Akdeniz İlçe Emniyetten Seri İcraat, Mersin Polisi Kanun Kaçakçılarına ve Suç Faillerine Geçit Vermiyor

Suç ve Suçlularla mücadele aralıksız devam ediyor, asayiş ve huzurun teminin ile devamlılığı için ekipler gecesini gündüzüne katarak çalışıyor. Emniyet ekiplerince yürütülen çalışmalarda, sağlıksız et operasyonundan, hırsızlık vakasına, uyuşturucudan yasa dışı bir çok konuda icraatlar sonuç veriyor.

31 Ağustos 2018 Cuma, 13:32
G: 31.08.2018 - 13:40
Akdeniz İlçe Emniyetten Seri İcraat, Mersin Polisi Kanun Kaçakçılarına ve Suç Faillerine Geçit Vermiyor
-

Müdürlüğümüz Akdeniz İlçe Emniyet Müdürlüğünce yapılan çalışmalarda;
Emniyet ekiplerinin asayiş sağlamak ve yasadışının önüne geçmek amacıyla yürüttüğü çalışmalar sonuç veriyor, Akdeniz İlçe Emniyeti muhtelif zamanlarda icra ettiği faaliyetlerde bir çok olayı aydınlatarak yasadışı işlere bulaşanlara geçit vermedi.
Akdeniz İlçe Emniyeti tarafından bildirilen olaylar ile detayları ise sırasıyla şu şekilde;
*Polis ekiplerince, Yeni Mahalle 5338 Sokakta şüpheli A.M.A. ve M.E.E.Z. isimli şahısların depo olarak kullandıkları işyerinde yapılan aramada 1,5 ton menşei belli olmayan tavuk eti ele geçirilerek, ele geçen malzeme Zabıta ekiplerine, her iki şüpheliler ise haklarında hazırlanan evraklarla birlikte ilgili birime teslim edildi.

Hırsızlıkla Elde Edilen 27 Bin Euro ve 24 Bin TL Para Sahibine İade Edildi
*Akdeniz İlçe Emniyeti sorumluluk bölgesinde Siteler Mahallesi 5634 Sokakta meydana gelen evden hırsızlık konusuyla ilgili yapılan çalışmada tespit edilen şüpheli F.K. ile T.K isimli şahısların ikametlerinde yapılan aramada toplamda hırsızlıkla elde edildiği tespit edilen 27650 Euro ile 24330 TL tekrar sahibine teslim edildi.

