Akdeniz Meyve Sineği ile Toplu Mücadele Edilecek

Mersin’in Tarsus İlçe Tarım Müdürlüğü, çiftçilerin kâbusu haline gelen Akdeniz Meyve Sineği ile toplu mücadele etme kararı alındığını duyurdu

25 Haziran 2019 Salı, 16:28
Akdeniz Meyve Sineği ile Toplu Mücadele Edilecek
-

Meyve ve sebzelere büyük zararlar veren ve çiftçilerin korkulu rüyası haline gelen Akdeniz Meyve sineği ile toplu mücadele kararı alındı.
Tarsus İlçe Tarım Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Akdeniz Meyve Sineği Mücadelesi çalışmaları neticesinde zararlının konukçu listesindeki tüm meyve çeşitlerine yönelik 3. Toplu mücadele kararı alınmıştır. Toplu Mücadele için gerekli zararlı yoğunluğu ve dönemi geldiği görülmektedir. Bu nedenle 21- 23 Haziran 2019 tarihleri arasında Tarsus ilçesi genelinde zararlının konukçu listesindeki tüm meyve çeşitlerini içeren bahçe alanlarında ilaçlamalar Zehirli Yem Kısmi Dal İlaçlaması şeklinde uygulanacak olup, ruhsatlı cezbedici ve insektisitlerin kullanılması gerekmektedir. Toplu Mücadele Kararının tüm çiftçilerimize, Kurumlarımızın imkanları dahilinde (İlan Hoparlörü, sms, whatsapp,sosyal medya vs.) duyurulacaktır.” Denildi.
Akdeniz sineği hastalığı nedir?
Sarımsı renkte, evlerde görülen sineklerden daha küçük bir türdür.Baş sarı, gözleri büyük, yeşil madeni pırıltılı, kenarları kırmızıdır. Kanatları geniş olup üzerinde siyah ve soluk kahverengimsi şeritler vardır.
Yumurtaları mekik şeklinde ve beyazdır. Larvası beyaz ve bacaksızdır. Pupa koyu kahverengi renkte olup, fıçı şeklindedir.
Dünyadaki subtropik ve tropik iklime sahip hemen hemen tüm ülkelere yayılmıştır. Ülkemizde de Ege ve Akdeniz bölgelerinin sahil şeridi boyunca uzanan kısımların da devamlı faaliyettedir. Bu yıl Niğde’ye sıçramasıyla daha önce bu zararlıyı tanımayan çiftçilerin ürünlerine büyük zarar vermiştir.
Akdeniz sineği nasıl zarar veriyor?
Ürünlere zararı sineğin larvası verir. Larvalar meyvenin etki bölümünde beslenerek meyveyi yumuşatır. Larvaların zarar verdiği meyveler erken olgunlaşarak dalından düşer.
İstila ettiği bölgelerde büyük çapta zarar verme potansiyeli nedeniyle ülke ekonomisi yönünden çok önemlidir.
Hangi ürünlere zarar verir?
Ülkemizde tesbit edilen en önemli konukçuları kayısı, ayva, şeftali (özellikle geç çeşitler), incir, trabzon hurması, mandarin (satsuma), portakal (waşington, alanya yerli, valansiya, şeker kanı), greyfurt ve turunçtur.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi

Mersin Haber ,Mersin