Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, Engel Tanımayan Aracın Tanıtımına Katıldı

Başkan Mustafa Gültak; fiziksel engelli insanların, akülü sandalyelerinden hiç inmeden veya kimsenin onları taşımasına bağlı kalmadan binip seyahat edebilecekleri, Türkiye’nin ilk özel tasarım elektrikli otomobilin tanıtımına katıldı.

20 Mayıs 2019 Pazartesi, 12:36
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, Engel Tanımayan Aracın Tanıtımına Katıldı
-

“Engelli İnsanlarımız için Proje Geliştiren Girişimcilerimizin Yanındayız”
Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, tekerlekli sandalyedeki engelli insanların kolaylıkla binip kullanabilmesi için Genç Girişimci Burcu Aydemir’in tasarladığı ve Türkiye’de bir ilk olan elektrikli otomobili inceledi. Gültak; engelli insanların en büyük hayallerinden birisinin de günlük işlerini yaparken kimseye muhtaç kalmamak olduğuna dikkat çekerek; “Türkiye’de ilk kez, genç girişimci Burcu Aydemir tarafından tasarlanan bu otomobil, engelli insanlarımızın ulaşımda yaşadığı güçlükleri büyük oranda ortadan kaldıracak bir araçtır. Engelli vatandaşımız, özel tasarım bu otomobile akülü aracıyla binip direksiyonun başına kadar geçebilecek ve istediği yere rahatlıkla gidebilecektir” dedi.
“Girişimcilerin yanındayız, her türlü desteği vermeye hazırız”
Başkan Gültak; günlük hayatın akışı içerisinde birçok sorun ve güçlükle karşılaşan engelli insanların bakış açısıyla değerlendirildiğinde, bu otomobilin büyük öneme sahip olduğunun altını çizdi. Gültak; “Ülkemiz ve insanlarımız için üreten, yeniliklere imza atan, girişimci insanlarımızın her zaman yanındayız, Akdeniz Belediyesi olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Kim ki insanlarımız, hele de engelli vatandaşlarımız için elini taşın altına koyuyorsa, bütün yüreğimizle desteklemek hem görevimiz hem de gönül borcumuzdur” diye konuştu.
“Engelli insanlarımıza bu aracı kazandırdıkları için ekibi tebrik ediyorum”
Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, “Engelli insanlarımızla empati kurabildiğimizde, özel tasarım bu aracın taşıdığı önem ve değer çok daha iyi anlaşılacaktır. Engellilerimiz için bu değerli projeyi hayatımıza kazandırmalarından dolayı genç girişimcimiz Burcu Aydemir ve ekibini tebrik ediyorum. Engelli insanlarımızın hayatına dokundukları, onların yaşamını kolaylaştıracak bu özgün otomobili tasarlayıp kazandırdıkları için şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.
“Engellilerin hayatını çok kolaylaştıracak”
Girişimci Burcu Aydemir ise, projeye katkı ve destekleri nedeniyle Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’a teşekkür etti; tasarladığı elektrikli otomobili engelli insanların hizmetine sunacak olmaktan büyük bir gurur ve mutluluk duyduğunu dile getirdi. Aydemir, “Engel Tanımayan Araç (ETA) adını verdiğimiz bu otomobilin, engellilerin hayatını büyük ölçüde kolaylaştıracağına inanıyorum. Özellikle akülü sandalyelerinden hiç inmeden ve kimsenin onları taşımasına gerek kalmadan bu otomobile binebilecek olmaları onlar için büyük bir kolaylık olacak” dedi.
Aydemir çifti, daha önce de GyroCopter üretmişti
Öte yandan genç girişimciler Burcu Aydemir ve eşi Cem Aydemir; daha önce de Akdeniz Belediyesi tarafından kendilerine tahsis edilen bir hangarda, Türkiye’nin ilk yerli ve milli 'Gyrocopter'ini (CayroKopter) üretmişlerdi. Yaklaşık 9 yıllık bir AR-GE çalışmasının ürünü olan yüzde 100 milli ve yerli hava taşıtı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da bizzat incelenmiş, araç Cumhurbaşkanı’nın büyük beğeni ve takdirini kazanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor

Mersin Haber ,Mersin