Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, Carettalar İçin Yaşam Nöbeti Tuttu

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Kazanlı sahilinde bulunan Caretta Caretta ve Yeşil Deniz Kaplumbağalarının yumurtlama alanlarına uyarıcı tabelalar dikti.

04 Haziran 2020 Perşembe, 13:39
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, Carettalar İçin Yaşam Nöbeti Tuttu
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Başkan Gültak, 25 yıl aradan sonra, yumurtlamak için doğdukları Kazanlı sahiline dönen deniz kaplumbağalarıyla da yakından ilgilendi.
Akdeniz ilçe sınırları içerisinde bulunan Kazanlı ve Adanalıoğlu sahilleri, tüm dünyada nesli koruma altına alınan Caretta Caretta ve Yeşil Deniz Kaplumbağalarının koruma altına alınan çok önemli üreme alanları arasında yer alıyor. Nitekim Adanalıoğlu Deniz Ormanı ve sahili, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yayınladığı kararname ile ‘Kesinlikle Korunacak Milli Park’ ilan edilmişti.
Doğdukları sahile yıllar sonra geri döndüler…
Dişi deniz kaplumbağaları, yine aynı yerde yumurtalarından çıktıktan 25 yıl sonra, okyanusları aşarak, doğdukları Kazanlı ve Adanalıoğlu kumsallarına geri dönüp yumurtalarını bırakmaya başladı. Sadece Kazanlı sahilinde, son 15 gün içinde 32 adet Caretta Caretta Deniz Kaplumbağası yuvası tespit edildi.
Başkan Gültak, Carettalar için yaşam nöbeti tuttu
Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, akşam saatlerinde deniz kaplumbağalarının üreme alanlarından biri olan Kazanlı kumsalını ziyaret ederek, nesli tehlike altında olduğu için tüm dünyada koruma altına alınan Caretta Caretta Deniz Kaplumbağaları’nın üreme alanlarına koruyucu tabelalar dikti.
“Farkındalık yaratacağız”
Deniz Kaplumbağalarının açtıkları yuvalarda yumurtlamalarına da tanıklık eden Başkan Gültak; “Bu sahillerimize diktiğimiz tabelalar sayesinde farkındalık yaratmak istiyoruz. Sahile gelip gezecek vatandaşlarımıza burada yuvalar olduğunu bildireceğiz ki bu yuvalarımız bozulmasın. Yavrularımız en sağlıklı şekilde Akdeniz sahillerinden okyanuslara açılsınlar diye bu uyarıcı tabelaları dikeceğiz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığımızla da işbirliği yaparak, deniz kaplumbağalarının nesillerinin devamı için belediye olarak tanıtım broşürleri de hazırlıyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin'de Büyükşehir Belediyesi, Gençlerin Kariyer Yolculuklarında Onları İleri Taşımaya Devam Ediyor
Mersin'de "Köy Bizim Şenlik Bizim"Le Her Köy Eğlenceye ve Müziğe Doyuyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi Aşhanesi’nde Bolluk ve Bereket İçin Kaynayan Aşureler Mersinlilere Dağıtıldı
Cimcime Teyze 74 Yaşında Vefat Etti
Başkan Vahap Seçer, CHP Mersin Kadın Kolları İl Kongresi’ne Katıldı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Duyurdu: "Havalimanımız 10 Ağustos’ta Sayın Cumhurbaşkanımız Tarafından Hizmete Açılacak"
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’ın Eşi Yıldız Pehlivan Hanımefendi, Gül Çocuk Evinde Düzenlenen "Aşure Günü" Etkinliğine Katıldı
Uzun Yıllar Sonra Mersin Tarsus'ta Geleneksel Köyler Arası Futbol Turnuvası Başlıyor
Duvar Boyama Etkinliği İle Çocuklar Mersin'de RengÂrenk ve Eğlenceli Bir Gün Geçirdi
Mersin Büyükşehir Voleybol Kursu İle Minikler Hem Spor Yapıyor Hem Sosyalleşiyor

Mersin Haber ,Mersin