ABD Rusya tehdidine karşı nükleer silahları güçlendiriyoruz

MOSKOVA - ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Rusya'nın dünyaya meydan okuduğunu iddia ederek bu bağlamda kendi çıkarları için nükleer silahlarını modernize ettiklerini ve stratejik bombardıman uçak ve lazer silah sanayisine yatırım yaptıklarını söyledi.

08 Kasım 2015 Pazar, 18:51
ABD Rusya tehdidine karşı nükleer silahları güçlendiriyoruz
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
MOSKOVA - ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Rusya'nın dünyaya meydan okuduğunu iddia ederek bu bağlamda kendi çıkarları için nükleer silahlarını modernize ettiklerini ve stratejik bombardıman uçak ve lazer silah sanayisine yatırım yaptıklarını söyledi.

Rus basınına göre, California bölgesinde Ronald Reagan Başkanlık Kütüphanesi'nde düzenlenen konferansta konuşan Carter, Rusya'nın Ukrayna ve Gürcistan'ın egemenliğini ihlal ettiğini de iddia etti.

ABD Savunma Bakanı, "Rusya'nın sürekli nükleer savaş tehdidini yükseltmesi, Rus liderlerin stratejik istikrardan yana oldukları yönündeki ifadelerini kuşku altında bırakıyor. Onlar nükleer silahların kullanılmaması kaidelerine mi saygı duyuyorlar, yoksa nükleer çağ liderlerinin dünyanın çeşitli yerlerine bu silahları göndermesi durumuna mı?" diye konuştu.

Rusya ile ne soğuk ne de sıcak savaştan yana olduklarını belirten Savunma Bakanı, Moskova ile iyi ilişkilerden yana olduklarını da belirterek, "Rusya'yı kendimize düşman yapmak istemiyoruz. Ancak hata yapamayız. Amerika kendi çıkarlarını, müttefiklerini, uluslararası düzenin ilkelerini ve iyimser bir geleceği savunur." dedi.

Carter konuşmasına, "Avrupa'da Rusya Ukrayna ve Gürcistan'ın egemenlik haklarını ihlal etti. Ayrıca Suriye'deki iç savaşı arttıracak tehlikeli ateşin üzerine benzin döküyor ki Rusya bunun tam tersini yaptığını savunuyor." ifadesini kullandı.

Carter, Rusya'nın saldırgan söylemlerine karşı hem kendilerinin hem de müttefik ve partnerlerinin olası karşılaşacakları zararları azaltmak için operasyonel ve acil durum planlarını yeniden düzenlediklerini açıkladı.

Moskova'nın son provakasyonlarına karşılık da Carter, "Yeni insansız sistemlere, uzun menzilli bir bombaya, elektromanyetik raylı toplara, lazerlere ve de kara, uzay ve siber alandaki yeni çeşitli gereçlere yatırım yapıyoruz. Çok da ilginç bir tane yatırım var ki onu burada söyleyemem." dedi.

Carter'ın sözleri hem Soğuk Savaş döneminden sonra Amerika'dan yapılan en sert açıklama hem de Moskova'nın Washington için artık güvenlik tehditlerinde ön sırada yer aldığının göstergesi olarak değerlendirildi. CİHAN

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MERSİN BAROSU HAYVAN HAKLARI KOMİSYONU, PATİKÖY’Ü ZİYARET ETTİ
BÜYÜKŞEHİR’DEN TARSUS’UN DOĞU VE BATI GİRİŞ NOKTALARINDA PEYZAJ ÇALIŞMASI…
BÜYÜKŞEHİR’İN ENGELSİZ YAŞAM PARKI, ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREY VE AİLELERİNE SANATLA DESTEK OLUYOR
TARSUS BELEDİYESİ’NDEN MİMAR-MÜHENDİS ÇALIŞTAYI
MERSİN BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ, YENİ ALIMLARLA KADROSUNU GÜÇLENDİRİYOR
TARSUS'TA ÜZÜMDE ERKEN HASADI ÖNLEMEYE ORTAK DENETİM
MERSİN  İDMANYURDU, OLCAY ŞAHAN 'A EMANET
Mersin İl Sağlık Müdürlüğü'nde TAMP Toplantısı Yapıldı
VALİ TOROS'UN GÜN İÇİNDE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ KABULLER
TARSUS TİCARET BORSASI’NDAN YEŞİLOVA ZİYARETİ

Mersin Haber ,Mersin