Akdeniz Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi

Akdeniz Belediye Meclisi, Eylül Ayı Toplantısını Mustafa Gültak Başkanlığı’nda, belediye konferans salonunda gerçekleştirdi.

03 Eylül 2019 Salı, 15:52
Akdeniz Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi
-

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Meclis toplantısı, yoklama ve bir önceki tutanak özetinin okunmadan oylanmasıyla devam etti. Toplantının açılışını yapan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Akdeniz’in; Mersin’i 20-25 yıl geriden takip ettiğine dikkat çekti, seçimlerde vatandaşlara verdiği tüm sözleri yerine getirmek için yorulmadan, gece-gündüz demeden çalışacaklarını söyledi. Başkan Gültak; Akdeniz’i; barışın, huzurun, kardeşlik ve güvenliğin hüküm sürdüğü bir kent yapacaklarının altını çizdi.
Ücretsiz üniversite hazırlık kursları verilecek
Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzaladıklarını da kaydeden Akdeniz Belediye Başkanı Gültak; eğitime ve eğitim kurumlarının temizlik, bakım ve onarımına destek vermeye devam edeceklerini ifade etti. Başkan Gültak, ayrıca yeni eğitim-öğretim döneminde 750 ila 1000 civarında öğrenciye de ücretsiz üniversite hazırlık kursu vereceklerini söyledi.
Al Aqabe ile Kardeş Kent Anlaşması
Toplantı, Ürdün’ün liman kenti olan Al Aqabe ile yapılacak olan Kardeşlik Anlaşması ile ilgili hazırlanacak protokol ve sözleşmeleri imzalama konusunda Belediye Başkanı Gültak’a yetki verilmesi ile ilgili teklifin görüşülmesiyle sürdü. Oylanan ilgili teklif, üyelerin oybirliği ile kabul edilerek Meclis’ten geçti.
Mersin Narenciye Festivali’ne 150 bin lira destek
Meclis’te; Mersin’de, 1-3 Kasım 2019 tarihlerinde yapılacak olan 7’nci Uluslar arası Mersin Narenciye Festivali’ne 150 bin lira maddi destek sağlanmasıyla ilgili teklif, üyelerin oybirliği ile kabul edildi. Memur iptal-ihdas cetvelleri ile ilgili teklifin görüşülmesinden sonra Kürkçü Mahallesi’nde, belediyeye ait 350,00 metrekare yüz ölçüme sahip hisse üzerinde cami yapımı için Akdeniz Kaymakamlığı ilçe Müftülüğü’ne tahsisine oybirliği ile karar verildi.
Çeşitli plan değişiklikleri karara bağlandı
Karaduvar, Bekirde, Nusratiye, Kazanlı, Sarıibrahimli, Yaka, Yalınayak mahallelerini ilgilendiren çeşitli plan değişiklikleri de oybirliği ile karara bağlandı. Belediyede yapılan bir takım atama ve görevlendirmeler ile ilgili Meclis üyelerinin bilgilendirilmesinin ardından temenni ve öneriler bölümüyle toplantı devam etti. Bir sonraki oturumun 6 Eylül 2019 Cuma günü saat 10:00’da yapılmasının karara bağlanmasından sonra belediye meclis toplantısı sona erdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”

Mersin Haber ,Mersin