Akdeniz Belediyesi Şehit Ailesine Sahip Çıktı

Bolu’da, yıllar önce meydana gelen trafik kazasında şehit olan Er Fadıl Alnıaçık’ın eşinin yaşadığı ev, Başkan Mustafa Gültak’ın talimatıyla baştan sona tadilattan geçirildi.

25 Eylül 2019 Çarşamba, 11:20
Akdeniz Belediyesi Şehit Ailesine Sahip Çıktı
-

Gültak; “Şehit ailelerimiz, vatan için toprağa düşen şehitlerimizin bizlere emanetidir. Onlara gözümüz gibi bakmak en önemli vazifemizdir” dedi.
Mersin’de yaşayan Fadıl Alnıaçık, yaklaşık 33 yıl önce, vatani görevi sırasında; Bolu’da meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitirerek şehit oldu. Şehidin ardından geriye, eşi Nurcan Alnıaçık ve tek çocukları olan kızı Sabahat kaldı. Aradan geçen zaman içinde şehidin anne ve babası vefat etti. Maddi durumu iyi olmayan Şehidin eşi Nurcan ve kızı Sabahat; Akdeniz ilçene bağlı Hal Mahallesi 6072 sokaktaki evlerinde yaşamlarını sürdürmeye çalıştı. Kızı Sabahat’in evlenip kendi yuvasını kurmasıyla anne Nurcan Alnıaçık, evde yalnız yaşamaya başladı.
Başkan Gültak, Ramazan Bayramı arifesinde ziyaret etmişti
Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, geçen Ramazan Bayramı arifesinde, Şehit Fadıl Alnıaçık’ın eşinin yaşadığı; Hal Mahallesi’nde bulunan evini de ziyaret ederek, şehidin eşi Nurcan Alnıaçık ve yakınlarıyla sohbet etti. Ziyareti sırasında şehit eşinin yaşadığı evin içler acısı halini fark eden Başkan Gültak, hemen orada telefonla yetkilileri arayarak, evde yenileme ve onarım yapılması için talimat verdi.
Ev, baştan sona yenilendi
Başkan Mustafa Gültak’ın talimatı üzerine harekete geçen ekipler tarafından, şehidin eşinin yaşadığı evin tüm iç kapıları, pencereleri mutfak dolabı ve tezgâhı yenilendi. Mutfak, banyo ve tuvalet seramik ve fayansla döşendi. Bir odaya yüklük dolabı yerleştirildi. Evin iç ve dış duvarlarının sıvası ve boyası yenilendi. Evin avlu zeminine de beton dökülürken, 2 katlı olan evin üst katının çatısı da tadilattan geçirildi. Yıllardır yaşadığı, ancak yer yer dökülen evinin yenilenmesi nedeniyle duygulanan Şehit Fadıl Alnıaçık’ın eşi Nurcan Alnıaçık, Akdeniz Belediye Başkanı Gültak’a ve evini yenileyen belediye ekiplerine teşekkür etti.
Başkan Gültak; “Şehit aileleri, bize kutsal emanetlerdir”
Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, yaptığı açıklamada; Ramazan Bayramı arifesinde ziyaret ettiği Şehit Fadıl Alnıaçık’ın eşinin yaşadığı evin fiziki şartlarının çok kötü durumda olduğunu gördüğünü belirterek, “Bu kentin bir yöneticisi olarak bu duruma kayıtsız kalamazdık. Evin bütünüyle yenilenmesi için ekiplerimize talimat verdim. Evimiz, yeni ve tertemiz bir görünüme kavuştu. Şehit ailelerimiz, vatan için toprağa düşen şehitlerimizin bizlere emanetidir. Onlara gözümüz gibi bakmak en önemli vazifemizdir. Yıllar önce şehidimizin eşinin, en iyi imkânlarda yaşamını sürdürebilmesi bizim için büyük bir sorumluluktur. Nurcan hanımın, yenilenen evinde huzur ve sağlık içinde yaşamasını diliyorum” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi
Başkan Seçer, ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın Son Gününde Seçim Başarısının Formülünü Anlattı
Mersin Büyükşehir’in 1. Uluslararası Çocuk Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı

Mersin Haber ,Mersin