Akdeniz Belediye Meclisi’nde Uyum! Engelli Gençlik Merkezi, Oybirliği İle Meclisten Geçti

Meclis üyelerinin konuyla ilgili fikirlerini ve çekincelerini beyan etmelerinin ardından söz alan Başkan Gültak’ın talebi ikna konuşması sonuç verdi. Akdeniz’de ‘Engelli Gençlik Merkezi’ açılması kararı Meclisten oybirliği ile geçti.

04 Eylül 2020 Cuma, 14:30
Akdeniz Belediye Meclisi’nde Uyum! Engelli Gençlik Merkezi, Oybirliği İle Meclisten Geçti
-

Akdeniz Belediye Meclisi Eylül ayı ikinci birleşimini; M. Mustafa Gültak Başkanlığı’nda, konferans salonunda gerçekleştirdi. Açılış, yoklama ve önceki birleşimin tutanak özetinin oylanmasıyla başlayan Meclis’te, komisyonlara havalesi yapılan gündem maddeleri oylanıp oybirliğiyle kabul edildi.
Toplantıda, Nusratiye Mahallesi’nde bulunan, mülkiyeti Akdeniz Belediyesi’ne ait bin 396 metrekare alana sahip taşınmazın, ‘Engelli Gençlik Merkezi’ne dönüştürülmek üzere Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne tahsisi ve yapılacak protokoller için Başkan Gültak’a yetki verilmesiyle ilgili önerge üzerinde Meclis üyeleri fikir alışverişinde bulundu.
Önce çekimser, sonra oybirliği…
Söz alan CHP ve HDP’li Meclis üyeleri, engelli gençlik merkezi açılmasına karşı olmadıklarını, ancak belediyeye ait bu binanın, başka bir kurum eliyle değil, belediye tarafından gençlik ve kültür merkezi olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, yapılacak oylamada çekimser kalacaklarını belirttiler. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne, ilçe sınırlarında başka bir yapının tahsis edilmesi gerektiği yönünde görüşlerini ifade eden Meclis üyeleri, bir takım çekincelerini de belirterek, gündemle ilgili oylama için zaman istediler, sonraki toplantıya bırakılması yönünde taleplerini dile getirdiler.
“Bizim merkezde değil 20; 2 dönüm yerimiz bile yok”
Bu açıklamalar üzerine gündem maddesi hakkında konuşma yapan Başkan Gültak; “Tabi ben de bir kültür merkezi yapmak isterim. Mesela Toroslar, Yenişehir ve Mezitli örnekleri verildi. Bunların her biri 15 ila 35 arası dönüm üzerine oturmuş kültür merkezleri. Tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir hizmet vermişler. Fakat bizim merkezde, bırakın 20 dönümü, 2 dönüm yerimiz yok. Amacım, isteklerinizi geri çevirmek değil. Sizler de çok iyi biliyorsunuz ki merkezde 70-80 yıllık bir şehiriz. Bu sorun 15-20 yıl önceki belediye başkanlarının da sorunu değil. Çok geçmişten gelen bir sorun; Akdeniz’de yer bulamıyoruz” ifadelerini kullandı.
“Belediyemizin kasasından 1 kuruş çıkmayacak”
Mevcut yapıyı satmadıklarını, tahsis ettiklerini vurgulayan Başkan Gültak, “İstesek buraya da trampa yapabilirdik ama yapmadık. Çünkü gerçekten çok değerli bir arazi. Sonuçta devletin parası buraya gelecek, engelli gençlik merkezini yapacağız ve birlikte işleteceğiz. Belli prosedürler tamamlandıktan sonra burası Akdeniz insanlarının olacak. Bizden, belediyemizden 1 lira para çıkmayacak. Belli bir süre sonra da burası Akdeniz Belediyesi’nin olacak. Arazi de bizim, bina da bizim. Burada hiçbir sıkıntı yok. Çevresindeki donatılar ve tesislerle birlikte burası bir anda 3 bin metrekarenin üzerine çıkacak ve güzel bir komplekse dönüşecek. Mersin ve Akdeniz’e engelli gençlik merkezi kazandırıyoruz. Cebimizden de para çıkmıyor. Kültür merkezi için yerimiz olursa yaparız. Tabi yaşlılarımızla ilgili TEDAŞ binasında da bir çalışma yapalım. Ben de kültür merkezi yapmak isterim ama 2 dönüm üzerine kültür merkezi olmaz. Sizlerden ricam, bu gündemin Meclisimizden oybirliği ile geçmesi” şeklinde konuştu.
Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’ın, konuyla ilgili açıklamasının ardından geçilen oylamada tüm Meclis üyeleri el kaldırarak, belediyeye ait yapının Engelli Gençlik Merkezi olarak hizmet vermesi için Gençlik ve Spor Bakanlığı’na tahsisi ile ilgili kararın oybirliğiyle Meclis’ten geçmesini sağladılar.
“Yeni hayat tarzına alışmamız gerekiyor”
Temenni ve öneriler bölümünde, Meclis üyelerinin; Koronavirüs salgınına karşı kent ve ilçe genelinde tedbirleri sıkılaştırmaya ilişkin yaptığı açıklamaları üzerine konuşan Başkan Gültak, Covid19 virüsünün, tüm dünyanın sorunu olduğunu vurguladı.
Koronavirüs (Covid19) salgınıyla mücadelede kurallara mutlaka uyulması gerektiğinin altını çizen Başkan Gültak; “Artık önümüzde yeni bir hayat tarzı var. Maske, sosyal mesafe ve hijyen... Bunlara çok dikkat edeceğiz ve mutlaka uyacağız. Aşı bulununcaya kadar böyle devam edecek. Aksi takdirde bu sorun çözülmez. Eczacı olarak söylüyorum; Virüslerin tedavisi olmaz, aşısı olur. Burada tedbirler devreye giriyor. Bunu halka ve kamuoyuna bol bol anlatmak gerekiyor” diye konuştu.
Tedbiri elden bırakmayalım!
Başkan Gültak; belediye olarak ilk günden itibaren salgına karşı yoğun bir mücadele verdiklerinin de altını çizerek, maske ve hijyen ürünleri dağıtmaya devam ettiklerini söyledi. Başkan Gültak; “Tedbiri elden bırakmayacağız, sosyal mesafe ve temizliğe dikkat edecek, aşının bulunmasını bekleyeceğiz. Vücut direncimizi yüksek tutalım. Bulaş noktaları, düğünler, taziyeler, askere göndermeler ve kapalı alanlar. Virüs tüm dünyada hızla artıyor. Kurallara uyarsak atlatırız ama uymazsak dünya çapında bu virüs hızla yayılmaya devam edecek” dedi.
Konuşmasının sonunda; gündeme alınan tüm kararların oybirliği ile geçmesi nedeniyle Meclis üyelerine teşekkür eden Başkan Gültak, bir sonraki Meclis toplantısının, 1 Ekim 2020 Perşembe günü yapılacağını sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti

Mersin Haber ,Mersin