Akdeniz Belediyesi, Deprem Mağduru Vatandaşların Talep ve İhtiyaçlarını Karşılayıp Hayatlarını Kolaylaştırmaya Devam Ediyor

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, deprem felaketi nedeniyle eşi ve 4 kızıyla birlikte Kahramanmaraş’tan Mersin’e göç eden onkoloji hastası depremzede Fadime Yüce’yi (49), barındığı Gazi Mahallesi’ndeki baba evinde ziyaret etti.

28 Şubat 2023 Salı, 10:55
Akdeniz Belediyesi, Deprem Mağduru Vatandaşların Talep ve İhtiyaçlarını Karşılayıp Hayatlarını Kolaylaştırmaya Devam Ediyor
-

Akdeniz Belediyesi, deprem mağduru vatandaşların talep ve ihtiyaçlarını karşılayıp hayatlarını kolaylaştırmaya devam ediyor. Depremin vurduğu kentlerden olan Kahramanmaraş’tan Mersin’e gelen afet mağduru Yüce Ailesi’ni ziyaret eden Başkan M. Mustafa Gültak, aile bireyleriyle sohbet etti, taleplerini dinledi.
Ziyareti nedeniyle Başkan Gültak’a teşekkür eden anne Fadime Yüce, deprem anında yaşadıkları zor anlattı. Evleri ağır hasar gördüğü için Kahramanmaraş’tan ayrılmak zorunda kaldıklarını ifade eden afetzede Fadime Yüce, eşinin işyerinin de yıkıldığını söyledi. Baba evine tekrar döndüğünü kaydeden depremzede Yüce, iki kızının tıp fakültesi 2’nci sınıf öğrencisi olduğunu belirterek çocuklarının online eğitimi için Başkan Gültak’tan destek istedi.
Babası gibi kendisi de onkobüs hizmetinden faydalanmaya başladı
Kanser hastası babası gibi; Akdeniz Belediyesi’nin uzun süre önce kentte ilk kez başlattığı, onkoloji hastalarının önce tedavi gördükleri hastanelere, ardından evlerine ulaşımının sağlandığı Onkobüs Servis Hizmetinden kendisinin de faydalanmaya başladığını dile getiren Yüce, hizmetten büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, Başkan Gültak ile Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü personeline teşekkür etti.
Aylar önce telefon açıp teşekkür etmiş…
Erken tanı meme kanseri tedavisi gören 49 yaşındaki Fadime Yüce’nin; aylar önce henüz Kahramanmaraş’ta ikamet etmekteyken babası ve annesinin memnuniyetine şahit olup Akdeniz Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri ile iletişime geçerek kanser tedavisi gören babasına sağlanan ücretsiz onkobüs hizmetinden dolayı teşekkürlerini dile getirdiği öğrenildi.
Babası, uzun süredir onkoloji servis hizmeti alıyor
Deprem felaketi sonrası, ailesiyle birlikte Kahramanmaraş’tan Mersin’e göç eden Fadime Yüce’nin babası 76 yaşındaki İbrahim Doğru’nun da kanser hastası olduğu ve Akdeniz Belediyesi’nin sağladığı ücretsiz onkobüs servis hizmetinin ilk günlerinden itibaren tedavi gördüğü hastaneye ulaştırılıp, sonrasında evine bırakıldığı; Doğru Ailesi’nin ayrıca evde temizlik hizmetinden faydalandığı öğrenildi.
Başkan Gültak; “İmkânı olan tüm belediyeler bu hizmeti sunmalı”
Depremlerin, insanoğlunu en aciz bırakan felaketlerden biri olduğunu söyleyen Başkan Gültak, yaşamını yitirenlere rahmet, yaralılara şifa diledi. Depremzede Fadime Yüce’nin babasının, Mersin’de ilk kez Akdeniz Belediyesi’nin başlattığı onkobüs hizmetinden uzun süredir faydalandığını kaydeden Başkan Gültak, “Akdeniz bölgesinde, kanser hastası olup kendi imkânlarıyla hastaneye ulaşamayan tüm hastalarımızın tedavi öncesi ve sonrası servis ihtiyaçlarını gideriyoruz.
Fadime Hanım da, babası bu hizmeti aldığı için öğrenmiş. Kendisi şu anda depremzede olarak babasının yanında kalıyor ve sunduğumuz onkobüs hizmetini kendisi de alıyor. Güzel bir hizmet olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu insanlar ağır kemoterapi ilaçları alıyor. İmkânı olan tüm belediyelerin, hayata tutunmak isteyen kanser hastası insanlarımıza bu hizmeti vermesi çok faydalı olacaktır” diye konuştu.
Başkan Gültak, çocukların eğitimi için de ellerinden gelen her türlü desteği sunacaklarını sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin