Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak Gazetecilerle Buluştu

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; ‘Basın Üzerindeki Sansürün Kaldırılışının 111’inci Yıldönümü’ ve ‘Yönetimde 100’üncü Gün Bilgilendirme Toplantısı’nda, yerel ve ulusal medya kuruluşlarında görevli gazetecilerle bir araya geldi.

25 Temmuz 2019 Perşembe, 16:11
Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak Gazetecilerle Buluştu
-

düzenlenen basın toplantısında gazetecilere hitap eden Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, demokrasilerde, halkın haber alma hakkının dokunulmaz olduğunu vurguladı, özgür ve çok sesli bir medya ortamının varlığının, demokratik kültürün ayrılmaz bir parçası olduğunun altını çizdi. Başkan Gültak; “Basın her zaman hür ve özgür olmalıdır. Yalan ve aldatıcı haberlerin kolaylıkla yayılabildiği günümüzde, toplumun doğru ve gerçek bilgiye erişimi, ilkeli ve objektif medya çalışanları sayesinde mümkün olabilmektedir. Gazetecilik meslek ahlakı ve ilkelerine bağlı kalarak bu sorumluluğu üstlenen basın mensuplarının; daha özgür ve daha güvenli çalışma koşullarına sahip olabilmeleri ve emeklerinin karşılığını alabilmeleri dileğiyle; 24 Temmuz Basında Sansürün Kaldırılmasının 111’inci Yıldönümü’nü tebrik ediyor, tüm gazetecilerimize meslek ve aile hayatlarında sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” dedi.
“Akdeniz’de hayata geçecek projeler, yatırım ve hizmetler”
Akdeniz Belediye Başkan Mustafa Gültak, konuşmasında, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin üzerinden geçen 100 günde, Akdeniz ilçesinde imza attıkları ve yakın zaman içinde hayata katacakları hizmetleri, proje ve yatırımları da anlattı. Önümüzdeki döneme ilişkin yapacakları ve devam eden bazı projeleri de açıklayan Başkan Gültak, Tırmıl Tepe Spor Komleksi Projesi ve Akdeniz Yılmaz Güney Parkı ve Tesisleri Yenileme Projesi'ni hayata geçireceklerini; 4 mahalleye portatif yüzme havuzları kuracaklarını, Karaduvar Sahil Düzenleme Projesi'nin hayata geçirileceğini, Şevket Sümer Mahallesi Pazar Sokağı Projesi çalışmaların devam ettiğini, Taziye Evlerinin sayısını arttıracaklarını, Çavuşlu Deresi ıslah çalışmalarının başladığını da belirtti.
“Akdeniz’de başlayan değişim ve dönüşüm devam edecek”
Göreve geldiği ilk günden beri halkın içinde olduğunun ve kentin basını ile de iyi bir iletişim yakaladığının altını çizen Başkan Gültak; “Akdeniz'de bir değişim, dönüşüm ve yenilenme dönemi başladı. Bu değişim ve dönüşümü de sürdüreceğiz. Hem görevli hem de gönüllü olacağız. Bu açıdan zamanımızı verimli ve etkin kullanarak hizmet ve proje üretip, hızla gerçekleştirmeye çalışıyoruz” dedi. Başkan Gültak; “Akdeniz, maalesef 20 yıl geriden geliyor.
Akdeniz’de bir insanlık dramı var. Bu nedenle 65 mahallemizde güçlü bir kalkınma hamlesi başlattık. Akdeniz'de yaşanan insanlık dramına son vererek, halkımızın makûs talihini değiştireceğiz” diye konuştu. Yeniliğin, değişim ve dönüşümün önünde engel olan eski, klasik ve rutin anlayışların üstüne çıkacaklarını kaydeden Gültak; “Çünkü Akdeniz'in güncel ve yeni bir tedaviye, modern bir bakış ve yönetim vizyonuna ihtiyacı var. Bu tedavi için yol haritamız ve reçetemiz hazır. Bu amaç ve hedefle, 'önce insan' diyerek adil, eşit ve nitelikli hizmet vererek 65 mahallemizde güçlü bir kalkınma hamlesi başlattık” diye konuştu.
