Akdeniz Meyve Sineğiyle Mücadelede Topyekün İlaçlama Kararı Alındı! Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden Açıklama Var

Yıllardır üreticilerin kabusu olan ve meyvelerde kurtlanmaya sebep olan zararı sinekle mücadele için toplu hareket kararı alındı.

11 Haziran 2021 Cuma, 17:16
Akdeniz Meyve Sineğiyle Mücadelede Topyekün İlaçlama Kararı Alındı! Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden Açıklama Var
-

Mersin’de limon çeşitleri hariç turunçgiller, kayısı, ayva, şeftali, incir, Trabzon hurması, nar ve avakado başta olmak üzere bir çok ürüne zarar veren Akdeniz Meyve Sineği ile mücadele devam ediyor. Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü de bu konuda topyekün ilaçlama kararı alındığını duyurdu.
 
Yapılan açıklamada; ‘’ Akdeniz Meyve Sineği ile ilgili toplu mücadele için gerekli zararlı yoğunluğu ve dönemi geldiği görülmektedir. Bu nedenle 12-15 Haziran 2021 tarihlerinde bahçe alanlarında Topyekün İlaçlama kararı alınmıştır. İlaçlamalar zehirli yem kısmi dal ilaçlaması şeklinde uygulanacak olup, ruhsatlı cezbedici ve insektisitlerin kullanılması gerekmektedir. Ayrıca bu mücadelede döneminde hasadı tamamlanan bahçelerin de tamamının uygulama yapması gerekmektedir’’ denildi.
 
Bilindiği gibi hasada hazırlanan üreticiler için Mersin merkez dahil tüm ilçelerde tarımsal üretimi etkileyen zararlılara karşı çeşitli zamanlarda toplu ilaçlama kararları alınıyor. Bu kararlar kapsamında toplu hareket edildiğinde Akdeniz Meyve Sineği gibi canlıların ürüne verdiği zarar en aza indiriliyor.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı

Mersin Haber ,Mersin