Akdeniz Belediyesi’nden Ağaçlandırma Seferberliğine Destek

Başkan Gültak; '11 Milyon Ağaç, Bugün Fidan Yarın Nefes' adıyla düzenlenen mili ağaçlandırma günü’nde; Emirler Mahallesi’nde düzenlenen fidan dikim törenine katıldı. Seferberlik kapsamında Park-Bahçeler Müdürlüğü’nce de vatandaşlara 500 adet fidan ve çiçek dağıtıldı.

11 Kasım 2019 Pazartesi, 16:34
Akdeniz Belediyesi’nden Ağaçlandırma Seferberliğine Destek
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen ‘Milli Ağaçlandırma Günü’nde; "11 Milyon Ağaç, Bugün Fidan, Yarın Nefes" adıyla başlatılan kampanya kapsamında 81 ilde eş zamanlı olarak fidan dikim töreni gerçekleştirildi. Ağaçlandırma seferberliği kapsamında Mersin’de; Emirler Mahallesi Kent Ormanı’nda etkinlik düzenlendi. Törene Vali İhsan Su, Mersin Milletvekilleri Hacı Özkan ve Ali Cumhur Taşkın, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.


Başkan Gültak; “Bol oksijenli, daha sağlıklı ve güzel bir çevre için…”

Törende; minik öğrencilerle yakından ilgilenen, ardından da fidan diken Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Gültak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla tüm Türkiye’de, bugün başlayan projenin önemine dikkat çekerek, “Bugün tüm kent protokolü, gençlerimiz, çocuklarımız ve öğretmenlerimizle buradayız. Diktiğimiz bu fidanların büyümesiyle, yarın daha bol oksijen, daha sağlıklı ve güzel bir çevre oluşacak. Bizler de Akdeniz Belediyesi olarak bu tür anlamlı etkinliklere katılmaya ve sürdürmeye davam edeceğiz” dedi.

Vatandaşlara fidan ve çiçek dağıtıldı

Etkinlik dolayısıyla ayrıca Akdeniz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünce de Özgür Çocuk Parkı’nı ziyaret eden vatandaşlara, Başkan Yardımcıları ve Meclis üyeleri tarafından 500 adet fidan ve çiçek dağıtıldı. Fidan ve çiçek dağıtımına yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, ülke genelinde başlatılan ağaçlandırma seferberliğine katkıları ve duyarlılığı nedeniyle Başkan Gültak’a teşekkür ettiler.

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’nün kuruluşunun 180’inci yılı dolayısıyla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla ülke genelinde başlayan Milli Ağaçlandırma Günü’nde; “11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes" kampanyasıyla; Mersin’de, 48 noktada 22 binden fazla gönüllünün katılımıyla 251 bin fidanın dikimi gerçekleşti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor

Mersin Haber ,Mersin