Akdeniz Yeni Parklar Kazanıyor, Eskiyen Parklar Yenileniyor

İlçe genelinde park ve yeşil alan atağını hızlandıran, yeşil alanlarda bakım-onarım ve yenileme çalışmalarına hız veren Akdeniz Belediyesi, Yenitaşkent Anadolu Mahallesi’ne de yeni bir park kazandırıyor.

02 Eylül 2020 Çarşamba, 11:07
Akdeniz Yeni Parklar Kazanıyor, Eskiyen Parklar Yenileniyor
-

Mevcut parklarda yenileme, ağaçlandırma ve çiçeklendirme çalışmalarına devam eden Akdeniz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, eskiyen veya ömrünü tamamlayan çocuk oyun, oturma ve aydınlatma gruplarını da değiştiriyor veya tamir edip boyuyor.
Parklar değişiyor, bayraklar yenileniyor
Merkez-kırsal mahalle ayırımı yapmadan Akdeniz ilçe genelindeki tüm parklarda yenileme, budama, çim biçme ve temizlik çalışması yapan Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, okulların açılmaya hazırlandığı bugünlerde, eğitim yuvalarının bahçelerinde bulunan yıpranmış Türk bayraklarını da yeniliyor. İhsaniye, Mesudiye, Turgut Reis, Özgürlük, Karaduvar, Karacailyas, Kazanlı, Huzurkent, Müfide İlhan, Sarı İbrahim, Yanpar, Yeni Mahalle ve daha birçok bölgedeki parklara müdahale eden ekipler, esnaf ve vatandaşların talebi üzerine de bazı semt pazarlarına aydınlatma ekipmanları kurdu.
“Akdeniz’in park ve yeşil alan varlığını arttırıyoruz”
Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, yaptığı değerlendirmede; ilçe sakinlerinin rahat nefes alabildiği, çocukların gönlünce oyunlar oynadığı, büyüklerin de dinlenip pikniğini yapabildiği park ve yeşil alan sayısını arttırmaya dönük hizmet ve projelerinin devam ettiğini ifade etti. “Vatandaşlarımızdan tek ricamız, onlar için yaptığımız park ve oyun gruplarına iyi bakmaları ve korumalarıdır” diyen Başkan Gültak, “Akdeniz’i parkları ve yeşil alanları ile ön plana çıkan bir ilçeye dönüştürmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Gerek vatandaşlarımızın talebi, gerekse de ekiplerimizin sahada yaptığı incelemeler sonucu belirlenen yerlere müdahale ediliyor, eksikler gideriliyor. Son olarak Anadolu Mahallemize yeni bir park kazandırdık, oyun gruplarının kurulmasını sabırsızlıkla bekleyen çocuklarımızın gönlünü kazandık. Amacımız, Akdeniz’i, parkları, yeşil alanları ve diğer doğal varlıkları ile çok daha güzel, düzenli ve yaşanabilir bir ilçe haline getirmek” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi

Mersin Haber ,Mersin