Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, Çamlıbel Mahallesi Esnafı ve Sakinleriyle Bir Araya Geldi

Başkan Gültak; “Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden, caddeye ilişkin yetki devri talebimize olumsuz yanıt aldık. Bu nedenle Atatürk Caddesi Çevre Düzenleme ve Işıklandırma Projesi’ni başlatamadık” dedi.

07 Ağustos 2020 Cuma, 14:46
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, Çamlıbel Mahallesi Esnafı ve Sakinleriyle Bir Araya Geldi
-

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Mersin Çamlıbel Derneği yönetimi ve semt esnaflarıyla buluştu. Mersin Millet Bahçesi ve Çamlıbel Balıkçı Barınağı Projesi gibi, Akdeniz ve Mersin’e kazandırdıkları bir takım projeleri anlatan Başkan Gültak; ‘Çamlıbel Atatürk Caddesi Çevre Düzenleme ve Işıklandırma Projesi’ni ise neden hayata geçiremeyeceklerine açıklık getirdi.
Akdeniz Belediyesi’nin ‘yetki devri’ talebi reddedildi
Bölgeyi ışıl ışıl hale getirip canlandıracak, kaldırım düzenlemelerinin yapılacağı, LED ışık süslemeleri ve ışıl ışıl yol aydınlatmaları ile Âşıklar Parkı’nın yeniden hayat bulacağı projeyi uygulamayı planladıkları Atatürk Caddesi’nin; Mersin Büyükşehir Belediyesi yetki ve sorumluluğunda olduğuna dikkat çeken Başkan Gültak, uygulamayı düşündükleri proje için 10 Haziran 2020 tarihinde resmi yazıyla Büyükşehir’den ‘yetki devri’ istediklerini; fakat 28 Temmuz 2020’de aldıkları yanıtla taleplerinin reddedildiğini anlattı.
Millet Bahçesi Projesi, Çamlıbel Marina Projesi…
Bir Mersinli ve bir belediye başkanı olarak, Büyükşehir’den gelen bu yanıtın kendisini üzdüğünü dile getiren Başkan Mustafa Gültak; “Seçildiğimiz günden bu yana, Çamlıbel’in önemini bilen ve değer veren bir belediye başkanı oldum. Sayın Lütfi Elvan Bakanımızla birlikte Sayın Ulaştırma Bakanımız da buraya geldi. Şunun müjdesini verebilirim;
Buradaki profesyonel balıkçılar Karaduvar’a gidiyor, marina değişiyor. Yatların gelebileceği, su oyunlarının oynanabileceği bir yat limanına dönüşecek burası. Millet Bahçesi projesi de hızla ilerliyor. 29 Ekim’de inşallah açacağız. Kışla, yıkılan stadyum aynı şekilde 140 dönümlük bir Millet Bahçesi’ni Mersin’e kazandırdık. Bakanlığımız projeyi hazırlıyor, biz de proje çalışmasına yardımcı oluyoruz. Marinayı da önümüzdeki yıldan itibaren ihaleye çıkma aşamasına getireceğiz inşallah” şeklinde konuştu.
“Tarihi bir Mersin Evi’ni de Çamlıbel’e kazandıracağız”
Sözlerini, “Burada bir yatırım var, görüyorsunuz ve yıllarca boş, esnaflar boş, dükkânlar boş” diyerek sürdüren Başkan Gültak; şöyle konuştu; “Bir söz daha vermiştik; Emniyet Müdürümüzün lojmanı. O da yapılıyor şu an ve 7-8 ay içinde bitecek. Buradaki evi boşaltıyor. Vakıflardan burayı kiralayıp devralacağız. Yine sizlerle buluşup, buraya nasıl bir şey yapmamız gerektiğine birlikte karar vereceğiz. İki katlı, çok güzel bir Mersin Evi ve bahçesi var. İnanıyoruz ki orada yapılacak bir proje de Çamlıbel’e hareket getirecek.”
“Projelerimizin hepsi bir bir hayata geçiyor”
