yufka ekmek üretiyor, kazanlar dolusu sıcak çorba pişiriyor. Hazırlanan ekmekler ve çorbalar, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılıyor.

18 Nisan 2020 Cumartesi, 15:36
Akdeniz’de Ekmekler Pişiyor, Çorba Kazanları Kaynıyor
-

Akdeniz Belediyesi, Koronavirüs salgınının önlenmesi amacıyla İçişleri Bakanlığı’nın ilan ettiği sokağa çıkma yasağının uygulandığı hafta sonunda, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için gereken tüm tedbirleri aldı. Kazanlı Mahalle Evi’nin kursiyerleri ile gönüllü kadınlardan oluşan bir ekip, mahallede bulunan bir tesiste hem binlerce sac ekmeği üretiyor, hem de kazanlar dolusu çorba pişiriyor. Hazırlanan sıcak çorba ve yufka ekmekler, 65 mahallenin muhtarları aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılıyor.
Kursiyer kadınlar ve gönüllüler çalışıyor
Çalışmaları yerinde denetleyen Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, geçen hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağı sürecinde, ihtiyaç sahibi vatandaşlara 20 bin ekmek dağıttıklarını hatırlatarak; “Bu hafta sonu da bir ilke imza atarak farklı bir şey yapmak istedik. Bu kez sadece somun ekmek değil, kültürümüzün bir parçası olan sac ekmeğinden de yaparak insanlarımıza ulaştıralım dedik. Gerekli tüm malzemelerimizi hazırladık ve kursiyerlerimize ve Kazanlılı kadınlara teslim ettik. Ayrıca kazanlar dolusu çorba da pişiriyor ve insanlarımıza ücretsiz ulaştırıyoruz” şeklinde konuştu.
20 bin somun, 10 bin yufka ekmek, 20 bin kâse çorba dağıtılacak
Bu çalışma sayesinde, dayanışma ve imecenin en güzel örneğini sergilerken, kadınlara da istihdam sağladıklarını kaydeden Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, “İnşallah bugün 20 bin somun ekmeğin yanı sıra, 10 bin sac ekmeği ve 20 bin kâse sıcak çorba dağıtarak, hem insanlarımızın olası mağduriyetini önleyecek, hem de ümit ve moral vereceğiz. Bu hizmeti vatandaşlarımıza ulaştıran muhtarlarımıza da teşekkür etmek istiyorum. Bu zorlu günleri hep birlikte, dayanışma içerisinde atlatacağımıza inanıyorum” dedi.
“Sizler evinizde kalın, biz sizin için sokaktayız!”
Başkan Mustafa Gültak; evlerinde kalmaları için vatandaşlara çağrıda da bulunarak, sözlerini şöyle sonlandırdı; “Bizler de tüm sağlık çalışanları, emniyet güçleri ve belediye çalışanları olarak, sokağa çıkamayan insanlarımız için bugün sokaktayız. Bu riskli günlerde insanlarımız için elimizden gelen ne varsa yapacağız, her türlü imkânı kullanacağız. Bilim Kurulu’nun tavsiyelerine uyun ve lütfen evde kalın. Sosyal mesafenizi koruyun, maske ve eldiven kullanın. Dezavantajlı görünen bu günlerin; bir tarım, turizm ve ticaret ülkesi olmamız nedeniyle bir avantaja dönüşeceğine inanıyorum. Evde kalın, sağlıkla kalın.” 
Başkan Gültak, açıklamasından sonra pişirilen yufka ekmek ve hazırlanan sıcak çorbaları, Kazanlı’da yaşayan ihtiyaç sahibi bazı vatandaşlara kendi elleriyle dağıttı, evlerinden çıkmamaları konusunda da onları uyardı.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin