Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezasına Çarptırılmasına Karar Verildi

Mersin'de Raziye Oskay’ı katleden Barış Can U. hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle açılan davanın karar duruşması 28.06.2022 tarihinde Mersin Adliyesi 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

28 Haziran 2022 Salı, 16:49
Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezasına Çarptırılmasına Karar Verildi
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mersin Barosu tarafından yapılan açıklamada “Adalet yerini buldu. Emsal olacak bir karar” denildi.

Duruşmaya Mersin Barosu Başkanı Av. Gazi Özdemir, Başkan Yardımcısı Av. Kazım Yüksel, Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Arzu Günay, Raziye Oskay’ın ailesinin Avukatı Işıl Akan, Mersin Barosu Kadın Hakları Merkez üyeleri, Raziye Oskay’ın annesi, babası, kız kardeşi katıldı. Tutuklu sanık Barış Can U. Duruşmaya SEGBİS ile katıldı.

Mahkeme heyeti cezai indirim uygulamadan, Barış Can U.’nun 'tasarlayarak öldürme' ve 'ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verirdi.

“EMSAL OLACAK BİR KARAR”

Duruşma sonrası basın açıklaması yapan Mersin Barosu Başkanı Gazi Özdemir İstanbul Sözleşmesi davasının kazanılması için verdikleri mücadelenin önemine değinerek, “Kadına yönelik şiddetle mücadelemiz devam edecektir. Adalet yerini buldu. Baro olarak, şiddete uğrayan her kadının yanında olacağız” dedi.

Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Arzu Günay konuşmasında, “Raziye Oskay davasından çıkan karar emsal olacak bir karardır. Yasalar uygulanırsa kadına şiddet son bulacaktır. İstanbul Sözleşmesi’nin yaşaması için de mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadesini kullandı.

Raziye Oskay’ın ailesinin Avukatı Işıl Akan ise, Baro Başkanı Gazi Özdemir’e İstanbul Sözleşmesi’nin geri kazanılması ve kadın hakları için vermiş olduğu mücadele için teşekkür ederek, “Raziye Oskay davasında mahkeme heyetinin almış olduğu karar ile adalet yerini buldu. Tüm kadın cinayetlerinde ve kadına yönelik şiddette cezai indirim uygulanmadan, yasalar uygulanmalıdır” diye konuştu.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti

Mersin Haber ,Mersin