Akdeniz Belediyesi İle Tarsus Belediyesi Arasında ‘ortak Hizmet Projesi’ Uygulanacak

Akdeniz Belediye Meclisi; yeni yılın ilk toplantısını M. Mustafa Gültak Başkanlığı’nda düzenledi.

02 Ocak 2023 Pazartesi, 14:42
Akdeniz Belediyesi İle Tarsus Belediyesi Arasında ‘ortak Hizmet Projesi’ Uygulanacak
-

Toplantıda Başkan Gültak, tapuda Akdeniz Belediyesi’ne ait Kulak Mahallesi’nin sahil bölgesindeki her türlü işgal ve engele son verilip Akdeniz ve Tarsus sakinlerinin denize girebilmesi amacıyla Meclis gündemine bir teklif sundu.
Mecliste; dileyen vatandaşların hiçbir işgal veya engelleme olmadan Kulak Mahallesi’nde bulunan sahili kullanıp denize girebilmesi amacıyla, Akdeniz Belediyesi’ne kayıtlı olan taşınmazın 15 yıllık bir süre ile Tarsus Belediyesi’ne tahsis edilmesi konusu görüşüldü. Komşu iki belediye arasında ‘Ortak Hizmet Projesi’ yapılması kaydıyla gündeme gelen teklif, oybirliği ile ilgili komisyonlara sevk edildi.
Meclis Denetim Komisyonu üyeleri seçildi
Akdeniz Belediye Meclisi, 2023 yılı ilk toplantısının açılışında söz alan Başkan Gültak, vatandaşların yeni yılı ile birlikte 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101’inci yıldönümünü kutladı. Yoklamanın ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Bir önceki birleşim tutanak özetinin kabulünden sonra yasa gereği, Meclis’te grubu bulunan AK Parti, CHP ve HDP’li birer meclis üyesinin yer aldığı meclis denetim komisyonu üyelerinin seçimi yapıldı. Gizli yapılan seçim sonucunda denetim komisyonuna Aydın Egin, Salih Akbaş ve Mahmut Dönmez seçildi.
Tarsus Belediye Başkanı Bozdoğan, Meclis’e konuk oldu
Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın da konuk olduğu Meclis toplantısında; Kulak Mahallesi’nde bulunan ve Akdeniz Belediyesi’ne kayıtlı taşınmazlarda vatandaşların rahatlıkla denize girebilmesi için (duş, gölgelik, şezlong, giyinme kabini yapılması) amacıyla Tarsus Belediye Başkanlığı’nca sahil şeridinin düzenlenmesi için yetki verilmesi konusu da görüşüldü. Akdeniz Belediyesi’ne ait toplamda 26 bin 670 metrekarelik alanda komşu iki belediye arasında ‘ortak hizmet projesi’ yapılması kaydıyla ve alanın 15 yıllığına tahsisi ile ilgili konu oybirliği ile komisyonlara sevk edildi.
Bozdoğan; “Tarsusluların denize ulaşabileceği tek yer!”
Konu hakkında bir açıklama yapan Tarsus Belediye Başkanı Bozdoğan; “Maalesef 30 yıldır denize giremiyoruz. Ama çok şükür ki zamanında Kulak Mahallesi’ne bağlı olan bu yerde o zamanlar (1991) Huzurkent Belediyesi bir planlama yapıyor. Bu planlamada da o alanı belediye hizmet alanı olarak belirliyor. Kulak Köyü Tarsus’a bağlı fakat sonrasında 2012 yılında Pergel Yasası ile bu yer Akdeniz Belediyesi’ne devrediliyor. Kamuya açık sahil kısmını rahatlıkla kullanabiliyoruz. Fakat insanlarımız burayı kullanırken, arka tarafta çok çirkin bir yapılaşmaya gidiliyor.
Bu yapılaşmanın diğer tarafında da park ve rekreasyon alanları zaten mevcut. Bunları rahatlıkla yapabiliyoruz ama düşünün bir şezlongu, bir gölgelik, kabin veya duş alınacak yerlerin yapabilmesi için de bu yerin tahsisinin yapılmasını Meclis’ten rica ediyorum. Anlayışı ve iyi niyetinden dolayı da Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Gültak’a çok teşekkür ediyorum. Emin olun 400 bin nüfuslu Tarsus’un denize ulaşabileceği tek yeri, başka bir yerimiz yok” ifadelerini kullandı.
Başkan Gültak; “İnsanlarımız denize giremeyince sahil işgal ediliyor”