“Akdeniz’de yaşayan insanlarımızın uğradığı eşitsizliği kaldırmak ana hedefimiz”
Mersin ve Akdeniz'de farkındalık oluşturacak bir yönetim anlayışını hayata geçirdiklerini dile getiren Başkan Gültak, Mersin'in adeta kalbi konumundaki Akdeniz ilçesinin, hizmetler anlamında uzun yıllardır geri kaldığına işaret etti. Başkan Gültak, şöyle konuştu; “Akdeniz'de yaşayan insanlarımızın uğradığı eşitsizliği kaldırmak ana hedefimiz. Geçmişte hizmetlerden mahrum kalan insanlarımıza ulaşıp onlara dokunmaya, onların ihtiyaçlarına göre projeler üretmeye çalışıyoruz. Akdeniz'de yaşanan insanlık dramına son vererek, halkımızın makûs talihini değiştireceğiz. Çalışkanlık, dürüstlük, samimiyet ve güler yüzle aşamayacağımız hiçbir güçlü yoktur. Mersin ve Akdeniz'de huzurun, kardeşlik ve sevginin teminatı olacağız. Asla hiçbir ayrım yapmadan bütün insanlarımızla kesintisiz iletişim halinde olmaya çalışıyoruz. Bu mücadelemizde bize destek olmak isteyen herkese gönlümüz de kapılarımız da açık olacaktır. Cumhurbaşkanımızın katkı ve destekleriyle Akdeniz'e kazandıracağımız hizmet, proje ve yatırımlarla, Mersin ve Akdeniz'de gönül belediyeciliğinin farkını ispatlayacağız.”
“Meclis toplantılarımızı, halkın katılımı ile mahallelerde yapıyoruz”
Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak; ilçede hayata geçirdikleri ve önümüzdeki süreçte hayata geçirmeyi planladıkları projeleri de tek tek anlattı. Gültak, sözlerini şöyle sürdürdü; “Göreve geldiğimizde, kapalı kapılar ardında değil, halkımızın içinde olacağımızı daima vurgulamıştık. Bu anlamda Mersin'de bir ilke imza atarak temmuz ayı meclis toplantımızı Çilek Mahalle Evi'nde, vatandaşlarımızın da katılımı ile düzenledik. Bu toplantılara devam edeceğiz. İnsana dokunup gönüllere girdiğinizde başaramayacağınız hiçbir şey yoktur. Bu anlamda belediyemizde, çarşamba günlerini 'Halk Günü' ilan ettik. Vatandaşlarımızın sorun ve taleplerini dinleyip, çözüme kavuşturuyoruz. İŞKUR ile imzaladığımız protokolle, belediyemizde 'Kariyer Ofisi' kurduk. Burada iş arayan vatandaşlarımızın istihdam edilmelerinin yanı sıra danışmanlık hizmeti alabilmelerini de sağlıyoruz.”
"Kentsel yenileme projesi başlattık"
İmar meselesinin, çarpık ve kaçak yapılaşma sorununun, Mersin kent merkezinin tümünü ilgilendiren önemli bir sorun olduğunu vurgulayan Başkan Gültak, “Bu açıdan kentsel yenileme-sosyal konut projesi, Akdeniz kadar, tüm kentimiz için önem arz ediyor. Konu üzerinde ciddiyetle duruyoruz. Akdeniz'i, parkları, yeşil alanları, sosyal, kültürel ve sportif yapı ve tesisleri, alt ve üst yapısıyla herkesin gıpta ile baktığı bir kente dönüştürmek için çalışacağız. Çay Mahallesi'nde, TOKİ'ye ait 135 dönümlük Ataş Yerleşkesi’nde 950 konuttan oluşan proje hazırladık. Bunu yaparken de Mersin'e göçle gelen insanlarımızın sosyo-kültürel dokusuna ve günlük yaşamına uygun bir proje çizdik. Ayrıca kent merkezindeki Barış, Bahçe, Mahmudiye ve Turgut Reis mahallelerimizde de toplu konut projesi başlattık” şeklinde konuştu.
Basın toplantısı, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın, gazetecilerden gelen soruları yanıtlaması ve ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”

Mersin Haber ,Mersin