Adalet Bakanlığınca, Yürütülen Çevre Dostu Faaliyetler Hükümlü ve Yükümlülerin Etkin Katılımıyla Gerçekleştiriliyor

Ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlüler ile denetimli serbestlik yükümlülerinin topluma kazandırılması ve kamuya yararlı bir işte çalıştırılması hedefleri kapsamında çevre dostu uygulamalar yürütülüyor.

05 Haziran 2021 Cumartesi, 22:38
Adalet Bakanlığınca, Yürütülen Çevre Dostu Faaliyetler Hükümlü ve Yükümlülerin Etkin Katılımıyla Gerçekleştiriliyor
-

2017 yılından bu yana hükümlü ve yükümlüler 2 milyon 586 bin fidanı toprakla buluşturdu. Yanan ormanlık alanların rehabilitasyonu çalışmalarında rol alan hükümlü ve yükümlüler milyonlarca ağacın bakımı yapıp ormanlık alanları güçlendirdi.

ÇEVRE DOSTU UYGULAMALAR YAYGINLAŞTIRLIYOR

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün talimatıyla çevre dostu projeler kapsamında hayata geçirilen faaliyetler ile bir yandan hükümlülerin infaz süreçlerinde kendilerini geliştirmelerine ve yeniden suç işlemenin önüne geçilmesi, bir yandan da çevre koruma bilincinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki ceza infaz kurumları ile denetimli serbestlik müdürlüklerinde infaz sürecinde topluma yeniden kazandırma çalışmalarının bir parçası olarak çeşitli projelerle çevre koruma çalışmaları yürütülüyor. Kamuya yararlı bir işte ücretsiz olarak çalıştırılma yükümlülüğü kapsamında hükümlüler, daha yeşil bir Türkiye için ülkenin birçok noktasında ağaç dikimi, park ve bahçe düzenlemesi, cadde ve sokak temizliği gibi hizmetlerle cezalarını tamamlıyor.

HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLER ÜZERİNDE OLUMLU ETKİLERİ GÖRÜLDÜ

2017 yılından bu yana doğaya katkı sağlayacak çalışmalara ağırlık verilerek yeni orman alanları oluşturulması ve mevcut alanların güçlendirilerek genişletilmesi çalışmaların denetimli serbestlik kapsamındaki yükümlüler üzerinde de olumlu etki bıraktığı da gözlendi. Ceza infaz kurumlarındaki hükümlülerin topluma kazandırılmaları faaliyetleri arasında da ağaç dikimi ve bakımı faaliyetleri ile hatıra ormanlarının oluşturulması bulunuyor.
Adalet Bakanlığınca "Ağaçlandırma ve Koordinasyon Projesi" ile 2017 yılından bu yana denetimli serbestlik müdürlüklerinin koordinatörlüğünde toplam 90 bin 578 yükümlünün katılımıyla Türkiye genelinde 1 milyon 790 bin fidan dikilirken, 4 milyon 820 bin ağaca bakım yapıldı. Ayrıca, 2017 yılından bugüne kadar 397 ‘Adalet Ormanı’ oluşturulurken, bu alanlara 24 bin 506 hükümlünün katılımıyla Türkiye genelinde 796 bin 213 fidan dikildi.

DİKİLEN AĞAÇ SAYISI VE BAKIMI ANLIK TAKİP EDİLİYOR

Öte yandan proje kapsamında dikimi ve bakımı yapılan ağaç türü ve sayısının takip ve koordinasyonunun yapılması amacıyla ceza infaz kurumu çalışanları tarafından yeni bir yazılım geliştirildi. Ağaçlandırma faaliyetlerinin takibini sağlayan yazılımın Türkiye’de bir ilk olduğu belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı

Mersin Haber ,Mersin