Başkan Mustafa Gültak da alanın tahsisi ile ilgili yaptığı açıklamada; göreve geldikten kısa bir süre sonra Adanalıoğlu sahilinin batı tarafındaki yüzlerce barakayı yıkıp, sahili temizlediklerini hatırlattı. Sahilin doğu tarafında ise işgallerin devam ettiğini ve denize girilebilecek tek alanın da burası olduğunu vurgulayan Başkan Gültak, “Tarsus Belediye Başkanımız Sayın Haluk Bozdoğan bizi ziyaret ettiğinde bu konuyu görüştük. Tabi insanlarımız denize girebilsin, deniz sahipsiz kalmasın istiyoruz. Çünkü aksi takdirde bölgede işgalciler türüyor. Birlikte ortak bir karar verdik ve o nedenle bugün Meclis gündemimize aldık. Tabi son karar Meclis’in. Biz sadece 2 başkan aramızda konuşup bugünkü Meclisimizin gündemine gelmesi için konuyu görüştük. İki başkan olarak, iki ilçemizin de ortak menfaatini gözetiyoruz. Ortak bir proje hizmet alanı yapacağız. Karşılığında da iki ilçemiz de sahili kullanacak. Bölgenin tapusu da bizde, ortada bir satış yok. Ben mantıklı gördüm ve Haluk Başkanın güzel şeyler yapacağına da inanıyorum” şeklinde konuştu.
Toplantıda gündeme gelen diğer konular…
Toplantıda, 5393 Sayılı Kanunla belediyede görevli tam zamanlı sözleşmeli personelin, Hazine ve Maliye Bakanlığı Kamu Mali Yönetim ve Dönüşüm Genel Müdürlüğünün yayımlayacağı cetvel üzerinden ücretlerinin tespit edilmesine ilişkin teklif, oybirliği ile ilgili komisyonlara havale edildi. Çilek Mahallesi 6317 Sokak ve 6323 sokakları arasındaki bölgeye Akdeniz Belediyesi tarafından taziye evi yapılabilmesi amacıyla imar planı değişikliğini içeren teklif de görüşülerek komisyonlara havale edildi. Mülkiyeti hazineye ait olup Akdeniz Belediye Başkanlığına tapu devri gerçekleşen Kürkçü Mahallesi’nde bulunan bazı parsellerin de kanun hükümleri gereği sahipleri tarafından tapu devirleri yapılabilmesi ile ilgili teklif oybirliği ile komisyonlara sevk edildi.
Toplantıda, Nusratiye Mahallesi 5412 Sokak 61 ada, 207 parselde 598 metrekarelik (tapu kayıtlarında demiryolu olarak görünen) belediyeye ait taşınmazın, Devlet Demir Yolları İşletmesinin talebi üzerine 2942 Sayılı Kamulaştırma Kanunu’na göre devrinin yapılması ile ilgili komisyonlardan oybirliği ile kabul edilen konu da görüşüldü. Üyelerin oybirliği ile teklif kabul edildi. Belediye Meclisinin 2021 Yılı Sayıştay Denetim Raporu hakkında bilgilendirilmesinin ardından temenni ve öneriler bölümünde Meclis üyeleri, çeşitli konularda görüş ve önerilerini dile getirdi. Akdeniz Belediye Meclisi’nin bir sonraki toplantısı 6 Ocak 2023 Cuma günü saat 10:00’da gerçekleşecek.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Ömer Temiz
08:18
3 Ocak 2023 Salı
Evet gerçekten güzel bir uygulama Mersin Tüm belediyelere ve tüm sahil boyunca temizlenmesini lazım isgallerden kurtarmak lazım Mersini Mersin.sahilleri işgal altında geçen girdiğimiz kocahasanli sahilinde ordaki zorba işletme sahipleri sahil kenarında havlu sevdik diye geldiler ücret istediler sonra kaldirmamizi istediler sonra bizleri fazla rahatsız edince bizde dedikki kıyı sahil kenarı sizin değil burası 80 milyon vatandaşın hakkıdır kimse beni burdan kaldıramaz deyince geri adım attilar
149.0.207.120
Osman ogretmen
07:36
3 Ocak 2023 Salı
Halkın ortak çıkarları doğrultusunda iki farklı görüşü benimseyen belediyelerin ortak hareket etmesi ne güzel bir davranış. Özlemişiz böyle hareketleri emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler
78.174.109.125
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti

Mersin Haber ,Mersin