Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, Kampa Giren Anneler İle Kızlarını Ziyaret Etti

Başkan Gültak, belediye tarafından “Anne-Kız Projesi” kapsamında, Silifke kampına tatile gönderilen anneler ile kızlarını ziyaret etti; onlarla birlikte ebru çizdi, halk oyunlarına katılıp, taş boyadı.

12 Ağustos 2020 Çarşamba, 18:11
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, Kampa Giren Anneler İle Kızlarını Ziyaret Etti
-

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü organizesinde; Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın da desteğiyle Silifke Kapızlı kampına gönderilen anneler ile kızlarını ziyaret etti. Başkan Gültak’a, eşi Behiye Gültak da eşlik etti.
Koronavirüs salgınına karşı bir takım tedbirlerin alındığı, maske ve sosyal mesafe kurallarının gözetildiği kampa giden anneler ile kızlarına, burada usta öğreticiler tarafından ebru sanatı, takı tasarım, taş boyama, örgü, halk oyunları ve farklı aktiviteler sunuldu. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği eğitimlerde Başkan Gültak da eline fırça alarak bir ebru resmi çizdi.
“Eğleniyor, öğreniyor ve yeteneklerini keşfediyorlar”
Proje hakkında bir değerlendirme yapan Başkan Gültak; “Amacımız, annelerimiz ile kızlarını bir araya getirip, hem denizle buluşturmak hem de çeşitli sanatsal ve kültürel etkinliklerle onlara güzel ve keyifli bir tatil yaşatmak. Onlara, Akdeniz’in sıcağından ve dört duvar arasından kurtarıp buralara getirip, unutamayacakları eğlenceli bir zaman yaşatmak istedik. Kamp yerimizde farklı masalarımız, istasyonlarımız var. Her masada da farklı yetenekleri ön plana çıkıyor annelerimiz ile kızlarının. Akşam da konser düzenleyeceğiz. Ailelerimiz, bir yandan denizle buluşup kamp yaparken, öte yandan eğlenecek ve eğitici kurslarla bir takım şeyler öğrenecekler” dedi.
Şehit anneleri ve kızları da kampa gönderilecek
Bu tür kampların devamının geleceğini kaydeden Başkan Mustafa Gültak; bu yıl içerisinde 5 kamp düzenleyeceklerini belirterek; “Önümüzdeki ay yapacağımız kampla sadece şehit annelerini ve kızlarını kampa alacağız. Eylül ve Ekim ayında da 65 yaşını doldurmuş, ömründe hiç tatile çıkmamış 200’e yakın eşleri buralara getireceğiz. Belki hayatlarında ilk kez tatil yaşama şansı bulacaklar. Amacımız bu konuda da önemli bir farkındalık yaratmak” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin