Akdeniz Belediyesi’nden, İlkokula Başlayacak Çocuklara Metropolitan Okul Olgunluğu Testi

İlkokul yaşına gelen çocuklarının, eğitim-öğretim hayatına hazır olup olmadığını ölçen ve uzman psikolog tarafından ücretsiz sunulan Metropolitan Okul Olgunluğu Testi’ne, aileler büyük ilgi gösteriyor.

26 Temmuz 2020 Pazar, 07:56
Akdeniz Belediyesi’nden, İlkokula Başlayacak Çocuklara Metropolitan Okul Olgunluğu Testi
-

Çocukların içinde bulunduğu yaş dönemine uygun gelişim özelliği gösterip göstermediğini belirlemek, gelişim geriliği olup olmadığını taramak amacıyla; daha önce, “Denver-II Gelişimsel Tarama Testi’ uygulayan Akdeniz Belediyesi, şimdi de okul öncesi çocuklar için “Metropolitan Okul Olgunluğu Testi” başlattı.
Uygulanan test hakkında bilgi veren Akdeniz Belediyesi Kadın Aile Hizmetleri Müdürlüğü Uzman Psikologu Gülhinal Bilim; “Okula başlama; çocuklarımızın zihinsel, duygusal, bedensel ve sosyal açıdan hazır bulunuşluklarını gerektirir. Bu nedenle; 5 ila 7 arasındaki çocukların ilkokula hazır olup olmadıklarını ölçmek, değerlendirmek; ayrıca eksik oldukları yönleri de tespit edip desteklemek, okul hayatlarına daha iyi bir başlangıç yapmaları açısından son derece önemlidir” dedi.
Ebeveynlere danışmanlık hizmeti de veriliyor
Bu nedenle ilkokula yeni başlayacak olan çocuklara Metropolitan Okul Olgunluğu Testi uyguladıklarını kaydeden Psikolog Bilim; “Bu testi uyguladıktan sonra çocukların eğitim-öğretim sürecine hazır olup olmadıklarını değerlendirip, ardından desteklenmesi gereken yönleri hakkında da ebeveynlere danışmanlık hizmeti veriyoruz” diye konuştu.
Denver-II Gelişimsel Tarama Testi de uygulanıyor
Akdeniz Belediyesi Kadın Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesindeki uzmanlar tarafından ayrıca, klinik gözlem ve görüşme eşliğinde, 0-6 yaş arası çocuklara, yine ücretsiz ‘Denver II Gelişimsel Tarama Testi’ de uygulanıyor.
Bu test sayesinde de çocukların içinde bulunduğu yaş dönemine uygun gelişim özellikleri gösterip göstermediği, herhangi bir risk faktörü ya da gelişimsel gerilik olup olmadığını taramak amacıyla, gelişimsel değerlendirme; akabinde ebeveynlerine yönelik gelişimsel danışmanlık hizmeti veriliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti

Mersin Haber ,Mersin