Bilgi:
Instagram'da @mersinhaber'i
takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Ağaçlandırma çalışmalarında, odun ham maddesi üretimine yönelik ağaçlandırmaların yanı sıra, kırsalda yaşayan vatandaşların gelir seviyelerini artırmak maksadıyla, gelir getirici türlerden; ceviz, badem ve fıstık çamı gibi türlerle yaptığı ağaçlandırmalarla Orman Genel Müdürlüğü orman köylüsünün daima yanında olduğunu göstermeye devam ediyor. OGM'den yapılan açıklamada "Maksadımız akciğerlerimiz olan ormanlarımızı, bu alanlara bağımlı olarak yaşayan orman köylümüzle birlikte yönetmek, vatandaşlarımızın ormanları sahiplenmesini sağlamak ve onları yerinde kalkındırmaktır. Yapılan bu çalışmalarla devlet ormancılığından millet ormancığına geçişin temeli atılmış, orman köylüsü ile hasımdan ziyade hısım ilişkisi içinde bir işbirliği oluşturulmuştur." denildi.
Bütün bu çalışmalardaki hedeflerin atıl durumda olan bozuk ormanları verimli hale getirerek ekonomiye kazandırmak ve kırsaldaki vatandaşları yerinde kalkındırmak olduğu belirtilen açıklamada, yapılan bu ağaçlandırmalardan elde edilecek ürünlerin faydalanma haklarının, eşit ve adil bir şekilde çekilen kura ile mahalli halktan müracaat edenlere; bakmak ve korumak şartıyla verildiği ifade edildi.
Bu kapsamda 5000 Köy 5000 Orman Eylem Planı ile 2015-2019 yılları arasında 5.390 adet köyde çalışılarak yaklaşık 18.4 milyon adet ceviz, badem, kestane, dut, fıstıkçamı, alıç, ahlat, kuşburnu, defne, keçiboynuzu, aşılı zeytin vb. türlerde fidan toprakla buluşturuldu.
2013 yılından bu yana gelir getirici tür ağaçlandırmaları kapsamında 8.208 adet köyde çalışılarak yaklaşık 28 milyon adet ceviz, badem, kestane, dut, fıstıkçamı, alıç, ahlat, kuşburnu, defne, keçiboynuzu, aşılı zeytin vb. türlerde fidan toprakla buluştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.