Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, Mahmudiye Mahallesi’ni Ziyaret Etti, Vatandaşların Taleplerini Dinledi

Akdeniz’i değiştirip dönüştüren hizmet ve projeleri de anlatan Başkan Gültak, baştan sona yenilenip vatandaşların taziyesini yapabileceği, adağını kolaylıkla adayabileceği bir hale getirilen Nebi Eyüp Türbesi’ni de ziyaret etti.

12 Mart 2022 Cumartesi, 12:50
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, Mahmudiye Mahallesi’ni Ziyaret Etti, Vatandaşların Taleplerini Dinledi
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, hafta içi mahalleleri, hafta sonu da esnafı ziyaret etmeye, vatandaşların önerilerini dinlemeye, talep ve şikâyetlerini çözüme kavuşturmaya devam ediyor. Beraberinde AK Parti Akdeniz İlçe Başkanı Emin Genç, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis üyeleri ve birim müdürleri ile birlikte Mahmudiye Mahallesi’ni ziyaret eden Başkan Mustafa Gültak, yaklaşık 3 yılda gerçekleşen ve Akdeniz’i değiştiren hizmetleri anlattı. Mahalle sakinlerinin sıcak ve samimi ilgisiyle karşılanan Başkan Gültak, Mahalle muhtarı Fahri Kuşçu ile birlikte açık havada düzenlediği toplantıda vatandaşların taleplerini dinledi, sorunların çözümü için ilgili birimlere talimat verdi.

Öğrencilere burs, çiftçilere gübre desteği

Meclis toplantısında aldıkları bir kararla belli şartları taşıyan Akdenizli çiftçilere sağlanacak toplamda 500 bin TL tutarındaki gübre desteği sağlayacaklarını hatırlatan Başkan Gültak, ayrıca 4 yıllık üniversite kazanmış Akdenizli öğrencilere bin 200 TL; 2 yıllık bölüm kazanan öğrencilere de 500 TL burs verdiklerini kaydetti.

“Kaderine terk edilen Nebi Eyüp türbesini baştan sona yeniledik”

Mahmudiye’nin; Mersin’in en eski mahallelerinden biri olduğunu belirten Başkan Gültak, “Mahallemizde bulunan ve özellikle Arap Alevi kardeşlerimizin bayramlarda ziyaret ettiği, adaklar adadığı Şeyh Nebi Türbesi yıllarca kaderine terk edilmişti. Türbenin hali hiç de iç açıcı değildi. Yıllardır gelip giden yöneticiler, bu tür ibadethanelere maalesef dokunmamışlar, kaderine terk etmişler. Fakat arkadaşlarımız, uzun bir çalışma sonucu türbeyi yenilediler. Bugün artık orası, insanlarımızın ibadetlerini, taziyelerini ve kurbanlarını adayabilecekleri bir hale kavuştu” diye konuştu.

“Dileyen vatandaşımız taziyesini yapabilecek, isteyen adağını adayabilecek”

Başkan Gültak, toplantının ardından beraberindeki heyetle birlikte, belediye ekiplerinin yoğun çalışması sonucu baştan sona yenilenen Nebi Eyüp Türbesi’ni ziyaret etti. Yenileme çalışmaları hakkında bir açıklama yapan Başkan Gültak; “Türbemizin demir kapıları, duvarları ve etrafı yıkık döküktü. Türbe maalesef kötü durumda, bakımsız ve boyasızdı. Gerekli izinleri alarak türbeyi elden geçirdik. Hem türbeyi, hem de duvarlarını, kapılarını, içini ve çevresini yeniledik. Mekânı tamamen değiştirip yeniledik. İçeride lavabolar yapıldı.

Burası komple bir meydana kavuştu. Böylelikle özellikle Gadir-i Hum bayramında, Arap Alevi kardeşlerimizin adaklarını adayabilecekleri kesimhane ve alanlar kazandırdık. Türbenin içine, dileyen vatandaşlarımızın taziyelerini yapabilecekleri bir alan da kazandırmış olduk. Emeği geçen personel arkadaşlarıma teşekkür ediyor, vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
JANDARMA TEŞKİLATIMIZIN 186. YILDÖNÜMÜ
KAYMAKAM İSA UĞUR, KURUM MÜDÜRLERİYLE VEDALAŞTI
Tarsus Üniversitesi ve ATÜ Arasında Akademik İş Birliği Çalıştayı
MÜDÜR ANTEPLİOĞLU, MESAİ ARKADAŞLARININ BABALAR GÜNÜNÜ KUTLADI
BAŞKAN ÇAKIR, ÖĞRENCİLERE TERCÜBELERİNİ AKTARDI
ÇAMLIYAYLA'DA ZABITA EKİPLERINDEN GIDA DENETİMİ
BAŞKAN SEÇER, ‘BAŞKA BİR SU YÖNETİMİ MÜMKÜN PANEL VE SEMİNERİ’NE KATILDI
MERSIN'DE MOTORSİKLET KAZASI: 2 YARALI
TARSUS BELEDİYESİ AKADEMİ KURSİYERLERİ SERTİFİKALARINA ALDI
BÜYÜKŞEHİR, ‘DÜNYA ÇOCUK İŞÇİLİĞİYLE MÜCADELE GÜNÜ’NDE ÇOCUK HAKLARI İÇİN SES VERDİ

Mersin Haber ,Mersin