Aile Sağlığı Merkezi Mart Ayı İçinde Açılıyor

Başkan Gültak, Özgürlük Mahallesi’nde mahalle sakinlerinin yıllardır beklediği sağlık hizmetini, Mart ayından itibaren almaya başlayacakları müjdesini verdi.

22 Şubat 2022 Salı, 20:58
Aile Sağlığı Merkezi Mart Ayı İçinde Açılıyor
-

Başkan Gültak, Özgürlük Mahallesi’nde bulunan taziye evinin alt katını, Aile Sağlığı Merkezi olarak hizmet vermek üzere İl Sağlık Müdürlüğüne bilabedel tahsis ettiklerini belirterek, mahalle sakinlerinin yıllardır beklediği sağlık hizmetini, Mart ayından itibaren almaya başlayacakları müjdesini verdi.

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, yeniden hız verdiği mahalle ve esnaf ziyaretleri kapsamında Özgürlük Mahallesi’ni ziyaret etti. Ziyarete AK Parti Akdeniz İlçe Başkanı Emin Genç, Meclis üyeleri, birim müdürleri ve Özgürlük Mahalle Muhtarı Ömer Erguvan da eşlik etti. Özgürlük’ün; Çay, Çilek ve Hal mahallelerinin arasında kalmış bir yerleşim alanı olduğuna dikkat çeken Başkan Gültak;

“Burada yaşayan anneler, yıllarca çevre mahallelerdeki sağlık ocaklarına gitmek, çocuklarını oralara götürmek zorunda kalmış. Nereden bakarsanız arada 1 buçuk-2 kilometre mesafe var. Tabi bunun yazı var, kışı var. Düşünün, bir anneyi, çocuğu ateşlenmiş, 2 kilometre yürüyecek, çocuğunu doktora muayene ettirecek, ilacını alacak ve evine dönecek. Bu büyük bir zorluk” dedi.

“Sağlık Müdürlüğüne tahsis edilip, 2 doktorlu aile hekimliği kurasına eklenecek”

Başkan Gültak; bugüne dek birçok kişinin, mahallede sağlık ocağı yapılacağına dair sözler verdiğini belirterek, “Bizler de seçildiğimizde bunun sözünü verdik. Uzun zaman araştırdık. Maalesef imar sıkıntılarından kaynaklı yer bulamadık. O zaman dedik, şu anki taziye evimizin alt katını yeniden düzenleyelim dedik ve konuyu Sağlık Müdürlüğümüz ile görüştük.

Aile hekimliğinin yapılabilmesi için belli standartlar var. Biz de bu standartlara göre binayı bitirdik. Şimdi aldığım bilgiye göre bina 1 hafta içinde bitiyor. Sağlık İl Müdürümüz ile de konuyu görüştüm. Hızlı şekilde buranın Sağlık Müdürlüğü’ne bilabedel tahsisini yapacağız. Onlar da önümüzdeki Mart ayında 2 doktorun hizmet vereceği şekilde aile hekimliği kurasına koyacaklar. İnşallah önümüzdeki 1-2 ay içinde de sağlık ocağımızı mahalle sakinlerinin hizmetine açmış olacağız” diye konuştu.

“12 dönüm üzerinde bir parkı Özgürlük’e kazandırdık”

Özgürlük Mahallesi’nde park ve yeşil alan sıkıntısı olduğunu da kaydeden Başkan Gültak; “Devlet Demiryolları’ndan kiraladığımız yerle birlikte 12 dönümün üzerinde bir alanı, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet Sekmen vasıtasıyla mahallemize kazandırmış olduk. Spor ve dinlenme alanlarından mescidine kadar çok güzel bir park oldu. Parkın asfaltı ve altyapısı da değişti. Kadınlar ve çocuklarımız memnun. Nihayetinde 12 dönümlük bir araziyi Özgürlük Mahallemize kazandırdık” dedi.

“Üç yılda söz verdiğimiz büyük projelerin çoğunu tamamladık”

Başkan Mustafa Gültak, seçimlerin üzerinden geçen 3 yılda büyük projeleri tamamladıklarını da belirterek; “Çay Mahallesi’nde TOKİ inşaatı bitti. Tahmin ediyorum 2-3 hafta içinde de hak sahipleri ile görüşmeler başlayacak. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’un programının da uygun olduğu bir tarihte Barış Mahallesi’nde TOKİ projesinin temelini atıyoruz. Çamlıbel Su Sporları Merkezi ile ilgili projede hızla ilerliyoruz. Aquaparkı, yarı olimpik havuzu, aşevi ile Mersin’in en güzel gençlik merkezlerinden biri olacak Yılmaz Güney Parkı bitmek üzere. Kalan projeleri de 2 yıl içinde bitireceğiz. Böylelikle Akdeniz’de yaşayan özellikle Kürt, Arap ve Yörük kardeşlerimize verdiğimiz sözlerin de çoğunu yerine getirmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

Özgürlük Mahalle Muhtarı Ömer Erguvan da, mahalleye kazandırılan ve yapılmakta olan hizmetler nedeniyle Başkan Gültak, Başkan Yardımcıları ve birim müdürlerine teşekkür etti; devam eden hizmetlerin tamamlanmasını tüm mahalle olarak sabırsızlıkla beklediklerini dile getirdi. Ziyaretinin sonunda Başkan Gültak, mahalle sakinleri ve esnafı ziyaret etti, karşılaştığı küçük çocukları da hediyelerle sevindirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin