Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’tan "23 Nisan" Mesajı

Başkan Gültak; Gazi Mustafa Kemal’in, dünya çocuklarına armağan ettiği ilk ve tek bayram olan “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” ile TBMM’nin açılışının 100’üncü yılı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Başkan Gültak; vatandaşları, 23 Nisan akşamı pencere ve balkonlardan İstiklal Marşı’nı okumaya çağırdı.

22 Nisan 2020 Çarşamba, 12:58
Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’tan "23 Nisan" Mesajı
-

Mesajında; TBMM’nin açılışının 100’üncü yılının, “Türkiye Cumhuriyeti” açısından tarihsel bir dönüm noktası olduğunu belirten Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, “Türkiye Büyük Millet Meclisimiz; 23 Nisan 1920 tarihinde açılarak, milli egemenliğimiz tüm dünyaya ilan edilmiş, aziz milletimiz adeta küllerinden yeniden doğmuş ve yükselmiştir.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirttiği üzere 23 Nisan; Türkiye Milli Tarihi’nin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır. İleriyi gören Atatürk; bu günü, en değerli varlığımız ve geleceğimiz olan çocuklarımıza bayram olarak armağan etmiş; onlara olan sevgisini, inanç güvenini göstermiştir” ifadelerini kullandı.
İstiklal Marşı’nı; evlerimiz ve balkonlarımızdan hep birlikte okuyalım!
Başkan Gültak; Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler nedeniyle, 23 Nisan’da kutlama programları tertip edilemediğini de belirterek; TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un yaptığı çağrıyı hatırlattı; tüm vatandaşları, 23 Nisan akşamı saat 21.00'de evlerinden İstiklal Marşı’nı okumaya davet etti.
Başkan Gültak; mesajını şu cümlelerle sonlandırdı; “Saygıdeğer halkımıza çağrımızdır; Gelin hep birlikte; 23 Nisan akşamı saat 21.00'de tüm Türkiye olarak; evlerimizden, balkon ve pencerelerimizden İstiklal Marşı'nı hep birlikte ve büyük bir kıvançla okuyalım. 23 Nisan coşkusunu ve Meclisimizin açılışını hep birlikte kutlayalım.
Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, birlik ve beraberliğimiz için canlarını feda eden şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygıyla anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ve Meclisimizin 100’üncü yaşını en içten duygularımla kutluyorum. Büyük coşku, mutluluk ve sağlıkla kutlayacağımız nice 23 Nisan’larda hep birlikte olmayı diliyorum.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti

Mersin Haber ,Mersin