Polisten Hırsızlara Suçüstü
Akdeniz Güneş Mahallesi Ersoy İlköğretim Okulu yanında hırsızlık malı cep telefonunu pazarlamaya çalışan zanlı A.B. Polis ekiplerinin yaptığı suçüstü operasyonda 11.02.2018 günü Camişerif Mahallesi 5221 Sokakta ikametten hırsızlık konusuyla ilgili M.F. ve İ.A. isimli iki şüpheli çalınan cep telefonu ile birlikte,
13.08.2018 günü Siteler Mahallesinde ikametten hırsızlık konusuyla ilgili S.D. ve V.Ö. isimli iki şüpheli ikametten çalınan cep telefonu ile birlikte,
19.07.2018 günü Serbest Bölgede bulunan işyerinden hırsızlık konusuyla ilgili U.K. isimli şüpheli işyerinden çalınan cep telefonu ile birlikte yakalanarak ilgili birimlere teslim edildi.
* Şüphe üzerine sorgulaması yapılan 3 farklı marka ve model motosikletin çalıntı olarak arandığının anlaşılması üzerine şüpheli A.E.A., Ş.P. ve R.Ö. isimli 3 şahıs gereği yapılmak üzere ilgili birimlere teslim edildi.
* Güvenevler Mahallesi 1902 Sokakta şüpheli Ş.Y. isimli şahsın işyerinde yapılan aramada 2599 adet cinsel içerikli hap,
Akbelen Mahallesi 84077 Sokakta şüpheli Ö.T. isimli şahsa ait ikamette yapılan aramada 950 gr. esrar maddesi 70 adet uyuşturucuhap, 10 kök esrar bitkisi ile 1 adet ruhsatsız tüfek ve tüfeğe ait 27 adet dolu fişek,
Menderes Mahallesi Şehit Fatih Soydan Caddesinde şüpheliye ait ikamette yapılan aramada 850 gr. kubar esrar maddesi, 8 adet dolu tabanca fişeği ile şüphelinin narkotik maddeleri pazarlamada kullandığı düşünülen hassas terazi,
Mesudiye Mahallesi Fasıh Kayabalı Caddesi üzerinde şüpheli Y.N. isimli şahıstan 640 adet cinsel içerikli hap ele geçirilmiş, şüpheliler haklarında adli işlemlerin yapılabilmesi için ilgili birimlere teslim edildi.
* Uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanan şahıslara yönelik yapılan çalışmalarda S.Y., F.A ve İ.G. isimli üç şüpheliden 13 gr., Y.Y. ve R.O. isimli iki şüpheliden 4 gr., M.Ç. isimli şüpheliden 15 gr., İ.K. isimli şüpheliden 15 gr., U.Ç. isimli şüpheliden 15 gr., A.A. isimli şüpheliden 5 gr. esrar maddesi ele geçirilmiş toplamda 8 şüpheli ilgili birimlere teslim edildi.
* Kaçakçılık konularında yapılan çalışmalarda K.V.Ö. İsimli şüpheliden 150 paket, M.A. isimli şüpheliden 650 paket, A.B. isimli şüpheliden 493 paket, S.D. isimli şüpheliden 460 paket, N.A. isimli şüpheliden 180 paket, Ö.U. isimli şüpheliden 300 paket olmak üzere toplamda 2233 paket gümrük kaçağı bandrolsüz sigara ele geçirilmiş, şüpheliler ilgili birimlere teslim edildi.
* İdaremiz Huzurkent Mahallesinde yapılan çalışmada A.S. isimli şüpheliden 46 lt., Karacailyas Mahallesinde yapılan çalışmada Y,.N. isimli şüpheliden 10 lt. kaçak alkol,
Hal Mahallesi Hal Kompleksi içerisinde yapılan çalışmada Z.A. isimli şüpheliden 1 adet 7.65 mm ruhsatsız tabanca ile tabancaya ait 1 adet şarjör, şarjöre basılı atıma hazır 5 adet dolu fişek, A.K. isimli şüpheliden 1 adet ruhsatsız pompalı tüfek, Y.M. isimli şüpheli şahsın iş yerinde yapılan aramada 1 adet ruhsatsız tüfek ile tüfeğe ait 29 adet dolu fişek,
Güneş Mahallesi 5839 Sokak içerisinde yapılan çalışmada R.Y. isimli şahıstan 17700 adet maytap olarak tabir edilen torpil ele geçirilmiş, şüpheli şahıslar ilgili birimlere teslim edilmiş,
*Basit Yaralama, Şantaj, Tehdit, Hırsızlık, Cinsel İstismar, Hakaret, Zorla Para İsteme, Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde konularında meydana gelen 14 olayda 16 şüpheli şahıs 2 adet ruhsatsız tabanca, tabancalara ait 8 adet dolu fişek, 1 adet havalı bilye atar tabanca ve 1 adet bıçakla birlikte yakalanmış, şüpheliler ilgili birimlere teslim edildi.
* Bahadır Gümüşçülük isimli işyerinden cam kırmak suretiyle hırsızlık yapan Suriye uyruklu O. B.ve M. M. isimli şahıslar piyasa değeri yaklaşık 125000TL olan takılar ile birlikte suçüstü yakalanmış, her iki şüpheli ilgili birime teslim edildi.
* Aranan şahıslarla ilgili yapılan çalışmada 3 yıl 1 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası ile aranan şüpheli Z.S., Hırsızlık, Parada Sahtecilik ve Suç Örgütü Kurma suçlarından 6 dosyada 2 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası ile aranan şüpheli M.T., ile Hırsızlık, Basit Yaralama, Tehdit, Başkasına Ait Kredi Kartının İzinsiz Kullanılması Suretiyle Yarar Sağlama suçlarından aranmaları bulunan 4 şahıs yakalanarak adli birimlere teslim edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin