Akdeniz Belediyesi Başkanu Mustafa Gültak, Vatandaşları Arsa Konusunda Uyardı

6 aylık çalışmalarını basın mensuplarına aktaran Akdeniz Belediye Başkanı Muhammed Mustafa Gültak, vatandaşları arsa konusunda uyararak satmamalarını söyledi.

24 Ekim 2019 Perşembe, 10:20
G: 24.10.2019 - 10:28
Akdeniz Belediyesi Başkanu Mustafa Gültak, Vatandaşları Arsa Konusunda Uyardı
-

31 Mart 2019’dan bu yana yaptığı ve önümüzdeki süreç içerisinde yapacağı çalışmaları yaptığı basın toplantısında açıklayan Akdeniz Belediye Başkanı Muhammed Mustafa Gültak, hizmet tanıtım toplantısında gazetecilerin bu konu ile ilgili sorusunu cevapladı.

Mersin Limanının Türkiye'nin en büyük limanlarından biri olduğunu ifade eden Gültak, "Konteyner alanı, genişleme alanı sıkıntısı var. Dolayısıyla yatay değil dikey 18 buçuk metre büyümek istediler. Emsal artmıyor, hiçbir şey artmıyor. Hiçbir yoğunlukta verilmiyor. Bunu biz Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne sorduk. Dosyayı gönderdik. Burada yasal olmayan bir şey var mı diye? Hayır dediler. Çünkü biliyorsunuz bizim ve Büyükşehir Belediyesi'nin kararları Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından denetleniyor. Re'sen bozma hakları var. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden aldığımız karar (hayır hiçbir sıkıntı yok her şey yasal) dediler. Kendi belediye meclisimizden geçirdik" şeklinde konuştu.

"ANLAMAK İSTEMEDİLER"

Kendilerini ifade etmelerine rağmen teklifin Büyükşehir Belediye Meclisi'nden geçmediğini anlatan Gültak, "Israr etmemize rağmen geçmedi. Sonuçta burada bir ticaret var. İstihdam artacak, hacim artacak. Mersin'in ekonomisine vergi olarak yansıyacak. İstihdam olarak yansıyacak. Bunu anlatamadık. Veyahutta anlamak istemediler. Bizde o zaman geçirmeyin dedik. Geçirmeyeceklerdi, komisyona sevk edecekler yine işi uzatacaklardı. Bizimde kimsenin himmetine ihtiyacımız yok çok şükür. Geçmesin dedik" diye konuştu.

BU BÖLGEDE ARSASI OLANLAR DİKKAT! ARSANIZI SATMAYIN

Basın toplantısında konuşan Başkan Gültak, DSİ Tarım kurulu tarafından yapılacak olan toplantıda Yenişehir, Toroslar, Akdeniz ve Aydıncık için 1/5 bin Nazım imar planı çıkacak. Planların çıkması le Kazanlı, Karaduvar, Huzurkent ve buralarada bulunan arsa ve araziler değerlenecek. Ben Belediye başkanı olarak 4 aydır bas bas bağırıyorum, burada arsası olanlar sakın satmasın buralar değerlenecek. Dikkatli olun, sizlerde basın mesnubu olarak vatandaşları uyarın, sonra ‘ah ben ne yaptım’ demesinler. ” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi
Başkan Seçer, ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın Son Gününde Seçim Başarısının Formülünü Anlattı
Mersin Büyükşehir’in 1. Uluslararası Çocuk Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı

Mersin Haber ,Mersin