Başkan Gültak; Atatürk Caddesi Çevre Düzenleme ve Işıklandırma Projesi ve kaynağının hazır olduğunu söyledi. TEDAŞ ile yaptıkları görüşmelerin de bittiğini ve her şeyin hazır olduğunu kaydeden Başkan Mustafa Gültak; fakat Büyükşehir’den istedikleri yetki devrine olumsuz yanıt aldıklarını dile getirdi. Sözlerini, “Tabi yetki onlarda, karara saygı duyuyoruz” diyerek sürdüren Başkan Gültak; “İddia odur ki, Büyükşehir Belediyesinin de bir proje başlattığı söyleniyor. Muhalefetin güzel yanı da bu… Eğer biz Çamlıbel’e ilk günden bu yana bu kadar değer vermeseydik, ayda birkaç kez toplantı yapmasaydık, Çamlıbel bu kadar gündeme gelmezdi. İşte Millet Bahçesi, işte Marina… Bu projelerin hepsi hayata geçiyor. Emniyet Müdürünün lojmanı değişiyor. Yıllarca kaderine terk edilmiş Atatürk Büstü’nü yeniledik. Biz üzerimize düşenleri yapmaya çalıştık” dedi.
“Yeter ki Çamlıbel kazansın”
Başkan Gültak; “Büyükşehir Belediyesi’nden bize gelen yanıtta; cadde ile ilgili kendilerinin bir proje hazırlandığı belirtiliyor. Biz buna üzülmeyiz, tersine seviniriz. Sonuçta yeter ki Çamlıbel kazansın. Burada siyasi bir beklentimiz yok. Çamlıbel esnafı ve mahalleli kazansın istiyoruz. Akdeniz veya Büyükşehir yapmış, hiç önemi yok. Zira eğer bu proje yapılırsa, hepimizin içinde emeği olacak. Bu durumu bir mektupla da siz değerli esnaflarımız ve Çamlıbel sakinleri ile paylaşacağım. Akdeniz Belediye Başkanı olarak ben yine yanınızdayım, Çamlıbel için emrinizdeyim. Her şeyi hazır olan bu projeyi hayata geçiremeyeceğim için üzgünüm. Ama ben suçlu değilim, onu bilmenizi isterim. Bundan sonra sizin yapmanız gereken; bize yollanan bu cevabi yazıyı, alıp, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne gidip, ‘Sizin projeniz nedir, ne zaman hayata geçireceksiniz?’ diye sormanız gerekiyor. Önümüzdeki aylarda bu proje hayata geçirilmez ise, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de gündeme getireceğim.”
“Yetki devri istenen diğer 3 cadde için de talep reddedildi”
Hamam Sokağı’nda 2 cadde ile Zafer Çarşısı’nın (Bit Pazarı) 1 caddesi için istedikleri yetki devrine de Büyükşehir Belediyesi’nden olumsuz yanıt aldıklarını kaydeden Başkan Gültak; “Kasaplar Çarşısı, Balık Pazarı, Bit Pazarı, Hamam Sokağı yakışmıyor. Tabi bu sorunlar şimdinin sorunları değil. 20-25 yıldır buralar hep aynı. Çankaya İlköğretim Okulu, 2002’den beri boş. Kimse lafını etmedi. Ben geldim bir laf ettim, bir sürü iddia yayıldı. Ticarete çevriliyormuş, okul yıkılıyormuş! İstemediğiniz kadar yalan yayıldı ortalığa” dedi.
“Çankaya İlkokulu kreş olacak”
Çankaya İlkokulu’nu; Akdeniz Belediyesi Kreşi yapacaklarını kaydeden Başkan Gültak, şöyle konuştu; “Ben o okuldan mezunum, nasıl yıkarım? Sit alanı ayrıca... Yıkılsa bile siz oraya 5-10 kat veremezsiniz. Mücadelemiz devam edecek. Eylül ayı Meclisi’nde, hem Çamlıbel’i, hem Hamam sokağı ve Bit Pazarı’nı gündeme getireceğim, yetki vermediklerini Sayın Başkana bildireceğim. Çamlıbel esnafı ve sakinleri olarak da sizlerden ricam; bu konuda sizlerin de hakkınızı aramanız.”
Başkan Gültak, konuşmasının ardından, Çamlıbel esnafı ve sakinlerinin bir takım konularda dile getirdikleri taleplerini, öneri ve şikâyetlerini dinledi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor

Mersin Haber ,Mersin