Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, Meclis Toplantısında Konuştu: "Yıllardır Yanlış Giden Sisteme ‘dur’ Dedik"

Başkan Gültak; Geçmişte yapılan hatalar nedeniyle Akdeniz’de yaşayan vatandaşların hizmetlerden mahrum kaldığını söyledi; bu yanlışta tüm yöneticilerin payının olduğunu belirtti.

07 Şubat 2020 Cuma, 16:08
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, Meclis Toplantısında Konuştu: "Yıllardır Yanlış Giden Sisteme ‘dur’ Dedik"
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Başkan Gültak; “Biz, yıllardır yanlış giden bu sisteme ‘dur’ diyoruz. Akdeniz’i birlikte dönüştürüp güzelleştireceğiz, hak ettiği hizmet, proje ve yatırımlarla kalkındıracağız” dedi.
Akdeniz Belediyesi Şubat ayı Meclis toplantısının ikinci birleşim, birinci oturumunu M. Mustafa Gültak Başkanlığı’nda gerçekleştirdi. Yoklama ve bir önceki birleşim tutanaklarının kabulünden sonra gündem maddelerine geçilen Meclis’te, önceki toplantıda komisyonlara havale edilen gündem maddeleriyle ilgili komisyonlardan oybirliğiyle geçen raporlar, Meclis üyelerinin de oybirliğiyle kabul edildi. Söz alan meclis üyeleri; Van’ın Bahçesaray ilçesinde yaşanan çığ felaketi ile Sabiha Gökçen Havaalanı’nda yaşanan uçak kazasında yaşamını yitirenlere rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı diledi.
“Kamulaştırma yapılmazsa daima diken üstünde olacağız”
Meclis üyelerinin, çeşitli konulardaki fikir ve eleştirilerini yöneltmesinin ardından söz alan Akdeniz Belediye Başkanı Gültak; Mersin’de son günlerde etkili olan ve yer yer sel ve su baskınlarına yol açan yağışlara dikkat çeken Başkan Gültak; “Konuyu Büyükşehir Meclisi’nde yeniden gündeme getireceğim. Akdeniz’in ve kısmen Toroslar’ın kurtulması, tamamen MESKİ’nin yapacağı yatırımlarla mümkün olacaktır.
Çavuşlu Deresi’nin 1 buçuk kilometrelik kapalı kalan bölümü üzerindeki yapılar acilen kamulaştırılmalı. Bu alan kamulaştırılmadığı sürece Akdeniz ve Toroslar’ın bir kısmı daima diken üstünde olacağız. DSİ’den söz aldım; kamulaştırılması halinde gerekeni yapacaklar. Aklın yolu bir! Bu konuda artık fiiliyata geçmemiz gerek. Özellikle bütçe konusunda gereken desteği de sunacağım. Akdeniz ve Mezitli’de, dere ıslahları ve belli kamulaştırmalar yapılmadığı sürece, biz bu ahları, vahları daima işiteceğiz. İnsanlarımızın yaşadığı travmaları, maddi kayıplarını artık önlememiz gerekiyor ” diye konuştu.
“Akdeniz’in altyapısına ayrılan bütçe ile sorun çözülmez”
Akdeniz’de birçok mahallenin altyapısının halen olmadığını, olanların da yetmediğini veya zaman içinde zarar gördüğünü kaydeden Başkan Gültak; MESKİ ve Büyükşehir’in bu konuda acil planlama yapması gerektiğini vurguladı. Sorunu sürekli gündeme getireceğinin altını çizen Başkan Gültak, “Fakat Akdeniz ilçesinin altyapı hizmetleri için Büyükşehir Belediye bütçesinden MESKİ’ye yıllık 1 milyon TL ayırarak bu işler çözülmez. Açıkçası bu bütçe ile hiçbir şeyi çözemeyiz” ifadelerini kullandı.
“Türkiye’nin özlediği tabloyu ortaya koyuyoruz”
Akdeniz Meclisi’nin uyumlu çalışması nedeniyle Meclis üyelerine teşekkür eden Başkan Mustafa Gültak, “İyi bir sinerji yakaladık. Bundan herkes, hepimiz kârlı çıkar. En çok kârlı çıkacak olanlar da Akdeniz’de oturan insanlarımız. Mersin’de ve Türkiye’de herkesin özlediği tablo budur. Siz değerli Meclis üyelerimiz sayesinde biz bu ortamı yakaladık. Bizim, tüm Türkiye’nin buna ihtiyacı var. Hep beraber hareket ediyoruz. Bundan da Akdeniz halkı kazançlı çıkacak. Tüm siyasi partilerimize, sözcülerimize ve üyelerimize tek tek teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
“Yıllar boyunca yanlış giden sisteme ‘dur’ diyoruz”
Yıllarca hizmet görmeyen insanlara, hak ettikleri hizmetin en iyisini, en güzelini götürmek istediklerinin altını çizen Başkan Gültak; “Geçmişte birçok yanlış yapılmış. Ama biz, yıllardır yanlış giden bu sisteme ‘dur’ diyoruz. Göreve geldiğimde, Akdeniz’de yaşanan insanlık dramını çözeceğim, hiç kimseyi asla ayrıştırmayacağım, ötelemeyeceğim diye söz verdim. Bu sözümü de tutuyorum. Akdeniz ilçemizi hep birlikte kalkındırıp güzelleştireceğiz, hak ettiği hizmet, proje ve yatırımlarla dönüştüreceğiz. Bu can bu bedende durduğu sürece, kimse Akdeniz’de dininden, dilinden, mezhebinden, inancından dolayı asla ayrımcılığa uğrayamaz” dedi.
“Kızımın düğünü, birlik ve beraberliğimizin sembolü oldu”
Başkan Mustafa Gültak; Akdeniz’de oluşan uyum ve sinerji nedeniyle Meclis üyelerine tekrar teşekkür ederek, sözlerini şöyle tamamladı; “Her şey yol, asfalt veya kaldırım yapmak değil. Biz kardeşiz, biz beraberiz, vatandaşlarımız arasında ayrımcılık veya bölücülük yapılmasına izin vermem. Bence bunun en güzel örneklerinden birisi de kızımın düğünüydü. Nitekim düğüne hepiniz geldiniz, gelemeyenler ise mazeret bildirdi. Herkes oradaydı. Tek eksiğim, Hıristiyan vatandaşlarımızı davet etmeyi unutmak oldu. Bu anlamda da özür diliyorum. Ben daima yapıcı bir insanım. Tek amacımız Akdeniz ve Mersin’e hizmet etmek, tüm insanlarımızı kazanmaktır.”
Bir sonraki Akdeniz Belediye Meclis toplantısı, 3 Mart 2020 Salı günü saat 10:00’da, belediye konferans salonunda yapılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin