Akdeniz Belediye Başkanı, Tüm Mersinlileri "Demokrasi Nöbeti" İçin 15 Temmuz’da Cumhuriyet Alanına Davet Etti

GÜLTAK; “MİLLET İRADESİNİN ÜSTÜNDE BİR İRADE YOKTUR VE ASLA DA OLMAYACAKTIR!”

14 Temmuz 2023 Cuma, 12:48
Akdeniz Belediye Başkanı, Tüm Mersinlileri "Demokrasi Nöbeti" İçin 15 Temmuz’da Cumhuriyet Alanına Davet Etti
-

Başkan Gültak, “FETÖ terör örgütü mensupları tarafından 15 Temmuz 2016 gecesinde gerçekleştirilmek istenen kalkışma karşısında aziz ve fedakâr milletimiz; devletine, ülkesine, egemenliği ve istikbaline sahip çıkarak hain darbecilere, içerideki ve dışarıdaki işbirlikçilerine unutamayacakları bir ders vermiştir” dedi. Başkan Gültak, 15 Temmuz’da Cumhuriyet Meydanı’nda tutulacak demokrasi nöbetine de tüm Mersinlileri davet etti.
Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, 15 Temmuz Darbe girişiminin 7’inci yıldönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada; “Ağır silahlarla masum ve sivil insanlarımızı hedef alarak hain emellerine ulaşacağını sanan zavallı, hain FETÖ mensupları, o gün Cumhuriyetimizin temel değerlerine, milli irademize, birliğimize ve kardeşliğimize karşı giriştikleri hain saldırı ile ülkemize diz çöktürmeyi hedeflemiştir. Ancak o tarihi gecede, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla ülkemizin dört bir yanında demokrasi, özgürlük ve bağımsızlık için meydanlara inen kahramanlarımız, hain darbecilere ve destekçilerine hiç ummadıkları bir yanıt vermiştir” ifadelerini kullandı.
Mesajında; “Milletimizin büyük azim ve kararlılığıyla 15 Temmuz 2016 gecesinde Kurtuluş Savaşı’mızın da özü olan ‘Çanakkale Ruhu’ yeniden canlanmış ve Türk Milleti yeni bir kahramanlık hikâyesi, yeni bir destan daha yazıp insanlık tarihine hediye etmiştir” diyen Başkan Gültak, devamında şu ifadeleri kaydetti; “Aziz milletimiz gösterdiği direnişiyle hem darbe girişimini püskürtmüş, hem de ülkemizi teslim almayı hedefleyen işgal teşebbüsünü engellemiştir. Aziz Türk Milleti, ne FETÖ, ne PKK destekçileri ne de içerideki veya dışarıdaki uzantılarına asla pabuç bırakmamıştır, bundan sonra da bırakmayacaktır. Çanakkale Ruhu ile darbecilere karşı yekvücut olup direnişe geçen; vatanı, özgürlüğü, demokrasi ve istikbali için çekinmeden canlarını veren şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize de minnetlerimi sunuyorum.
Milletimizin gücü ve iradesinin üstünde bir irade veya kuvvet olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır. Devletimize, Cumhuriyetimize, demokrasimize ve aziz milletimizin yüce iradesine karşı hain FETÖ terör örgütü ve yandaşları tarafından gerçekleşen kalkışma girişimini lanetliyorum. Türk Milleti yenilmeyecek, Türkiye Cumhuriyeti asla bölünmeyecek, yıkılmayacak ve ilelebet yaşayacaktır. 15 Temmuz’u unutmayacağız ve unutturmayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle; tüm Mersinlileri o gün Cumhuriyet Meydanı’nda tutacağımız demokrasi nöbetine davet ediyorum. 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günümüzü kutluyor, bu tarihi destanı elbirliğiyle yazan, tanklara ve uçaklara göğsünü siper eden 7’den 70’e cesur ve kahraman milletimizi en kalbi duygularımla selamlıyor, saygılarımı arz ediyorum.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’de Berber, Kuaför ve Güzellik Salonlarına İlişkin Önemli Karar, Pazar Günleri Hepsi Kapalı Olacak
Mersin’in Tarsus İlçesi Mezarlık Yanında Meydana Gelen Kazada Otomobil Elektrik Direğine Çarptı
Mersin’in Tarsus İlçesinde Sulama Kanalında Küçük Çocuğun Cansız Bedeni Bulundu
Mersin’in Toroslar, Mezitli ve Tarsus İlçelerinde 3 Farklı Kişi Ölü Bulundu
Büyükşehir’in ‘Yaz Dostum’ Konserleri, Klasik Müzik Dinletisi İle Başladı
MESKİ İle Mersin’in Suyu Güvende Olmaya Devam Ediyor, Güvenlik Scada’sı Üzerinden İçme Su Depoları 7/24 İzlenecek
Mersin Büyükşehir’in Aşhanesi’nde Tencereler Vatandaş İçin Kaynıyor
Büyükşehir’in Kent Orkestrası Müzik Ziyafeti Yaşatmaya Devam Ediyor, Yaz Dostum Konserleri Yaz Akşamlarının Eşlikçisi Olmayı Sürdürüyor
Tarsus'ta Eski Ankara Yolu İle Mimar Sinan Bulvarı’nın Kesiştiği Kavşakta Yaşanan Kazada Tır Şoförü Hafif Şekilde Yaralandı
Mersin Emniyeti Limon Ağaçları Arasında Uyuşturucu Yetiştiren Kişiye Operasyon Düzenledi

Mersin Haber ,Mersin