81 İlde Deprem Anı, Çök Kapan Tutun Tatbikatları Yapılacak

1999 Düzce Depreminin yıl dönümünde tüm Türkiye’de Deprem Anı “Çök-Kapan-Tutun” tatbikatı yapılacak.

09 Kasım 2022 Çarşamba, 17:34
81 İlde Deprem Anı, Çök Kapan Tutun Tatbikatları Yapılacak
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
2022 Afet Tatbikat Yılı kapsamında 9 Kasım 2022 tarihinde saat 21.00’de İçişleri Bakanlığı AFAD ve Gençlik ve Spor Bakanlığı KYK Genel Müdürlüğü iş birliği ile Deprem Anı “Çök-Kapan-Tutun” Tatbikatı gerçekleştiriliyor.
Ayrıca 12 Kasım’da 1999 Düzce Depreminin yıl dönümünde tüm Türkiye’de Deprem Anı “Çök-Kapan-Tutun” tatbikatı yapılacak.
AFAD ve Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliği ile Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’ne bağlı öğrenci yurtlarında görevli yönetici, personel ve öğrencilerin olası afet ve acil durum olaylarındaki doğru davranış şekilleri hakkında bilgilendirilmeleri amacıyla Deprem Anı “Çök-Kapan-Tutun” Tatbikatı gerçekleştirilecek.
Türkiye genelinde 81 ilimizde bulunan öğrenci yurtlarında uygulanacak olan tatbikat öncesi Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanlığı KYK Cebeci Site Kız Öğrenci Yurdunda saat 20.30’da tatbikat bilgilendirme toplantısı düzenlenecek.
Ayrıca aşağıda belirtilen 7 ilimizde, İl Valileri, GSB İl Müdürleri ve İl AFAD Müdürleri ile canlı bağlantı gerçekleştirilecek:
İstanbul- Fatih Sultan Mehmet Erkek Öğrenci Yurdu,
İzmir- Zübeyde Hanım Öğrenci Kız Yurdu
Adana – Çukurova Erkek Öğrenci Yurdu
Kayseri- Melikgazi Kız Öğrenci Yurdu
Kahramanmaraş- Avşar Öğrenci Kız Öğrenci Yurdu
Erzurum- Abdurrahman Gazi Kız Öğrenci Yurdu
Van-Aişe Sıddıka Öğrenci Erkek Öğrenci Yurdu
12 Kasım’da tüm Türkiye’de Çök-Kapan-Tutun Tatbikatı
AFAD “Afetlere dirençli toplum oluşturma” vizyonu çerçevesinde toplumun tüm kesimlerine yönelik bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda “2021 Afet Eğitim Yılı”nda gerçekleştirilen yüz yüze ve çevrimiçi afet farkındalığı eğitimleri 2022 Afet Tatbikat Yılı ile davranış değişikliğine dönüştürülüyor. 2022 Afet Tatbikat Yılı kapsamında bugüne kadar okullar, kütüphaneler, hastaneler, kamu binaları, yurtlar, huzurevleri, adliye, ceza ve tevkifleri, havalimanları, AVM’ler ve terminallerde toplamda 66.202 tatbikat icra edildi.
1999 Düzce Depreminin yıl dönümü olan 12 Kasım 2022 tarihinde ise AFAD koordinasyonunda ülkemizde afetlere yönelik farkındalığı artırmak ve deprem anında doğru davranış şekillerini pekiştirmek amacıyla 81 ilde tüm vatandaşlarımızın katılımıyla saat 18.57’de “Çök-Kapan-Tutun” tatbikatı gerçekleştirilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti

Mersin Haber ,Mersin