Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezasına Çarptırılmasına Karar Verildi

Mersin'de Raziye Oskay’ı katleden Barış Can U. hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle açılan davanın karar duruşması 28.06.2022 tarihinde Mersin Adliyesi 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

28 Haziran 2022 Salı, 16:49
Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezasına Çarptırılmasına Karar Verildi
-

Mersin Barosu tarafından yapılan açıklamada “Adalet yerini buldu. Emsal olacak bir karar” denildi.

Duruşmaya Mersin Barosu Başkanı Av. Gazi Özdemir, Başkan Yardımcısı Av. Kazım Yüksel, Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Arzu Günay, Raziye Oskay’ın ailesinin Avukatı Işıl Akan, Mersin Barosu Kadın Hakları Merkez üyeleri, Raziye Oskay’ın annesi, babası, kız kardeşi katıldı. Tutuklu sanık Barış Can U. Duruşmaya SEGBİS ile katıldı.

Mahkeme heyeti cezai indirim uygulamadan, Barış Can U.’nun 'tasarlayarak öldürme' ve 'ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verirdi.

“EMSAL OLACAK BİR KARAR”

Duruşma sonrası basın açıklaması yapan Mersin Barosu Başkanı Gazi Özdemir İstanbul Sözleşmesi davasının kazanılması için verdikleri mücadelenin önemine değinerek, “Kadına yönelik şiddetle mücadelemiz devam edecektir. Adalet yerini buldu. Baro olarak, şiddete uğrayan her kadının yanında olacağız” dedi.

Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Arzu Günay konuşmasında, “Raziye Oskay davasından çıkan karar emsal olacak bir karardır. Yasalar uygulanırsa kadına şiddet son bulacaktır. İstanbul Sözleşmesi’nin yaşaması için de mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadesini kullandı.

Raziye Oskay’ın ailesinin Avukatı Işıl Akan ise, Baro Başkanı Gazi Özdemir’e İstanbul Sözleşmesi’nin geri kazanılması ve kadın hakları için vermiş olduğu mücadele için teşekkür ederek, “Raziye Oskay davasında mahkeme heyetinin almış olduğu karar ile adalet yerini buldu. Tüm kadın cinayetlerinde ve kadına yönelik şiddette cezai indirim uygulanmadan, yasalar uygulanmalıdır” diye konuştu.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MERSİN'DE 2 KAZA KASK KAMERASINA YANSIDI
2025 Yılı Halk Sağlığı Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi
BAŞKAN IŞILAR İLE GENEL BAŞKAN KORKMAZ, KAYMAKAM AKYÜZ'Ü ZİYARET ETTİ
ALTIN ELMA ÖDÜLÜ SONRASI GASTRONOMİ MERKEZİ’NE YOĞUN İLGİ
BAŞKAN BOLTAÇ “HALK EKMEK, KADIN EMEĞİYLE BÜYÜYOR”
TADEKA ÜYELERİ TARSUS ŞELALESİ'NDE ÇEVRE TEMİZLİĞİ ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRDİ
BAŞKAN YILDIZ GÜLNAR’DA 15. ERİK VE KÜLTÜR FESTİVALİNE KATILDI
CHP TARSUS KADIN KOLLARI BAŞKANI FİGEN ACIYİYEN'İN ANNESİ VEFAT ETTİ
TARSUS'TA 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA VE GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI TOPLANTISI
MERSİN LİGDE KALDI, SİLİFKE PLAY-OFF OYNAYACAK

Mersin Haber ,Mersin